Kapaklı Gazetesi - 2021 yılına sayılı günler kala bir anket düzenleyen Kapaklı Gazetesi, takipçileri ile birlikte ‘’Kapaklı’nın En’leri’’ni seçti.

22 Aralık Salı günü başlayan anketin daha ilk saatlerinde yüzlerce vatandaş oy kullandı. Kapaklı Gazetesinin resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarında da paylaşılan ankete ilgi yoğun oldu.

14 KATEGORİDE YILIN ‘EN’LERİ SEÇİLDİ

14 kategoriden oluşan ankette, Yılın belediye başkanı, Milletvekili, ilçe başkanı, kurumu, yılın futbolcusu, yılın siyasetçisi, yılın kamu yararına çalışan derneği, yılın en iyi gazetecisi, yılın sivil toplum kuruluşu, yılın mekanı, yılın spor kulübü başkanı, yılın meclis üyesi, yılın muhtarı ve yılın iş insanı gibi sorular soruldu.

YILIN BELEDİYE BAŞKANI: MUSTAFA ÇETİN

İlk kategoride katılımcılara ‘’Yılın belediye başkanı?’’ sorusu yöneltildi. 11 ilçe belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın şıklar arasında bulunduğu yarışmada; 993 oy alan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin birinci seçildi. İkinci sırada 769 oyla Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, üçüncü sırada ise 454 oy ile Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak yer aldı.

YILIN MİLLETVEKİLİ: CANDAN YÜCEER

Anketin ikinci sorusunda ise yılın en başarılı milletvekili oylandı. CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer 748 oy ile birinci sırada yer alırken; TBMM Başkanı ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop 505 oyla ikinci, CHP Parti Sözcüsü ve CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak 408 oy ile üçüncü oldu.

YILIN İLÇE BAŞKANI: ÇAĞLAR BÜTÜN

3. kategoride Kapaklı’daki siyasi partilerin ilçe başkanları yarıştı. 2019 yerel seçimlerinde Kapaklı’da Cumhur İttifakı’nın seçimi kazanmasında büyük payı bulunan MHP Kapaklı İlçe Başkanı Çağlar Bütün 868 oyla Yılın İlçe Başkanı seçildi. İkinci sırada ise 767 oyla Ocak ayında gerçekleştirilen kongre ile CHP Kapaklı İlçe Başkanlığı görevine getirilen Erdinç Yılmaz yer aldı. AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Recep Biyik ise 401 oyla üçüncü oldu.

YILIN KURUMU: KAPAKLI BELEDİYESİ

Ankette 2020 yılının en başarılı kurumu Kapaklı Belediyesi seçildi. Anket sonuçlarına göre; Kapaklı Belediyesi 760 oyla birinci, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü 426 oyla ikinci, Kapaklı Kaymakamlığı ise 371 oyla üçüncü olarak seçildi.

YILIN FUTBOLCUSU: TEZCAN KARABULUT

Yeşil sahada forma terleten futbolcular, anketimizde de birinci olmak için yarıştı. Bu yıl BAL Ligi’ne yükselen Kapaklıspor kaptanı Tezcan Karabulut 635 oyla ‘Yılın Futbolcusu’ seçilirken; Sitespor’un tecrübeli kaptanı Serkan Akyüz 629 oyla ikinci oldu. Yine Kapaklıspor’un yıldızlarından Tolga Aşçı ise 575 oyla üçüncülüğe adını yazdırdı.

YILIN SİYASETÇİSİ: AKIN YILMAZ

Anketin altıncı sorusunda yılın siyasetçisi oylandı. AK Parti Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Akın Yılmaz 618 oy ile birinci olurken; 2004 – 2019 dönemi Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı 565 oyla ikinci, MHP Karaağaç Eski Belediye Başkanı Özkan Yücel ise 263 oyla üçüncü oldu.

YILIN KAMU YARARINA ÇALIŞAN DERNEĞİ: GAZİLER DERNEĞİ

‘Yılın Kamu Yararına Çalışan Derneği’ kategorisinde ise 2 bin 374 kişi oy kullanırken, 690 oy alan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Şubesi birinci oldu. İkincilikte ise 688 oy alan Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi, üçüncülükte de 643 oy alan Kapaklı Kent Konseyi yer aldı.

YILIN GAZETECİSİ: FURKAN BOLAT

Yıl boyu büyük zorluklara rağmen görevini sürdüren gazeteciler de ‘’Kapaklı’nın En’leri’’ ödüllerinde dereceye girmek için yarıştı. Tek tıkla bahisbudur giriş adresine erişim sağlayabilirsiniz. Etik kurallar çerçevesinde gazete imtiyaz sahiplerinin eklenmediği yarışmada; gazetemiz editörü Furkan Bolat 928 oyla birinci, Çerkezköy Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Faik Onur Kaya 312 oyla ikinci, Kapaklı Bakış Gazetesi Editörü Hilal Çarıkçı 259 oyla üçüncü oldu.

YILIN SİVİL TOPLUM KURULUŞU: KAPAKLI SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ

Sekizinci anket sorusunda ‘Yılın Sivil Toplum Kuruluşu’ oylanırken; birinci 657 oyla Kapaklı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği oldu. Trakya Küçükyaylalılar Derneği 383 oyla ikinci, Kapaklı Kömürköylüler Derneği 363 oyla üçüncülüğe adını yazdırdı.

YILIN MEKANI: ATICI SPOR KOMPLEKSİ

Kapaklı’nın en popüler mekanları da ankette kullanılan oylarla belirlendi. Oylamaya göre yılın mekanı 630 oyla Atıcı Spor Kompleksi seçildi. Kapaklı’nın elit restoranlarından Anadolu Taş Fırın ise 364 oyla ikinci oldu. Üçüncü sırada da 270 oyla ilçemizin mekanlarından Kocatepe Kahve Evi yer aldı.

YILIN SPOR KULÜBÜ BAŞKANI: ÜMİT SARAÇ

Yılın Spor Kulübü Başkanı da ankette kullanılan oylarla belli oldu. Binlerce vatandaşın oyladığı kategoride Kapaklı Kartal Spor Kulübü Başkanı Ümit Saraç 910 oyla birinci, Kapaklı Spor Kulübü Başkanı Nizamettin Çoban 702 oyla ikinci, Kapaklı Site Spor Kulübü Başkanı Ersan Yalçın Karamehmetoğlu 699 oyla üçüncü oldu.

YILIN MECLİS ÜYESİ: İBRAHİM AKTÜRK

Anketin en çekişmeli kategorisi ise ‘Yılın Meclis Üyesi’ sorusunda yaşandı. 31 meclis üyesinin oylandığı kategoride birinci 238 oyla AK Parti Kapaklı Belediye Meclis Üyesi İbrahim Aktürk olurken; ikinci 213 oyla CHP Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Ender Dubaz oldu. Üçüncü sırada ise 183 oyla Kapaklı Belediye Başkan yardımcısı ve AK Parti Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Adem Sekmen yer aldı.

YILIN MUHTARI: SEÇKİN DİLSİZ

‘Yılın Muhtarı’ kategorisinde 14 muhtar yarışırken, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Seçkin Dilsiz 635 oyla birinci, İsmetpaşa Mahallesi Muhtarı Zühre Dökmenoğlu 552 oyla ikinci, Atatürk Mahallesi Muhtarı Bilal Tokuç 184 oyla üçüncü oldu.

YILIN İŞ İNSANI: ALİ ATICI

Anketin son kategorisinde ise 2020 yılının en başarılı iş insanı seçildi. ‘Yılın Mekanı’ kategorisinde birinci olan Atıcı Spor Kompleksi sahibi Ali Atıcı, 483 oyla ‘Yılın İş İnsanı’ kategorisinde birinci seçildi. Kapaklı’nın tanınan iş insanlarından Mehmet Karaçoban 282 oyla ikinci olurken; Enes Acar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Acar 225 oyla üçüncülüğe adını yazdırdı.