Kapaklı Gazetesi - Tekirdağ merkezli Şehr-i Sanat Baklavacısı, 16. Şubesini Kapaklı’ya açtı. Açılışla ilgili konuşan firma sahibi Murat Çalık, “Kapaklı kaliteli baklavayı tanımalı.” dedi.

Cumhuriyet Mahallesi Mithatpaşa Caddesi No:3’te açılan şubede, gazetemize özel açıklamalarda bulunan Şehr-i Sanat Baklavacısı sahibi Murat Çalık, firmasını tanıttı. Ayrıca özel ürünleri olan diyabetik baklavayı da anlatan Çalık, mor rengi ile dikkat çeken ürünün sağlığa da yararlı olduğunu belirtti.

“GÜNLÜK ÜRETİYORUZ, GÜNLÜK SATIYORUZ”

Satışa sundukları tüm baklavaların taze ve özel üretildiğini söyleyen Çalık, “İstanbul ve tüm Trakya’ya katma değer üretiyoruz. Günlük üretiyoruz, günlük satıyoruz ve glikoz kullanmıyoruz. Tamamıyla yüzde yüz pancar şekeri kullanıyoruz ve taş fırında pişiriyoruz. Tüm bunları yufkayla ve şerbetle birleştirdiğinizde lezzet şöleni ortaya çıkıyor. Tatmak için 250 gram alıyorsunuz, ertesi gün bir kilo almak için geliyorsunuz. Kısacası ürünümüze güveniyoruz. Daha 2 yıllık bir markayız ama bu süre zarfında 16 tane aktif bayisiyle istihdam üreten bir firmayız.” dedi.

“DİYABETİK BAKLAVAMIZI YEDİKTEN SONRA ŞEKERİNİZ YÜKSELMEZ”

Şeker hastaları için özel bir baklava ürettiklerinden de bahseden Çalık, “Kısmetse 2 şube daha açmayı düşünüyoruz. Tüm bayilerimize geldiğinizde 50 çeşit baklava bulunuyor. Klasik bir pastaneye giderken insanların kafasında cevizli ve fıstıklı olmak üzere 2 çeşit baklava oluyor. Bizim eğitimcilerden oluşan çok önemli bir AR-GE çalışmamız var. Tezgahlarımız bu yüzden rengarenk. Yüzde yüz doğal diyabetik baklavamız var. Şeker hastaları ve diyet yapanlar için bu çok önemli. Bu baklavayı yedikten sonra şekeriniz asla yükselmez.” ifadelerini kullandı.

“KALİTELİ BAKLAVA İÇİN HİÇBİR MASRAFTAN KAÇMIYORUZ”

Çalık, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: “Piyasada 60 lira ile 190 liraya kadar fıstık var. Bizim baklavamızda iri fıstıklar kullanılıyor. Konuklarımız baklavalarımızın içindeki fıstıkları görüp gönül ferahlığı ile tüketebiliyorlar. Kaliteli baklava için hiçbir masraftan kaçmıyoruz. Glikozla ve  benzeri katkı malzemeler ile baklavanın fiyatını aşağıya çekebiliriz ancak biz sadece baklava satmak değil, toplumu bu konuda bilinçlendirmek de istiyoruz. Kapaklı halkına ‘gelin bizden baklava alın’ demiyoruz ama kaliteli baklavayı da tanımalarını istiyoruz.”

“UCUZ BAKLAVA YOKTUR, KALİTESİZ BAKLAVA VARDIR”

Baklavalarda katkı malzemesi kullanılmaması gerektiğini söyleyen Çalık, “Bazı müşteriler ‘Yan tarafta baklava 90 lira, siz niye 110 liraya satıyorsunuz. Çok pahalısınız” diyor. Aslında 90 da çok pahalı, 70 liraya da baklava bulmak mümkün. Ancak 110 liraya baklava aldığınızda bir bedel ödüyorsunuz. Ben de sizin bu bedelinizin hakkını vermek zorundayım. Eğer glikoz koyarsanız, fıstık yerine bezelye koyarsanız, yer fıstığını soyaya batırıp insanlara satarsanız ucuz baklava elde etmiş olursunuz. Ucuz baklava yoktur, kalitesiz baklava vardır. 16 tane şubemiz var ve Kapaklı’ya da geldik.” diye konuştu.

"BULGARİSTAN VE YUNANİSTAN'A DA ŞUBE AÇMAYI DÜŞÜNÜYORUZ"

Yurt dışında da şube açmak istediklerini vurgulayan Çalık, “En kısa zamanda Bulgaristan ve Yunanistan’a da şube açmayı düşünüyoruz. Sofya’da al bayrağımızı dalgalandırmak istiyoruz. 16 bayimizin gücü ile, müşterilerimizin desteği ile yurt dışına açılmayı düşünüyoruz. Bunu başarabildiğimiz için mutluyuz ve gururluyuz. Tüm Kapaklı halkının Ramazan-ı Şerifini, bayi sorumlum Ahmet Avcı bey ve tüm işletmem adına kutluyorum. Diğer 15 işletmemiz gibi istihdam sağlamaya devam edeceğiz.” ifadeleri ile açıklamasını noktaladı.