Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Ülkü Ocakları, Osmanlı İmparatorluğu'nun son döneminin en etkili isimlerinden asker ve siyaset adamı Enver Paşa'yı ölümünün 97. yılında mezarı başında andı.

Kapaklı’da eğitim gören lise öğrencileri için bir gezi programı düzenleyen Ülkü Ocakları Kapaklı İlçe Yönetimi, İstanbul’da bulunan Enver Paşa'nın kabrine ziyaret gerçekleştirdi. Ocak yöneticileri ile birlikte öğrenciler; Harbiye Nazırı, Başkumandan Vekili, Hürriyet Kahramanı ve Turan Orduları Başkumandanı Şehid-i Âlâ Gazi-i Namdar İsmail Enver Paşa'yı şehadetinin sene-i devriyesinde kabri başında hazır bulunarak andılar.

‘’ENVER PAŞA HER TÜRK’ÜN GÖNLÜNDEDİR’’

Anma merasiminde konuşan Ülkü Ocakları Kapaklı İlçe Başkanı Mert Kaya, “Bugün, Enver Paşa'nın kabrinin bile Türk Birliği'ne hizmet ettiğine tekrar şahit olduk. Enver Paşa; kanlı vuruşmaların, yürek delen okların, göğüs parçalayan kargıların, baş uçuran kılıçların hikayesidir. Enver Paşa; su gibi akan kanların, sayısız harcanan canların, sonu olmayan yiğitliklerin destanıdır. Turan aşkıyla mitralyöze karşı yalın kılıçla savaşırken Çeğen Tepesi'nde şehit düşen Enver Paşa, her Türk'ün gönlündedir. Rahmet ve minnet ile, tüm şehitlerimizin ve ahirete intikal etmiş olan gazilerimizin aziz ruhları şad olsun.” açıklamalarında bulundu.

Edilen duaların ve çekilen hatıra fotoğraflarının ardından ülkücü kâfile Kapaklı'ya geri döndü.