Kapaklılı kadınlar, Kapaklı Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerinde buluştu.

Kapaklı Belediyesi, 8 Mart 2018 Perşembe günü saat 13:00’da Recep Güven Parkı’nda Kapaklılı kadınlara özel bir etkinlik düzenledi. Anlamlı gün dolayısıyla düzenlenen etkinliğe Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda kadın katılım gösterdi.

KADINLAR GÜNÜ’NÜN ANLAM VE ÖNEMİNİ ANLATTILAR

Etkinlik, Kapaklı Belediyesi Psikoloğu Ceren Sayın ve Kapaklı Belediyesi Basın Yayın Kültür ve Sosyal İşler Personeli Eda Ayaz’ın günün anlam ve önemine ilişkin bilgiler aktarması ile başladı. Kadınlar Günü’nün ortaya çıkış tarihi ve ne zamandır kutlandığına dair bilgilen veren konuşmacılar, kadınların toplumdaki önemi hakkında konuştu.

‘’BUGÜN SİZLERİN GÜNÜDÜR’’

Düzenlenen programda konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, ‘’Çalışan Kadınlarımız, Anamız, bacımız, yarimiz, yol arkadaşımız, emek ve hayat mücadelemizin en değerli yarısı olan emekçi kadınlarımız. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Bugün, tarih boyunca hak ve özgürlükleri başta olmak üzere emeği için verdiği mücadeleleri ciltler dolusu kitaplara sığmayan emekçi kadınların, yani sizlerin günüdür. Biz Kapaklı Belediyesi olarak; 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün, kadınların, eşitlik, bağımsızlık, özgürlük, politik ve ekonomik haksızlıkların giderilmesi, cinsel ayrımcılığın sona erdirilmesi, kadınlara uygulanan her türlü şiddetin önlenmesi, saygın yaşam ve insan onuruna yaraşır çalışma koşullarının sağlanması yolunda verdikleri mücadelenin simgesi olduğuna inanıyoruz.’’ Dedi.

‘’ÇOK ÖNEMLİ ROLLER ÜSTLENDİKLERİNE TANIK OLUYORUZ’’

Kadınların toplumda önemli bir role sahip olduğunu belirten Başkan Mandalı, ‘’Bizler 8 Mart’ı sadece kadınların yılda bir kez hatırlanmaları değil, sorunlarının çözülene kadar tartışılması için bir fırsat ve imkân olarak görüyoruz. Kadınlarımızın sorunları, diğer toplumsal ve insani sorunlardan ayrı tutulamaz. Kadınların üretime ve yönetime katılma imkânına kavuştukları her ülkede, toplumsal gelişme çabalarında etkin ve çok önemli roller üstlendiğine tanık oluyoruz. Hiçbir ülkenin kadınların emeği ve katkısı olmadan sağlıklı bir şekilde gelişmesinin, kalkınmasının, demokratikleşmesinin mümkün olmadığını düşünüyoruz. Kadınlarımız erkeklerin gölgesinde kalmasın istiyoruz, bazı tabuları kıralım istiyoruz. Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır düşüncesi ile değil, her başarılı erkeğin yanında bir başarılı kadın vardır anlayışıyla ilerleyelim diyoruz.’’

‘’SİZLERİN DESTEĞİ BÜYÜK ÖNEM TAŞIMAKTADIR’’

Kadın – Erkek eşitliğinin önemini vurgulayan Başkan Mandalı, konuşmasını şu ifadeleri kullanarak noktaladı; ‘’Biz Kapaklı Belediyesi olarak Cumhuriyetin kadın erkek eşitliği mücadelesini daha ileriye taşımaya kararlıyız. Bu konuda sizlerin desteği ve katkısı bizim için büyük önem taşımaktadır. Atatürk, Cumhuriyet Kimsesizlerin Kimsesidir, diyor. Bizim için Kapaklı Belediyesi, ezilenlerin, dışlananların, yok sayılanların, çocukların, kadınların belediyesidir. Bizlerin içindeki Bu sevgi, kimi zaman bir eşin diğerine, kimi zaman bir ananın evladına, kimi zaman öğretmenin öğrencisine ve en önemlilerinden birisi de talep edilenin; kendisinden yardım bekleyenlere duyduğu sevgidir. İşte bu duygularla birbirimize ailemize, çevremize ve bütün insanlığa duyduğumuz sevginin hiç azalmaması dileğiyle, Dünyayı sevgi ile dolduran tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, hepinize saygılarımı sunuyorum.’’

BAŞKAN MANDALI ŞİİR OKUDU

Başkan Mandalı’nın konuşmasının ardından Nazım Hikmet’in ‘Dünya Kadınlar Günü’ şiirini okudu. Başkan Mandalı’nın okuduğu şiir etkinliğe ayrı bir renk katarken, programa katılan kadınlara çiçek, Türk Bayrağı ve fular hediye edilerek program sonlandırıldı.