Kapaklı Gazetesi - Tüm vatandaşların 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayan Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, mesajında genç neslin ülkemizin geleceği olduğunu vurguladı.

19 Mayıs tarihinin milli mücadele için önemli bir tarih olduğunu belirten Kaymakam Hamitoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi: “İstiklal mücadelemizin sembol günü olan 19 Mayıs, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolda, ilk adımı oluşturan ve Yüce Türk Milleti'nin bağımsızlığı için kurtuluş meşalesini ateşlediği tarihin 102. yıl dönümünü milletçe hep birlikte kutlamanın sevincini yaşıyoruz.

Büyük bir kahramanlık destanının yazıldığı, zor şartlarda verilen mücadelenin başlangıcı olan 19 Mayıs 1919, ülkemizin yeniden var olmasının en önemli dönüm noktalarından birisidir.

“GENÇLERİMİZE BÜYÜK GÖREV DÜŞMEKTEDİR”

19 Mayıs 1919’da, “Tam Bağımsız Bir Ülke” olma mücadelesi ile ilk adımları atılan Cumhuriyetimizin; milli ve manevi değerlerimize önem veren, daha çağdaş, daha akılcı ve daha modern bir ülke olması için milletimize ve özellikle de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs'ı armağan ettiği gençlerimize büyük görevler düşmektedir.

Gençlerimizin, kurtuluş mücadelesinin en anlamlı günlerinden olan 19 Mayıs’ın derin manasını idrak ederek aynı ruh ve azimle aziz şehitlerimizin canları pahasına koruduğu bu vatanı daha ileriye taşıyacaklarına, değerlerimize ve ilkelerimize sahip çıkacaklarına güvenimiz tamdır.

Zulme boyun eğmeyen, esareti kabul etmeyen bir milletin geleceği olan gençlerimizin, modern çağın gereklerine uygun olarak yetiştirilmesi için, bugünün yetişkinlerine düşen görev ve sorumlulukların bilincindeyiz.

Gençlerimizin geleceğe emin adımlarla ve toplumsal faydalarımızı dikkate alarak ailesine ve ülkesine yararlı bireyler olarak yetişmeleri en büyük emelimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, geleceğimizin teminatı olan sevgili gençlerimizin ve değerli halkımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”