Kapaklı Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu  gerçekleştirildi.

Kapaklı Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu, 4 Mayıs 2018 Cuma günü saat 16:00’da Kapaklı Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya vekaleten Meclis Başkanvekili Ersin Yavuz’ın başkanlık ettiği, toplantının ikinci oturumunda komisyonlara havale edilen gündem maddeleri görüşüldü.

’KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ İÇİN HALK BİLGİLENDİRİLECEK

Oturumun ikinci ayağında İmar komisyonu’na havale edilen konular oylandı. 1564 sayılı kentsel dönüşüm projesi hazırlanması konulu yazı için komisyon raporu okunurken, komisyon tarafından yapılan bilgilendirmede “ 50 hektarlık alana kentsel dönüşüm projesi hazırlanacağından bu kapsamda İsmetpaşa, Atatürk ve Bahçelievler mahallerinde belirlenen toplam 50 hektar alan için hazırlanan krokilerde gösterilen sınırların kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ilan edilmesi ve kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili çalışmalar hakkında halkın bilgilendirmesi, konunun daha ayrıntılı incelenebilmesi için komisyon çalışmalarının devam etmesine oy birliği ile karar verilmiştir” ifadeleri yer aldı. Komisyonun bu kararı meclisten oy birliği ile geçti. 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

İmar Komisyonu’na havale edilen bir diğer konu ise Atatürk Mahallesi 2131 ada 2 nolu parsele ait 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planı değişikliği konulu yazı oldu. Meclis üyelerinin oylamasına sunulan komisyon kararında şu bilgilendirme yapıldı; “ 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği plan paftaları ve plan açıklama raporu incelenerek 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planı değişikliğinin 3194 sayılı imar kanununu 8(b) maddesi gereğince onaylanmasının ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 7(b) ve 14’üncü maddesi ile 5393 sayılı belediye kanunun 18(c) maddeleri gereğince onaylanmak üzere Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilmesinin uygun olduğuna komisyonca oy birliği kararı verilmiştir’’. Komisyonun aldığı bu karar da oy birliği ile kabul edildi. 

HALİL İBRAHİM ERKAL SEÇİLDİ

İlk toplantıda İmar Komisyonu’na sevk edilen Kent Elektrik komisyonu çalışma usul ve esaslarına ilişkin yönetmeliği konulu yazının da görüşüldüğü mecliste, Komisyon bu gündem maddesini oy birliği ile kabul etti. Yönetmelik gereği oluşturulacak komisyonda görev yapmak üzere bir belediye meclis üyesinin seçilmesine karar verilirken, yapılan seçimde Halil İbrahim Erkan 11, Nezahat Erdoğan ise 6 oy aldı. 

GELİR GİDER HESAPLARINA AK PARTİLİ ÜYELERDEN RET

Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilen 2017 yılı Mali Yılı Gelir ve Gider Kesin hesaplarının müzakere edilmesi maddesi ise Komisyon tarafından oy çokluğu ile kabul edildi. Komisyonun almış olduğu bu karara Ak Partili Belediye Meclis Üyeleri red oyu kullanırken, karar meclisten oy çokluğu ile geçti. 

BELEDİYEDEN 5’ER BANK VE BİRER KAMELYA

Toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen Pınarça Mahallesi 885 parselde bulunan 10.250 metrekare ve 1422 parselde bulunan 33.125 metrekare tarlanın açık teklif usulü ile 10 yıllığına kiraya verilmesi maddesi de meclis üyelerinin onayına sunuldu. Komisyon, kararın ayrıntılı incelenmesi için çalışmaların devam etmesine karar verirken, komisyonun almış olduğu bu karar meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.  Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilen Vize’ye bağlı Develi, Hasbuğa ve Çavuşköy’ün kamelya ve bank ihtiyaçları görüşüldü. Komisyon üç köşe beşer adet bank ve birer adet kamelyanın Kapaklı Belediyesi tarafından karşılanması oy birliği ile kabul ederken, komisyonun bu kararı da oy birliği ile onaylandı. 

İKİ KOMİSYON DA OY BİRLİĞİ İLE KABUL ETTİ

Süloğlu Belediyesi’nin mesire alanında kullanılmak üzere belediye imkanları ölçüsünde kamelya ve masa ihtiyacının karşılanması ile derece yapan sporcuların ödüllendirilmesi maddelerinin de görüşüldüğü toplantıda, komisyon çalışmalarının devam etmesine oy birliği ile kabul edildi. Görüşülen son madde ise İmar komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen İsmetpaşa Mahallesi 363 ada 6 parselde bulunan 702,47 metrekarelik hissenin Maliye hazinesine bedelsiz devri maddesi oldu. İki komisyon da oy birliği ile kabul kararı verirken, komisyonun almış olduğu bu karar da meclis tarafından oy birliği ile onaylandı.