Kapaklı Gazetesi -  ‘Ah Bir Çocuk Olsaydım’ isimli projesi hakkında açıklama yapan Fatma İşbilir, "Bu yıl 100'cü yılını kutlamayı düşündüğümüz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Covit19 önlemleri nedeniyle maalesef ki  gönlümüzce kutlayamıyoruz. Ancak bin adet oyuncak hediye ederek sevindirmeyi amaçladığım çocuklarımızın bu mutluluğuna ileriki bir tarihte hep birlikte ortak olacağız."dedi. 

Hayatı durma noktasına getiren koronavirüs salgını, ticari hayatı olduğu gibi sosyal hayatı da derinden etkiledi. Bu yıl 100'cü yılı kutlanması planlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi törenleri iptal edilerek balkonlarda İstiklal Marşının okunması şeklinde icra edilecek. Bireysel projelerin de uygulanamamasına neden olan Covit-19 önlemleri nedeniyle Fatma İşbilir, uzun süre önce hazırlıklarını tamamladığı "Ah Bir Çocuk Olsaydım" temalı projesini ertelemek zorunda kaldı. 

‘’GÖNLÜMÜZCE KUTLAYAMIYORUZ’’

Fatma İşbilir, konu hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Ah Bir Çocuk Olsaydım" projemle çocuklarımızla birlikte bu yıl yüzüncü yılını kutlamayı planladığım 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını, Covit19 önlemleri nedeniyle maalesef ki gönlümüzce kutlayamıyoruz. Ancak uzun süredir hazırlık çalışmalarını sürdürdüğüm projeme katkı sağlayacakların yardımlarını bekliyorum. Projemi hayatın normale döndüğü bir zamanda uygulamaya koyarak yüzlerce çocuğu birbirinden güzel hediyelerle sevindirmenin mutluluğunu inşallah hep birlikte yaşayacağız." 

"RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUM"

Tüm çocukların 23 Nisan bayramını kutlayan İşbilir, "Dünyada ilk kez Atatürk tarafından dünya çocuklarına bayram olarak armağan edilen 23 Nisan'da çocuklarımızın mutluluğuna ortak olmak amacıyla başlattığım projemi, Covit19 önlemleri nedeniyle ertelemek zorunda kaldım. Ancak bin civarında oyuncağı hayatımız normale döndüğü bir zamanda yine çocuklarımıza hediye ederek onların mutluluğuna hep birlikte ortak olacağız. Bu vesile ile dünya çocuklarına bayram sevincini yaşatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve değerli silah arkadaşlarını minnet ve rahmetle yad ediyor, geleceğimizin teminatı olan değerli çocuklarımızın bayramını en içten duygularımla kutluyorum." diye konuştu.