Kapaklı Gazetesi - Kapaklı’da öğle saatlerinden sonra başlayan sağanak yağış nedeniyle dereler taştı, ev ve iş yerlerini su bastı. Aynı zamanda yağış nedeniyle göle dönen yollarda araçlar mahsur kaldı.

Mevsim normallerinin üzerindeki yağış nedeniyle Kapaklı’da bulunan Karagözgölü Deresi ve Karaağaç Deresi taştı. Yoğun sağanak yağış nedeniyle birçok mahallede taşkınlar yaşandı. Sel felaketi nedeniyle ev ve işyerlerini su basan vatandaşlar yetkililere seslenerek bir an önce gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

YOLLAR GÖLE DÖNDÜ

Kapaklı’da yağıştan en çok etkilenen bölgeler dere kenarındaki ev ve iş yerleri oldu. Karaağaç Deresi’nin taşması sonucu Pınar Bulvarı’nın bir kısmı sular altında kaldı. Öte yandan derenin Karaağaç Mahallesi’ndeki bölümü de taşarak yolları adeta göle çevirdi. Jandarma ekipleri suyla dolan yollarda trafiği alternatif güzergahlara yönlendirerek kontrol altına aldı.

KARAGÖZGÖLÜ DERESİ TAŞTI

Yine Karagözgölü Deresi’nin taşması ile de Kapaklı – Çerkezköy yolu tamamen sulara gömüldü. Sularla kaplı yolda bazı araçlar mahsur kaldı. Dereden taşıp yola gelen sular, bir süre sonra bölgedeki bir sitenin duvarlarını aşarak bir daireye doldu. Sarmaşık Konutları 4. Blokta apartman görevlisi olan Erdal Aktaş’ın evi, dereden taşan suyun penceren içeri dolması sonucu kullanılamaz hale geldi.

ON BİNLERCE LİRALIK ZARARA YOL AÇTI

İlçede felaketin bilançosu bununla da sınırlı kalmadı. Karaağaç Mahallesi merkezindeki bazı işyerlerini de su bastı. Mağdur esnaflar, işyerlerindeki suyu kendi imkanları ile tahliye etmeye çalıştı. Fatih Mahallesi’nde de Emre Akgül isimli bir vatandaşın da evi sular altında kaldı. 

BAŞKAN ÇETİN VE TESKİ’YE SESLENDİ

Kapaklı İnönü Mahallesi Yücel Sokak’ta oturan Şevket Özkan’da yağışlar nedeniyle mağdur oldu. Zemin kattaki dairesine su dolduğunu belirten Özkan, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TESKİ)’ye seslendi. Özkan, ‘’Su bastığında TESKİ’yi aradık personelleri ‘ben nereye yetişeyim’ dedi. Kendimiz suyu boşaltmaya çalışıyoruz. Artık canıma yetti. Bu daireyi satarken Mustafa Başkan bize altyapı yapılacağını, yol geleceğini söyledi. Altyapıyı ben yapayım onlar otursun. Şu an kendisine ulaşmam için 10 tane merdiven aşmam lazım. Ama gerekirse aşacağım.’’ dedi.

‘’BAŞKAN ÇETİN VERDİĞİ VAATLERİN HİÇBİRİNİ YAPMADI’’

Şevket Özkan’ın oğlu Selçuk Özkan da daireyi Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ve bir iş adamından aldıklarını fakat kendilerine verilen vaatlerin tutulmadığını belirtti. Özkan, ‘’Ben bu daireyi şu anki Belediye Başkanı Mustafa Çetin ve Şeref İkizler’den aldım. Daireyi alırken verilen vaatlerin hiçbiri yapılmadı. Daha yeni hat çekildi. 55 bin TL’ye aldım bu 4. su basışı. Kendilerine hiçbir şekilde ulaşım sağlayamıyoruz. Onu oraya biz getirdik, indirmesini de biliriz. Kapaklı’nın hali belli, 1 senedir neler yapıldığı belli.’’ İfadelerini kullandı.

''YETKİLİLERE ULAŞAMADIK''

Gazetemiz ihbar hattına gelen şikayetlere göre; Vatan Caddesi, Hürriyet Caddesi, Erbay Caddesi ve Faruk Ilgaz Caddesi de yağıştan etkilenen bölgeler arasında yer aldı. Öte yandan vatandaşlar felaket esnasında TESKİ ve Kapaklı Belediyesi yetkililerine ulaşmakta zorluk çektiklerini ifade ettiler.