Kapaklı Gazetesi - Yapımına 2016 yılının Haziran ayında başlanan Kapaklı Hükümet Konağı’nın bir türlü tamamlanmaması, her ay 21 bin TL kamu zararına yol açıyor.

Yapımı yılan hikayesine dönen Kapaklı Hükümet Konağı, bir türlü tamamlanamıyor. Geçtiğimiz aylarda 30 gün içerisinde tamamlanacağı açıklanan Hükümet Konağındaki çalışmalar tekrar durdu. 13 Haziran 2016 tarihinde yapımına başlanan ve 4 Mart 2018 tarihinde teslim edilmesi gereken hükümet konağı yapım işi, 17 aylık geçikmeye rağmen halen tamamlanamadı.

AYLIK KİRASI 21 BİN TL

Öte yandan inşaatın tekrar duraklaması ile birlikte Kapaklı Kaymakamlığı, özel bir mülk sahibi tarafından devlete kiralanan Pınar Bulvarı’ndaki yerinde vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor. Aylık kirası 21 bin TL olan 5 katlı binanın açtığı kamu zararı ise, vahim bir tabloyu gözler önüne seriyor. Hükümet Konağı teslim edilmediği için 17 aydır mevcut binaya kira verilmeye devam ediyor. Kamu zararının yanı sıra mevcut kaymakamlık binasının yetersizliği, ulaşım zorluğu ve kapasite eksikliği gibi engeller ise vatandaş ve memurlar nezdinde sorun yaratıyor. 

NE ZAMAN AÇILACAK?

Yeni Hükümet Konağı’nın ne zaman açılacağı ise henüz bilinmiyor. Konuyla ilgili resmi mercilerden yapılan son açıklamada inşaatın %95’inin tamamlandığı belirtildi. İddialara göre, yüklenici firmanın ekonomik zorluklar nedeniyle inşaatın yapımına devam edemediği öğrenilirken, Tekirdağ YİKOB (Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı) Başkanı ve Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz ise, inşaatın devam edebilmesi için yeni bir müteahhitle anlaşılmasının süreci daha çok uzatacağını dile getirmişti.