Kapaklı Gazetesi - Kapaklı İlçe Müftülüğü bünyesinde kurulan Aile ve Dini Rehberlik Bürosu, Şehitler Camii altındaki yerinde faaliyete başladı.

Kapaklı Aile ve Dini Rehberlik Bürosu; Aile ve Dini Rehberlik Koordinatörü, kadın vaiz ve kadın din görevlilerinden oluşan bir ekiple hizmet vermeye başladı. Vatandaşların ailesel ve dini sorunlarını çözmek için müftülük bünyesinde açılan büro, hafta içi her gün mesai saatleri içerisinde vatandaşlara destek verecek. 

‘’AİLE BİR NESLİN GÜVENCESİDİR’’

Konuyla ilgili açıklama yapan Kapaklı İlçe Müftüsü İsa Aktaş, ailenin toplum açısından önemine değindi. Aktaş, ‘’Aile toplumun huzurunu ve güvenini tesis eden en değerli kurumdur. Bir ailede olmazsa olmaz 5S vardır. Saygı, Sevgi, Samimiyet, Sabır ve Sadakat. Bunlar bir ailede oldukça o ailede mutluluk hüküm sürecektir. Ailenin muhabbet ve merhametten beslenen sağlam temeller üzerinde yükselmesi, dengeli ve sağlıklı bir ilişki ağına sahip olması, sadece bireyin değil, bir neslin güvencesi anlamına gelmektedir. Değişimin bunaltan bir hızla yaşandığı günümüzde, toplumun yapı taşı olan ailenin ciddi sorunlarla karşı karşıya kaldığı bir gerçektir. Sadece ebeveynler değil, çocuklar, gençler hatta dede ve nineler hayatın akışı içerisinde aile sorunlarıyla baş başa kalarak yıpranmaktadır. Bu sebeplerden hareketle kurulan Kapaklı Aile Dini ve Rehberlik Büromuz, milli ve manevi değerlerimize bağlı bir aile yapısının kurulması ve korunması, aile birlikteliğinin desteklenmesi, sorunların çözümüne katkı sağlanması ve toplumsal bir duyarlılık geliştirilmesi amacıyla Müftülük, bünyesinde kurularak hizmet sunmaktadır.’’ Dedi.

‘’AMACIMIZ HUZURLU VE SAĞLIKLI BİR TOPLUM OLUŞTURMAK’’

Büronun çalışma prensipleri hakkında bilgiler de veren Aktaş, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü; ‘’Misyonumuz Kur’an ve sünnet ışığında, ahlak eksenli bilgiyi temel alarak aile hakkında topluma doğru dini bilgi sunmak, aileyi ve aile içindeki bireyi tehdit eden problemlerin çözümüne dini açıdan katkı sağlamak, toplumun sosyal alanlara giren kesimlerine desteğini ulaştırmaktır. Vizyonumuz ise doğru dini ve ahlaki bilgilere sahip, aile olmanın sorumluluğunu taşıyan bilinçli bireylerle huzurlu ve sağlıklı bir toplum oluşturmaktır. Büromuza bizzat gelerek başvuruda bulunan ya da Müftülüğümüzün telefon ve e-mail’ine ulaşan bütün vatandaşlarımıza kucaklayıcı bir yaklaşımla dini danışmanlık ve rehberlik hizmeti sunmak büromuzun temel görevidir. Ayrıca aile ile ilgili konularda farklı kurum ve kuruluşlarla da işbirliği içerisinde konferans, panel, seminer, kampanya, eğitim, proje gibi faaliyetler düzenlemek de büromuzun görevleri arasındadır.’’

‘’DUYARLILIK OLUŞTURMAK İSTİYORUZ’’

Büronun bir farkındalık amacıyla kurulduğunu belirten Aktaş, ‘’İlçemizde gerçekleştireceğimiz bütün faaliyetlerimizde; İslam dininin temel kaynaklarından beslenen, kültürel değerlerimizle güçlenen, aile kavramının birleştirici rolüyle erkek, kadın, yaşlı, genç ve çocuklarımızın sorunlarına karşı çevremizde bir duyarlılık oluşturarak çözüme katkı sağlamak istiyoruz.’’ Diyerek açıklamasını noktaladı.