Kapaklı Küçükyaylalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetimi, düzenlediği kahvaltı programında basın mensupları ile bir araya geldi.

Program 18 Kasım Pazar günü saat 10:30’da Dernek Lokali’nde düzenlendi. Yöreye has yemeklerin ikram edildiği programda konuşan Kapaklı Küçükyaylalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Selami Tetik, ‘’Her şeyden önce sizlerle birlikte olmak bizim için çok önemli. Bugün bu programımıza katılarak bizleri de çok mutlu ettiniz. Yağmurda, karda, çamurda, görevini içtenlikle yapan sizlere teşekkürü borç bilirim. Biz halk olarak sizlerin sayesinde gerek ilçemizde, gerekse yurdumuzda olan gelişmeleri anında öğrenebiliyoruz. Düşüncelerimizi, görüş açılarımızı geliştirdiğiniz için sizlere teşekkür ederim.’’ dedi.

‘’VATANDAŞLARI BİLGİLENDİRMEK İÇİN VARSINIZ’’

Gazeteciliğin öneminden bahseden Başkan Tetik, ‘’Kapaklı’da gördüğüm kadarıyla basın mensuplarımız işlerini ciddiye alarak yapıyorlar. Canlı şahit olduğum olaylar da oldu, gelen tepkilere rağmen örnek davranışlar sergileyerek görevinizi yapmaya devam ettiniz. Siz, burada yaşayan vatandaşları bilgilendirmek için var olduğunuzun bilincindesiniz ve inanıyorum ki en iyisini yapıyorsunuz. Bizler de Küçükyaylalılar olarak sizleri kahvaltı programımızda ağırlamaktan onur duyuyoruz.’’ İfadelerini kullandı.

‘’DEĞİŞİK KÜLTÜRLER KAPAKLI’DA BULUŞUYOR’’

Kapaklı’nın kültürel bir zengiliği olduğunu vurgulayan Tetik, ‘’Dernek olarak hedefimiz, 126 bin nüfusa sahip Kapaklı’ya güzel hizmet etmek. Türkiye’nin 81 ilinden vatandaşlarımız buraya iş ve aş için gelmişler. Bu da Kapaklımız için büyük bir zenginlik. Çünkü değişik kültürler burada buluşarak Kapaklı’yı ileriye götürüyor. Bizim STK’lar olarak amacımız burada güleryüzlülüğü, huzuru ve refahı sağlamak. Küçükyaylalılar Derneği olarak biz bunu sağlamaya varız. Diğer STK’larımız da bunun için çalışıyor. Kapaklı’daki tüm STK Başkanları olarak bir iki ayda bir araya geliyoruz ve ürettiğimiz projeleri yetkililere iletiyoruz. Umuyoruz ki bizlerin bu çalışmaları neticesinde Kapaklımız daha güzel bir ortama sahip olacak.’’ Şeklinde konuştu.

‘AYANA’ HAKKINDA BİLGİLER VERDİ

Ardından Küçükyayla Köyü’nün tarihi geçmişine dair kısa bir anekdot paylaşan Başkan Tetik, şunları söyledi; ‘’Küçükyayla Köyümüz eski bir Rum köyü olup o zamanki adı Ayana idi. Lozan Antlaşması’nda gerçekleşen nüfus mübadelesi sonucu Bulgaristan ve Yunanistan’ın köy ve kasabalarından gelerek buraya yerleşilmiştir. Vize ilçemizin 9 km kuzeyinde, Karadeniz’e yaklaşık 15 km uzaklıktadır. Geçimini ormandan sağladığı odunculuk ve mangal kömürü imalatı, az da olsa küçükbaş ve büyükbaş hayvancılığın yanında yine çok az da olsa tarımdan bağlı olarak Türkiye’mizin her bölgesinden olduğu gibi Köyümüzün de Çerkezköy, Kapaklı, Saray ve Büyükyoncalı’ya büyük göçler olmuştur.’’

‘’ÖĞRENCİLERİMİZE BURS VERMEYE DEVAM EDİYORUZ’’

Dernek olarak eğitime verdikleri önemin altını çizmeyi ihmal etmeyen Tetik, ‘’Derneğimiz, gerek halen köyümüzde ikamet eden gerek de köyümüz dışında ikamet edip yaşamlarını sürdürmekte olan Küçükyaylalıların yıllardır hep hayallerini gerçekleştirmek amacıyla ben ve 20 arkadaşımın bir araya gelerek yoğun çabaları sonucu, 4 Şubat 2014 tarihinde Kapaklı’da kurulmuş olup bugün itibariyle 351 üyesi mevcuttur. Derneğimizin kurulduğu yıl olan 2014 – 2015 Eğitim Dönemi’nde 20 öğrencimize, 2015 – 2016 Eğitim Dönemi’nde 29, 2016 – 2017 Eğitim Dönemi’nde 27 ve 2017 – 2018 Eğitim Dönemi’nde yine 27 Üniversite öğrencimize öğrenim sürelerince karşılıksız olarak burs vermiş olup bu yıl da 26 öğrencimize burs vermeye devam etmektedir.’’ dedi.

‘’BİRÇOK ETKİNLİK YAPTIK YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ’’

Ayrıca dernek üyelerinin birçok imkandan faydalanabileceğini de söyleyen Tetik, dernek olarak yaptıkları aktivitelerden bahsetti. Tetik,’’ Özel hastaneler ile sözleşmelerimiz devam etmekte olup %15 oranında indirimler gerçekleşmektedir. İlkemiz ‘Acıların paylaştıkça hafiflediğine, mutlulukların ise paylaşıldıkça daha da büyüdüğüne inanmak’ tır. Değişik zamanlarda hayati önem arz eden hastalarımız başta olmak üzere darda kalan üyelerimiz ve vatandaşlarımıza maddi ve manevi yardımlarda bulunmaktayız. Her yıl Kurban Bayramımızın üçüncü günü köyümüz mesire alanında ‘Geleneksel Bahar Şenliği’ olarak geniş kapsamlı olarak piknik ve eğlence düzenlemekteyiz. Köyümüze yine derneğimizce 5 adet 24 saat kayıt yapabilen canlı olarak izleyebileceğimiz KGS Kamera Sistemi kurulmuştur. Tarihi eserleriyle dolu Edirne’mizde, Çanakkale’mizde ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün kabrinin olduğu Ankara/Anıtkabir’e üyelerimiz ve yakınlarıyla 5-6 otobüs ile Kültür gezilerimizi yaptık, yapmaya da devam edeceğiz.’’ İfadelerini kullandı.

 ‘’FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNMAYA ÖZEN GÖSTERİYORUZ’’

Son olarak katılımcılara teşekkür eden Tetik, konuşmasını şu sözlerle noktaladı; ‘’Ayrıca Resmi Kurumlar, sosyal amaçlı diğer dernekler ve basınımızın güzide mensupları ile de devamlı iletişim halinde olup fikir alışverişinde bulunmaya özen gösterilmektedir. Bu konuda Mülki İdare Amirimiz olan Kapaklı Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ile de her türlü sorunlarımızı paylaşmaya özen gösteriyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle bugün katılım gösteren tüm basın mensuplarımıza şahsım ve Küçükyaylalılar Derneği Yönetimi adına teşekkür ederim.’’