Kapaklı Gazetesi - CHP Kapaklı İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Turgay Han, Kapaklı Belediyesinin TESKİ’ye kazı ruhsatı vermediğini ve bu nedenle yeni yapılacak inşaatlara su şebekesi çekilemediği iddia etti. Casino aleminin devi girişi. Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Kapaklı İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Turgay Han, ‘’Kurumlar arası anlaşmazlığın faturası vatandaşa kesiliyor.’’ dedi.

İKİ KURUM ARASINDA ‘KAZI RUHSATI’ ANLAŞMAZLIĞI

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TESKİ), son 1 yıl içerisinde Kapaklı’da yaklaşık 5 bin tane bakım ve onarım için kazı gerçekleştirdi. Han’ın iddiasına göre; TESKİ’den bozulan yol bedelini alan Kapaklı Belediyesi, plansız kazılar için bir de kazı ruhsatı bedeli talep etti. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) Çalışma Yönetmeliği gereği plansız kazılardan ücret alınamayacağını iddia eden TESKİ ise, ücret ödemeyi reddetti. Bunun üzerine Kapaklı Belediyesi, TESKİ’ye abone şebeke suyu bağlaması için kazı izni vermedi.

TESKİ ŞEBEKE SUYUNU BAĞLAYAMIYOR

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Kapaklı İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Turgay Han, kurumlar arası yaşanan bu anlaşmazlığın faturasının vatandaşa kesildiğini söyledi. Han, ‘’Bir vatandaşımız 1.5 ay önce Kapaklı Belediyesinden inşaat ruhsatını almış, akabinde 15 gün önce de TESKİ’ye başvurmuş ve 7 bin 700 TL’lik abonelik bedelini ödemiştir. Ödemesine rağmen TESKİ, vatandaşımızın inşaatındaki şebeke suyunu bağlayamıyor. Sebebi ise Kapaklı Belediyesi ve TESKİ arasındaki ‘kazı ruhsatı’ anlaşmazlığı.’’ dedi.

‘’VATANDAŞA HİZMET İLE MÜKELLEFTİR’’

Kapaklı Belediyesi yetkililerine seslenen Han, ‘’TESKİ de Kapaklı Belediyesi de vatandaşa hizmet etmekle görevli kamu kurumlarıdır. Bu kurumlar, vatandaşa hizmet ile mükelleftir. Oysa Kapaklı Belediyesi, vatandaşı kullanarak bir başka kurumdan tahsilat talep ediyor. Mevcut Kapaklı Belediyesi yönetiminin AYKOME Çalışma Yönetmeliğini tekrar okumasını tavsiye ederim.’’ İfadelerini kullandı.