Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Kent Konseyi, Kapaklı Belediyesi’nin hazırladığı 2020 – 2024 Stratejik Planı’na 20 maddelik bir öneri listesi sundu. Hayvan barınağı ve Engelli Yaşam Destek ve Danışma Merkezi gibi sorunların da yer bulduğu listede, türlü sosyal aktivite tavsiyeleri de yer aldı.

Kapaklı Belediyesi, 2020 – 2024 yılları için oluşturacağı Stratejik Planı için türlü STK’lardan ve vatandaşlardan öneri talebinde bulundu. Belediyenin bu çağrısı neticesinde Kapaklı Kent Konseyi de 20 maddelik bir öneri listesi sundu. Eğitimden yaşama birçok önerinin bulunduğu listede belediyenin yetki alanına giren birçok sorun kaleme alındı.

KENT MÜZESİ KURULMASI İSTENDİ

Verilen listede birçok madde göze çarptı. Listenin ilk sırasında yerel ürünlerin satışa konulacağı stand ya da dükkanların kurulması ve kadınlara yönelik iş fırsatları yaratmak için türlü iş kollarının açılması talebi yer aldı. Kapaklı’ya özgü yöresel kıyafet, yemek, örf ve ananelerin de gün yüzüne çıkması için çalışma yapılması talebinde de bulunuldu. Yine ilçenin kültürünü korumak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla bir Kent Müzesi kurulması istendi.

‘’BOŞ HAZİNE ARAZİLERİNE LAVANTA EKELİM’’

Kültürün dışında yaşadığımız ilçedeki doğal sekansı sağlamak adına da istekler yapıldı. Listenin beşinci maddesinde 5 Haziran Çevre Günü dolayısıyla ilçede ağaç dikme şenliği düzenlenerek çocuklara doğa sevgisinin aşılanması istendi. Buna ek olarak Kent Konseyi tarafından Kapaklı’daki boş hazine arazilerine lavanta ekip hem ilçeye yeni kazanç sağlanması hem de turistik bir bölge yaratmak önerisi yapıldı. Bir diğer öneride ise Kazak Gölü Mesire Alanı’nın da çevre turizmine açılması oldu.

ŞEHİR PLANLAMASINDA HALKIN FİKRİNE DANIŞILSIN

Şehirleşme konusuna da el atan Kent Konseyi verdiği öneri listesinde şehir planlaması ve yapılacak değişikliklerde halkın fikrinin alınmasını talep etti. Şehir içi tabelaların da bir ölçü standardına tabi olması istendi. Ek olarak Robotik Kodlama Atölyeleri’nin ilçede yaygınlaştırılması ve İngilizce eğitime ağırlık verilmesi de Kent Konseyi’nin sunduğu öneri listesinde yer aldı.

ENGELLİ YAŞAM EVİ HATIRLATILDI

Listede bir diğer göze çarpan talep de Engelli Yaşam Destek ve Danışma Merkezi talebi oldu. Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in seçim zamanı vaadleri arasında olan yaşam merkezi, Kent Konseyi’nin verdiği öneri listesinde hatırlatıldı. Ayrıca göçle gelen vatandaş sayısı ve ekonomik durumu hakkında rapor hazırlanması ve bu çerçevede yardım edilmesi de talep listesinde yer aldı. Stratejik Plan için öneri mahiyetinde sunulan listede ilçedeki yerel sanatçı, müzisyen ve yazarlar da unutulmayarak; sanata ve sanatçıya destek olunması da istendi.

TEMİZ ENERJİ VE SOKAK HAYVANLARI

Öneri listesinde sadece Kapaklı’nın geleceği değil tüm bölgenin, hatta küresel çarpta fayda sağlayacak önerilere de yer verildi. Kent Konseyi tarafından Kapaklı’da Güneş Paneli Enerji Sistemi kurulması ve güneş paneli tarlaları ile ilçenin kendi temiz enerjisini üretmesi önerisi yapıldı. Ayrıca sokaktaki dostlarımız da unutulmayarak hayvanseverlerle gerçekleştirilen bir toplantı akabinde ilçedeki sokak hayvanlarının geleceğinin tartışılması ve makul bir noktada buluşulması talep edildi.