Toplantı 10 Aralık Pazartesi günü saat 16:00’da Kapaklı Belediye Hizmet Binası Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Komisyona giden gündem maddelerinin karara bağlandığı toplantıda, iki partinin meclis üyeleri de yaklaşan yerel seçimlere dair birbirleri ile tartışma yaşadı. Bu sırada Ak Parti grubu adına söz alan Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Metin Kanat, 2019’da Kapaklı Belediyesi’ni partisinin yöneteceğini belirten iddialı sözler kullandı. Kanat’ın bu sözlerine Başkan Mandalı, ‘Hani ata sözümüz der ya, aç tavuk kendini darı ambarında görür.’’ diyerek esprili bir dille cevap verdi.

‘’ADAY ARKADAŞLARIMIZIN YOLU AÇIK OLSUN’’

Aralık Ayı Meclis Toplantısı’nın son oturumunda, açılış konuşmasını Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı gerçekleştirdi. 31 Mart’ta gerçekleşecek olan Mahalli İdareler Seçimleri’nde tüm adaylara başarılar dileyerek sözlerine başlayan Başkan Mandalı, ‘’Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nin ve Parti Meclisi’nin teveccühü ile tekrar Kapaklı Belediye Başkan Adayı seçildim. Bu güvenlerinden dolayı genel başkanımıza ve şahsım lehine karar alan parti meclisimize teşekkür ederim. Tabi CHP’den başka bir aday adayı olmadığı için partimiz bu konuda rahat bir şekilde karar aldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Malkara’da ise Ulaş Yurdakul’un adaylığı kesinleşti. Dün itibariyle sandıktan çıkan ve ‘Bizim Özgen’ lakabıyla bilinen Özgen kardeşimiz de Saray adayı oldu. Tüm aday arkadaşlarımızın yolu açık olsun. Ak Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkanı da Mestan Özcan oldu. Allah onun da yolunu açık etsin. İnşallah demokrasi bayrağını en üst çıtaya çıkarmak için güzel bir seçim dönemi geçiririz. Hayırlısıyla birlik, beraberlik içerisinde; kimseyi küstürmeden ve kızdırmadan bu seçim dönemini atlatırız.’’ dedi. 

‘’CHP ADAYLARININ UYKUSU KAÇACAK’’

 Başkan Mandalı’nın temennilerinin ardından söz alan Ak Parti Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Metin Kanat, ‘’CHP’nin adayları açıklandı ve bizde de bu süreç devam ediyor. Büyükşehir Adayımız Mestan Özcan’dır. Diğer ilçelerdeki adaylarımız ile ilgili anketler yaptık ve temahüllerimiz devam ediyor. Şunu net bir şekilde söyleyeyim; özellikle Kapaklı için söylüyorum, kazanabileceğimiz bir aday ile seçime gireceğiz. Adayımızın ismi açıklandığında CHP Belediye Başkan Adayı’nın ve meclis üyelerinin uykusunun kaçacağına eminim. 1 hafta 10 gün içerisinde adaylarımız açıklanacak. Hayırlısı olsun. Barış, huzur ve kardeşlik içerisinde bir seçim geçirilmesini temenni ediyorum.’’ İfadelerini kullandı. 

‘’VATANDAŞIN TEVECCÜHÜ İRFAN MANDALI VE EKİBİNEDİR’’

Metin Kanat’ın bu sözlerine cevap veren Başkan Mandalı, ‘’Hani ata sözümüz der ya, 'aç tavuk kendini darı ambarında görür'. Zaten yerel anlamda vatandaşımızın teveccühü İrfan Mandalı ve ekibinedir. Dün nasılsa, bugün de böyledir. Yaptığımız kamuoyu araştırmalarında genel olarak vatandaşlarımızı kucakladığımızı, partili partisiz ayırt etmeksizin herkese eşit davrandığımızı görüyoruz. Sadece seçim döneminde rozet taktığımızı ve kazanır kazanmaz rozetimizi çekmeceye attığımızı vatandaşlarımız biliyor. Ben sadece şahsım için söylemiyorum, tüm adaylara da bunu yapmaları tavsiyesinde bulunuyorum.’’ Diye konuştu

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ 

Konuşmaların ardından İmar Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen maddeler görüşüldü. Bir önceki toplantıda İmar Komisyonuna havale edilen 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar plana değişikliği konusu ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ait madde komisyon tarafından oy birliği ile kabul edilirken, Komisyonun aldığı oy birliği kararı meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi. İmar komisyonuna havale edilen Atatürk Mahallesi İstiklal Caddesi üzerinde bulunan ve 1278 numaralı imar adasının doğusunda yer alan pak alanlarını kapsayan alan için hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği de onaylanmak üzere Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine gönderilmesi komisyonca oy birliği ile kabul edildi. Komisyonun aldığı bu kararda meclisten oy birliği ile geçti. 

YENİCE KÖYÜ’NÜN TALEBİ KABUL EDİLDİ

Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilen Kırklareli Pınarhisar Yenice köyü Muhtarlığı’nın mesire alanlarında kullanılmak üzere kapalı piknik masası talebi görüşülürken, ilgili madde oy birliği ile kabul edildi. Gündemin bir diğer maddesinde ise Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün görev çalışma yönetmeliği konulu yazısı görüşülürken, yönetmeliğin daha detaylı olarak incelenebilmesi için komisyon çalışmalarının devam etmesine oy birliği ile karar verildi. Komisyonun aldığı bu karar meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi. 

CEZAEVİ’NE SOBA VE BEYAZ EŞYA YARDIMI

Gündemin sonraki maddesinde Çerkezköy K1 tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü’nün talebi görüşüldü. Komisyon yaptığı bilgilendirmede “ Çerkezköy K1 tipi Kapaklı ceza infaz kurumunun bir adet buzdolabı, beş adet tuğlalı soba, 40 adet soba borusu, 10 adet soba boru dirseği ihtiyaçlarının belediyemiz tarafından karşılanması uygun olduğuna komisyonumuzca oy birliği ile karar verildi” dedi. Komisyonun aldığı karar, meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi. 

“KAPAKLI’DA SATILACAK YER KALMADI”

Toplantının son gündem maddesinde ise Belediyeye ait Karaağaç Mahallesi 199 ada 2 nolu parselde bulunan arsa vasfındaki taşınmazın satışına ilişkin komisyon raporu görüşüldü. Komisyon üyeleri tarafından oyçokluğu ile kabul edilen talep, meclis gündemine taşınırken Meclis Üyesi Metin Kanat  bu konuda da söz hakkı almak istedi. Gerçekleşen hisse satışlarının hizmet olarak dönmediğini iddia eden Kanat, “ Satılan yerlerin parasıyla hizmet yapmadınız. İller Bankası’ndan kredi alamadığınız için bu yerleri satışa çıkartıyorsunuz. Kapaklı’da satılacak yer kalmadı. Şimdi Karaağaç’taki yerleri satıyorsunuz. Seçimlerden sonra Yanıkağıl-Pınarça’da imar çıkınca da oraya da geçeceksiniz.’’ dedi. Kanat’ın iddialarına cevap veren Başkan Mandalı, hizmetler için İller Bankası’ndan yatırım alınamadığını ve bu satışlar ile yatırımların gerçekleştiğini belirterek; ‘’Hastane yerinde 30 dekar alan kazandık. Parselasyon yaptık ve satışa çıkardık. 1 tane alıcı çıktı ve 3 parsel aldı. Belediyeden alacağına mahsuplaşma yaptı. Yani belediyenin kasasına bir kuruş para girmedi. İkinci satışa kimse katılmadı. Üçüncü satış da 21 Aralık’ta yapılacak. Biz alıcı bekliyoruz. İller Bankası’ndan kredi alsaydık yer satmak zorunda kalmazdık” ifadelerini kullandı. 

 “VATANDAŞI KANDIRAMAZSINIZ”

Mandalı’nın sözleri üzerine konuşan Kanat, Kapaklı Belediyesi’nin hizmet yapmadığını belirterek yolları örnek verdi. Kanat’ın bu sözlerine ise Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürü Abdullah Çakmak cevap verdi. Firmanın gerekli sürede asfaltlama işlemine başlamadığı için belediye ile olan anlaşmasının fesheldildiğini belirten Çakmak, teminatın da gelir olarak kaydedildiğini söyledi. Çakmak’ın ardından söz alan Başkan Mandalı ise; Termik Santral konusunda Ak Parti Kapaklı İlçe Yönetimi’nin tutumunu ve Asfalt plenti konusunu seçim meydanlarında anlatacağını belirtti. Ak Partililerin hizmetlerini engellemeye çalıştığını iddia eden Mandalı, “ Ben isterdim ki Asfalt Plenti ve Termik Santral için arkadaşlarımız doğrular çerçevesinde davransınlar. Fakat onlar 2019’da hizmet yapmadığımızı iddia etmek için bunu yaptı. Kendileri bunları yaptıktan sonra meydanlarda ‘Biz asfalta karşı değiliz, plente karşı gelmedik’ diyecekler. Vatandaşı kandırmayı düşünüyorlar, ama kandıramazsınız. DSP döneminden kalma iki adet seçim otobüsüm var. Seçim dönemi o otobüslerin üstüne çıkıp bu doğruları anırarak anlatacağım.” Sözlerini kaydetti. 

“TERMİK SANTRAL YAPILMAYACAK’’

Asfalt plentinde firmanın kurallara uymadığını dile getiren Kanat ise; Pınarça’ya kurulması planlanan Termik Santral projesinin de iptal olduğunu ve bu konuda yasal olarak ilgili mercilerden yazı geldiğini söyledi. Termik Santralin seçim konusu olmaktan çıktığını söyleyen Kanat, “Bunu seçim malzemesi olarak kullanamayacaksınız. 2018 yılı Kapaklı’nın yılı olacak denildi ama Kapaklı için hüsran yılı oldu. Herhangi bir çalışma yok” diye konuştu. Metin Kanat’ın ‘Termik Santral kurulmayacak’ sözleri üzerine  meclis üyeleri ile birlikte kendisini alkışlayan Mandalı “Pınarça’ya kurulmayacaksa hep birlikte alkışlıyoruz. Ama bunun temelli mi iptal edildiği, yoksa seçim süreci diye ertelenip ertelenmediğini de zaman gösterecek” dedi. Tartışmaların ardından son gündem maddesi de oy çokluğu ile kabul edilerek toplantı noktalandı.