Kapaklı Gazetesi - Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen ‘Hayat Eve Sığar’ uygulamasında, Kapaklı’daki koronavirüs salgının son durumu ve pandemi haritası paylaşıldı.

Ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgını ile mücadele sürerken, Sağlık Bakanlığı bir süre önce ‘Hayat Eve Sığar’ adlı bir cep telefonu uygulaması geliştirdi. Konum özelliği sayesinde vatandaşların çevrelerindeki koronavirüs haritasına canlı olarak erişebileceği programda, Kapaklı’nın da pandemi haritası yayınlandı.

BAHÇELİEVLER VE CUMHURİYET MAHALLESİ YOĞUNLUKTA

Paylaşılan pandemi haritasında Kapaklı’nın merkezi yerlerinde koronavirüs vakalarına sıkça rastlandığı görülüyor. Ayrıca uygulamada kırmızı nokta ile işaretli olan ve en riskli bölgeler olarak geçen yerlerin yoğunlukla Bahçelievler Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunması dikkatlerden kaçmadı. Risk konusunda bu iki mahalleyi Pınarca ve Karaağaç Mahalleleri takip etti.

KARLI, BAHÇEAĞIL VE YANIKAĞIL DÜŞÜK RİSKLİ

Merkez mahallelerin yanı sıra Kapaklı’nın dışında bulunan mahallelerin de pandemi haritası paylaşıldı. Paylaşılan haritaya göre kalabalığın bulunmadığı ve ‘Evde Kal’ sloganına uyan Karlı, Bahçeağıl ve Yanıkağıl Mahallelerinde riskin düşük olduğu belirtildi.