Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Kapaklı Gazetesi’nin gündeme getirdiği Kapaklı’daki devlet yatırımlarının durumuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, geçtiğimiz günlerde düzenlediği kahvaltı programında basın mensupları ile bir araya gelerek, 2017 yılını değerlendirmişti. Bu programda Tekirdağ genelindeki devlet yatırımları ve kurumların faaliyetleri hakkında basın mensuplarına bilgiler veren Vali Ceylan’a sorular yönelten Kapaklı Gazetesi İmtiyaz Sahibi Adem Çil, Kapaklı’daki yatırımların durumunu sordu.

KAPAKLI’NIN CİDDİ YATIRIMLARA İHTİYACI VAR

Vali Ceylan’ın açıklamalarının ardından söz alan Kapaklı Gazetesi İmtiyaz Sahibi Adem Çil, değerlendirme raporunda Kapaklı yatırımlarının bulunmadığını ve Kapaklı için bir yatırım planının olup olmadığını sordu. Yeni bir ilçe olan ve Tekirdağ’ın en çok göç alan ilçelerinden biri olan Kapaklı’nın özellikle spor ve eğitim alanında ciddi yatırımlara ihtiyaç duyduğunu ifade eden Çil, Kapaklı için pozitif bir ayrımcılık beklediklerini kaydetti.

Kapaklı’daki devlet yatırımları ile ilgili bu toplantı için detaylı bir hazırlık yapmadıklarını belirten Vali Ceylan ise Kapaklı’daki devlet yatırımları ile ilgili yazılı bir cevap verebileceklerini belirtmişti.

2 PROJE BİTTİ, 9 PROJE HENÜZ BAŞLAMADI

Tekirdağ Valiliği tarafından gazetemize gönderilen yazılı cevapta 13 projenin yer aldığı görüldü. Kapaklı’ya yapılması düşünülen 13 projeden 2 projenin yapımının tamamlandığı, 2 projenin hala devam ettiği ve 9 projenin yapımına ise henüz başlanmadığı belirtildi.

Yapımı tamamlanan projeler: Kapaklı 4 Derslikli Anaokulu, Kapaklı Kaymakam Lojmanı Yapım İşi Devam Eden Projeler: 24 Derslikli İmam Hatip Lisesi ve Kapaklı Hükümet Konağı İşi Başlanmayan Projeler: 32 Derslikli Anadolu Lisesi, Spor Salonu (Kapaklı Anadolu Lisesi), 24 Derslikli Karaağaç İlkokulu, İrfan Fatma Mandalı İlkokulu 21 Ek Derslikli Ortaokul, Sanayiciler İlkokulu 21 Ek Derslik Ortaokul, 32 Derslikli Anadolu Lisesi, Kapaklı Kapalı Spor Salonu ve Tekirdağ Kapaklı Devlet Hastanesi