Kapaklı Gazetesi - Sağlık Bakanlığının geliştirdiği 'Hayat Eve Sığar' uygulaması, çarpıcı gerçeği ortaya koydu. Normalleşme sürecinde alınan tedbirlerin hiçe sayılması, Tekirdağ genelinde de koronavirüsün hızla yayılmasına neden oldu.

Kontrollü normalleşme sürecinin başlaması ile birlikte vatandaşlar açılan kafe ve parklara hücum etti. Normalleşme sürecinde tedbirlerin ihmal edilmesinin bilançosu ağır oldu. Bakanlığın geliştirdiği uygulamadaki verilere göre, Tekirdağ’da birçok ilçede vaka sayısı ciddi seviyede arttı.

KAPAKLI’YA DİKKAT!

Kapaklı’da da vakalarda bir artış yaşandı. Sağlık Bakanlığının uygulamasına göre, ilçedeki en yüksek riskli mahalle Bahçelievler iken, onu sırasıyla; Cumhuriyet Mahallesi ve Atatürk Mahallesi takip etti. Merkeze uzak mahalleler ve nüfus yoğunluğunun az olduğu diğer mahallelerde ise vaka sayılarında herhangi bir değişme olmadığı gözlemlendi.

ÇORLU’DA DURUM KRİTİK

Vaka sayısında en çok artış yaşanan ilçe Çorlu oldu. Nusratiye Mahallesi ve Hıdırağa Mahallesi’ndeki vakalarda ciddi bir artış göze çarparken, diğer mahallelerde ise yer yer koronavirüs vakalarının yoğunlukta olduğu gözlemlendi.

ÇERKEZKÖY DE NASİBİN ALDI

'Hayat Eve Sığar' uygulamasındaki verilere göre, artış yaşanan diğer bir ilçe ise Çerkezköy oldu. Çerkezköy’de ise en kritik bölge Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi olarak işaretlenirken, Fevzipaşa Mahallesi’nde de ciddi artış olduğu belirtildi