Çerkezköy’e Ağır Ceza Mahkemesi kurulmasına karar verildi Çerkezköy’e Ağır Ceza Mahkemesi kurulmasına karar verildi

Türkiye’nin en kapsamlı ve en detaylı sanayi kuruluşları araştırması olan İSO’nun En Büyük 500 araştırmasına 2021 rakamlarına göre ÇOSB’den 17 firma girerken, İSO 1000-2022’ye ÇOSB’den 36 firma girmiş oldu.

 
"ÜRETİM, İSTİHDAM VE İHRACAT ÜSSÜ ÇOSB’DE YAPILAN HER BİR KALEM ÜRETİM TÜRKİYE EKONOMİSİNİ AYAKTA TUTUP, BÜYÜMESİNİ SAĞLIYOR"
İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) yayınladığı Türkiye’nin en kapsamlı ve en detaylı sanayi kuruluşları araştırmasını değerlendiren ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, “İSO En Büyük 500-2022 listesine ÇOSB’den 17 firma, İSO İkinci 500 Büyük -2022’ye de bölgemizden 19 sanayi kuruluşunun girmesi bizim için önemli bir göstergedir. ÇOSB’deki firmaların devler ligindeki yerini gösteren bu veriler birçok uluslararası soruna rağmen sanayicinin çarkları döndürdüğünü gösteriyor. Hemen kuzeyimizdeki iki dost ülke Rusya ve Ukrayna’nın savaşa girmesi, dünya çapında enflasyonun kayda değer biçimde hız kazanması, büyük tedarik sorunlarına rağmen karlı sayılabilecek bir yılın geride kaldığını görüyoruz. Bu bizim için büyük bir başarıdır. Üretim, istihdam ve ihracat üssü ÇOSB’de yapılan her bir kalem üretim Türkiye ekonomisini ayakta tutup, büyümesini sağlıyor. Geçen yılki değerlendirmemizde fiyat istikrarı ve finansal istikrar sağlayacak yeni bir programa ihtiyaç olduğunu vurgulamıştık. Neyse ki sesimize kulak verildi ve böyle bir program için yavaş da olsa ilerliyoruz. İçeriye ve dışarıya güven veren yeni karar ve uygulamalar, enflasyonun düşeceği konusundaki inandırıcı gelişmelerle biz nice güzel yıllara dolu dizgin koşmak için hazır bekliyoruz” dedi.