Kapaklı Gazetesi - 15 Temmuz darbe girişimine karşı milletin destansı mücadelesi, Kapaklı’da çeşitli etkinliklerle anılacak. Mevlana Camii’nde yapılacak dualarla başlayacak olan program, akşam Kapaklı Eski Belediye Meydanı’nda devam edecek.

Program, 15 Temmuz Çarşamba günü başlayacak. Kapaklı Kaymakamlığı tarafından yayımlanan anma etkinlikleri programına göre, 12.30’da Mevlana Cami’nde kılınacak öğle namazı öncesi şehitlerimiz için Mevlid-i Şerifin okunacak ve okunan Hatm-i Şeriflerin duası yapılacak. Ardından protokol mensupları tarafından 13.00’da Karaağaç Şehitliği ziyaret edilecek ve şehitlerimiz için mezarlıkta Kur’an-ı Kerim Tilaveti okunacak.

ESKİ BELEDİYE MEYDANI’NDA DEVAM EDECEK

Anma programı akşam saat 20.00’da Kapaklı Eski Belediye Meydanı’nda devam edecek. 1 dakikalık Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile başlayacak olan programda 15 Temmuz Şehit ve Gazileri için Kuran-ı Kerim Tilaveti okunacak. Akabinde günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar gerçekleştirilecek ve 15 Temmuz konulu sinevizyon gösterisi sunulacak.

İLAHİ VE KASİDELER OKUNACAK

15 Temmuz ile ilgili şiirlerin seslendirilmesinden sonra kaside ve ilahiler okunacak. Programın devamında yine 15 Temmuz konulu bir başka sinevizyon gösterisi izletilecek. Çarşamba’yı Perşembe gününe bağlayan gece saat 00.13’te ise ilçe genelindeki tüm camilerde sela okunarak program sonlanacak.

MASKE VE SOSYAL MESAFE KURALINA UYULACAK

Kapaklı Kaymakamlığı tarafından yapılan duyuruda, programa sınırlı katılım sağlanacağı belirtildi. Ayrıca koronavirüs tedbirleri kapsamında programa katılacaklara maske ve sosyal mesafe kuralına uymaları konusunda uyarıda bulunan yetkililer, ‘’ 15 Temmuz günü düzenlenecek etkinlikler pandemi tedbirleri kapsamında öncelikli şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları ile STK, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katılımı ile sosyal mesafe ve maske kuralına uyulması şartı ile dönüşümlü olarak 50 kişilik gruplar halinde icra edilecektir.’’ İfadelerini kullandı.