Kapaklı Gazetesi - CHP Kapaklı İlçe Teşkilatı ve belediye meclis üyeleri, 10 yıl CHP Kapaklı İlçe Başkanlığı yapmış olan Kenan Seçkin için bir veda yemeği düzenledi. Düzenlenen yemekte konuşan Kapaklı eski Belediye Başkanı İrfan Mandalı, ‘’Kapaklı Belediyesi’ne gizli kayyum atandı. Yeni düzende belediyeyi belediye başkanı değil yeni gelen belediye başkan yardımcısı yönetiyor. Maalesef kimin eli kimin cebinde belli değil.’’ dedi.

CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, 12 Ocak’ta gerçekleştirilecek olan kongrede aday olmadığını açıkladı. Adaylık yarışı sürerken CHP Kapaklı ailesi, Seçkin onuruna bir yemek tertip etti. CHP Kapaklı İlçe Yönetimi, CHP Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri ve Kapaklı eski Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın katıldığı yemeğe CHP Kapaklı İlçe Başkanı adayları katılmadı.

‘’31 MART’TA HÜSRAN YAŞADIK’’

Toplantıda Nalan Çolak ve Sami İkizler, Başkan Seçkin’e hediyelerini takdim etti. Yemekte söz alan Çolak ve İkizler, Başkan Seçkin’e yapmış olduğu hizmetlerden ötürü teşekkür etti. Ardından Kapaklı eski Belediye Başkanı İrfan Mandalı söz aldı. Gecenin anlam ve önemine ilişkin konuşan Mandalı, ‘’Bu akşam Nalan Hanım çok güzel bir konuya değindi. Mecliste kadın ağırlıklı meclis üyelerimizin en az %50 civarında olmasını isterdik. Bu akşamki organizasyonda onun eksikliğini görüyoruz. İnşallah bu eksiklerimizi ileriki tarihlerimizde tamamlarız. Bu akşam Kenan Başkanımı bu şekilde uğurlamaktan mutluluk duyuyorum. Kendisi ile 2009 yılından beri bir olduk, beraber olduk, sosyal demokratlarımızı bir araya getirmek için mücadele ettik. Yerelde 3 dönem kazandık fakat bu başarımızı genele taşıyamadık. Aynı unsuru 31 Mart’ta da yaşadık. Vatandaşlarımıza yerel seçimlerin genel seçimler gibi olmadığını ifade etmeye çalıştık fakat başaramadık. Yine de o seçim atmosferinde bizlere emek veren, renk katan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

‘’YENİ İLÇE BAŞKANINDAN ÖZVERİLİ ÇALIŞMA BEKLİYORUZ’’

Kongre ile ilgili temennilerde bulunan İrfan Mandalı, ‘’Benim CHP serüvenim Tekirdağ’ın büyükşehir belediyesi olmasıyla başladı. Kapaklı bir ilçe olup büyükşehire dahil olduğunda artık Demokratik Sol Parti’de kalmam mümkün değildi. Bugün burada olan Sami kardeşim de, Kenan başkanım da, Genel Başkan Yardımcımız Faik Öztrak da Cumhuriyet Halk Partisi’ne katılmam için çalıştılar. Ben de CHP’ye üye olduktan sonra burada el birliği içerisinde büyükşehirin ilk kurucularından oldum. Parti ayrımı yapmadan el birliği içerisinde Kapaklı’yı ilçe yaptık. Her şeyden önemlisi o birlikteliği sağlayamamış olsaydık, şu an burada olmazdık. Bazı arkadaşlarımız bu akşamki organizasyonun ilçe başkanlığı seçimleri ile alakalı olduğunu düşünüyorlar. Böyle bir şey yok. Kimsenin oyu ipotek altında değildir. Herkes oyunu istediği yere atabilir, biz böyle bir talep içerisinde değiliz. Seçimler partimize hayırlı olsun. Burada Pazar günü seçilecek yeni ilçe başkanımın da aynı Kenan Başkanım kadar özverili bir şekilde çalışmasını bekliyoruz. Yalnız belirli bir kesim için hizmete gelmesinler. Kapaklı’da sosyal demokratları bir çatı altında toplamaya ihtiyacımız var. Eğer bir arkadaşımızı dahi kırarsak, aradaki o %35’lik farkı %45’lere çıkarırız. Bu farkı nasıl kapatabileceğimizi hesaplamamız lazım.’’ şeklinde konuştu.

‘’İHALE BEDELLERİNİ BORÇ SAYIYOR’’

31 Mart 2019’da gerçekleşen yerel seçimlere de değinen Mandalı, Kapaklı Belediyesi’nin borcu olmadığını iddia etti. Başkan Çetin’e göndermeler yapan Mandalı, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; ‘’31 Mart’ta bazı arkadaşlarımız bizdenmiş gibi görünüp karşı tarafa çalıştı. Şu an için onları da görüyorum, üzüntü içerisindeler. Çünkü Kapaklı Belediyesi’nin ilk girişinde önceden karşımıza Atatürk çıkıyordu, maalesef bu portre oradan alınarak Recep Tayyip Erdoğan’ın portresi konuldu. Bu belediyedeki oluşumun ne kadar kindar olduğunu gösteriyor. Ben Kapaklı’yı 15 yıl yönettim, ‘benim burada 1 lira alacağım var’ diyebilen insan yoktur. Bir baktık ki 31 Mart’tan sonra bazı arkadaşlarımız kirli politikalarını hala insanlara enjekte etmeye devam ediyor. Belediyenin 60 milyon, 80 milyon hatta 100 milyon borcu olduğunu söylüyorlar. Eğer böyle bir borç varsa ve kanıtlayabiliyorlarsa ben Kapaklı’yı terketmeye hazırım. Kapaklı Belediyesi’nin gerçek borcu 12 milyonu geçmiyor. Bunlar benim önceden yaptığım asfalt, beton, kilit taşı gibi ihale bedellerinin bedellerini borç sayıyor. Bunlar belediyeceliği de bilmiyor. İhale mevzuatı gereği önce işi yaptırırsın, sonra parayı ödersin. Parayı peşin ödeyemezsin.’’

‘’BELEDİYEYE GİZLİ KAYYUM ATANDI’’

Kapaklı Belediyesi’nde yeni göreve başkan başkan yardımcıları ile ilgili de eleştirilerini sıralayan Mandalı, ‘’Belediyecilikten beyhaber bu arkadaşımızın belediyeyi iflas ettireceğini söylemiştim. Bu arkadaşımız ilk olarak bir markanın fabrikasını batırdı, ikinci fabrikaya yöneticilik yapıyordu o fabrika da iflas etti. Kendi iş yerini kurdurdu, 4 milyon şu an hacizde bekleyen parası var. Son olarak da şimdi Kapaklı Belediyesi’ni iflas ettirmeye geldi. Bu arkadaşımızın Kapaklı’da kendine ait dikili bir taşı bile yok. Sanki şapkadan kuş çıkaracak gibi oy veren arkadaşlar oldu. Kapaklı Belediyesi’ne gizli kayyum atandı. Yeni düzende belediyeyi belediye başkanı değil yeni gelen belediye başkan yardımcısı yönetiyor. Maalesef kimin eli kimin cebinde belli değil. Mevzuatı bilen birine sorsa kendisini yetiştirirdi. 2 dönem belediye meclis üyeliği yapmış fakat kendisini yetiştirememiş bir belediye başkanımız var. Sadece insanlardan öc almaya çalışıyor.’’ dedi.

‘’MEYDANLARA İNERİM’’

2024’te yapılması planlanan yerel seçimlerde yeniden aday olacağını söyleyen Mandalı, ‘’Bir sonraki dönem inşallah gençlerden ya da bana görev tenzih edilirse kendi şahsım olarak meydanlara inerim. Sağlığım yerinde olduğu sürece adayım. Gençlerde de kabiliyetli bir arkadaş varsa ve benden müsaade isterse kesinlikle kimsenin önünü kesmek niyetinde değilim.’’ Diyerek konuşmasını tamamladı. Konuşmasının ardından Mandalı tarafından Kenan Seçkin'e hizmetlerinden ötürü teşekkür plaketi takdim edildi.