Kapaklı Gazetesi - 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin Türk milleti için önemli bir yere sahip olduğunu belirten Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, “Bu zafer ile milletimizin hatta coğrafyanın kaderini değiştirmiştir.” dedi.

Mesajında birlik ve beraberlik vurgusu yapan Kaymakam Hamitoğlu, şu sözlere yer verdi: “Türk ve dünya tarihinin önemli dönüm noktalarından biri olan 18 Mart Çanakkale Zaferi, tarihte eşine az rastlanır kahramanlık destanlarından biridir. Çanakkale direnişi; ayağa kalkan millet iradesinin, birlikte ve bağımsız yaşama kararlılığının göstergesidir. Hiç şüphesiz bu destansı zaferin temelinde güçlü bir inanç, büyük bir vatan sevgisi ve özgürlük tutkusu bulunmaktadır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum” sözlerinin vücut bulduğu bu zafer, Türk milletinin istiklali uğruna nelerini feda edebileceğinin en bariz göstergesidir. Hiçbir zaman geri dönmeyi düşünmeyen, düşmanı bile kendisine hayran bırakacak kadar asil bir davranış sergileyen kahraman ecdadımız, elde ettikleri bu zafer ile milletimizin hatta coğrafyanın kaderini değiştirmiştir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, “Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur” sözlerinde ifade bulan bu zafer, aynı zamanda Mehmetçiğin vatan ve millet sevgisinin de ölümsüzlük eseridir.

Aziz Şehitlerimiz, tarihin her döneminde gösterdiğiniz eşsiz kahramanlıklar, tarihe altın harflerle yazdırdığınız destanlar, hürriyet ve istiklal uğruna sergilediğiniz ulvi ruh örnekleri, bizler için her zaman gurur ve onur kaynağı olmuştur.

Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan olarak emanet eden tüm şehitlerimizi; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatanı uğruna canlarını feda eden, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum.”