Kapaklı Gazetesi - Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşların sorunsuz bir şekilde kurbanlıklarını alıp satabilmesi ve kesim işlemlerini yapabilmesi doğrultusunda kurban satış ve kesim yeri belli oldu.

Kapaklı Belediyesi tarafından kurban satış ve kesim yeri Atatürk Mahallesi Karşıyaka Caddesi olarak belirlendi.  Belirlenen alanda hazırlıkların başlamasıyla birlikte kurulacak olan 53 adet çadır için yer tahsislerine başlandı.

BAŞVURULAR ZABITA MÜDÜRLÜĞÜNE YAPILACAK

Yetkililer, hayvan sahiplerinin kimliği ile birlikte Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne başvuru yapması ve pazara kurbanlıklarını indirmek isteyen hayvan sahiplerinin küçükbaş mı büyükbaş mı olduğunu belirtmesi gerektiği belirtildi. Trakya’ya hayvan sevklerinin 27 Temmuz 2019 tarihinde gerçekleşeceğinden dolayı pazara kurbanlıkların indirilme tarihinin de aynı tarihte başlayacağı ifade edildi.

VETERİNER HEKİM KONTROLÜNDEN GEÇECEK

Vatandaşların sağlıklı ve güvenli bir şekilde kurbanlıklarının alım, satım ve kesim işlemlerini gerçekleştirebilmesi için Kapaklı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri belirlenen alan üzerinde hazır bulunacak. Satışı gerçekleştirilmek üzere belirlenen kurbanlık hayvanlar veteriner hekim kontrolünden geçecek.  

“ÇALIŞMALARIMIZA BAŞLADIK”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Yaklaşmakta olan Kurban Bayramımız kapsamında vatandaşlarımızın sağlıklı bir şekilde kurban satış ve kesim işlemlerini yapabileceği bir alanı Kapaklı’mıza kazandırmak için çalışmalarımıza başladık. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması amacıyla satışı gerçekleşecek olan kurbanlık hayvanlar Belediyemiz Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerimizce veteriner hekim kontrollerinden geçecek. Kurulacak olan Pazar içerisinde güvenli bir ortam oluşması doğrultusunda Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü ekipleri alan içerisinde hazır bulunacak” dedi.

“KESİMLER RAHAT VE HİJYENİK BİR ŞEKİLDE GERÇEKLEŞECEK”

Başkan Çetin açıklamasının devamında, “Belirlediğimiz kurban satış ve kesim alanında vatandaşlarımızın kurbanlarını rahat ve hijyenik bir şekilde kesebilmeleri amacıyla aynı alan içerisine kurban kesim noktaları oluşturmak için çalışmalara başladık. Böylece kurbanını satın alan vatandaşlarımız aynı alan üzerinde kesimlerini de rahatlıkla gerçekleştirebilecek” ifadelerine yer verdi.