Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in başkanlık ettiği toplantıda, meclisin oy birliği ile Kaymakamlık yanındaki parka Hakkari’de mayın patlaması sonucu iki bacağını kaybeden Gazi Tarık Cür’ün isminin verilmesine karar verildi.

Kapaklı Belediye Meclisi, Eylül ayı olağan meclis toplantısı gündem maddelerini görüşmek üzere 5 Eylül Perşembe günü saat 14.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda toplandı. Toplantıya Halil İbrahim Erkan ve Ziya Arslan mazeret göstererek katılım sağlamadı. 15 gündem maddesinin görüşüldüğü ilk toplantıda 8 önerge gündeme ek madde olarak eklendi.

BELEDİYE HİSSELERİ SATILDI

Meclis gündeminin ilk maddesinde Pınarca mahallesi 227 ada 17 parsel üzerinde bulunan bin 332 metrekarelik belediye hissesinin 30.42 metrekaresinin hissedarına satılması konusu oy birliği ile kabul edildi. Gündemin ikinci maddesinde ise yine Pınarca mahallesi 227 ada 18 parselde bulunan tamamı 595 metrekarelik belediye hissesinin 5.43 metrekarelik hissesinin satışı konusu da oy birliği ile kabul edildi. Gündemin diğer bir maddesinde 31 Mart öncesi satışı yapılan hisselerin tapu devirlerinin yapılabilmesi için Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e yetki verilmesi konusu görüşüldü. İlgili madde de meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi. 

6 BİLİRKİŞİ SEÇİLECEK

Gündemin 4,5 ve 6. Maddelerinde de yine Pınarca Mahallesi 227 ada 16 parsel üzerinde belediyeye ait 405 metrekarelik arsada 3.69 metrekarelik belediye hissesinin satışı, Pınarca Mahallesi 227 ada 15 parselde bulunan 1.83 metrekarelik hissenin ve Pınarca Mahallesi 227 ada 15 parselde bulunan 1.83 metrekarelik hissenin satışı oylanarak oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 7. maddesinde Atatürk Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi ve İnönü Mahallesi’nde kadastro için görevlendirilmek üzere 6 bilirkişi seçimi konulu yazı İmar Komisyonu’na havale edildi. 8. Gündem maddesinde meclisin onayına sunulan ve Atatürk Mahallesi 1296 ada 5 parsel üzerinde bulunan 272 metrekarelik arsada 34 metrekarelik hissenin satışı da oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 9. ve 10. maddesinde bulunan hizmet alımı ve kiralama konulu gündem maddesi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. 

“SU KUYULARI YETERSİZ KALDI’’

Gündemin 11. Maddesinde ise Kapaklı’da bulunan park alanlarına su kuyusu açılması için tahsis talebi görüşüldü. İsmetpaşa Mahallesi 361 ada 4 parsel ile 575 ada 8 parsel arasında bulunan 112,58 metrekarelik park alanında, Bahçelievler Mahallesi 1098 ada 1 parsel ve 1213 ada 1 parselde bulunan 79,50 metrekarelik parkta, Bahçelievler Mahallesi 1016 ada 5 parselde, Pınarca Mahallesi 313 ada 72 parselde bulunan parkta 114.48 metrekare su kuyusu açılmak üzere Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne 10 yıllığına tahsis edilmesi konusunda Belediye Başkanına yetki verilmesi konusu Plan ve Bütçe komisyonuna havale edildi. Gündem maddesi hakkında konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin “ Bahçelievler mahallesinde TESKİ kuyu kazdı. Ancak istenilen kapasitede yetersiz kaldı. Kapaklı’da yeni su kuyularına ihtiyaç olduğu için bizden talepte bulundular.” dedi. 

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ İÇİN ARAÇ TALEBİNDE BULUNULDU

Bir sonraki gündem maddesinde ise Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğünden Kapaklı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne araç talebi konulu yazısı görüşülüp karara bağlandı. Konuyla ilgili bilgilendirmede bulunan Başkan Çetin, “59 AE 085 plakalı Ford marka kamyonetin bedelsiz olarak belediyeye devri için İl Sağlık Müdürlüğü’ne talepte bulunduk. Kendileri de bu talebimizi olumlu buldu.” dedi. İlgili gündem maddesi de oy birliği ile kabul edildi. Ayrıca Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi’nin Ford Transit marka aracının bakımının yapılması talebi de oy birliği ile kabul edildi.

‘’TÜM PARTİLERİMİZDEN STRATEJİK PLAN İÇİN DESTEK BEKLİYORUZ’’

‘2020 - 2024 Stratejik Plan’ konulu madde de görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderildi. Stratejik Planı’nın komisyonda detaylı bir şekilde incelenmesi gerektiğine değinen Başkan Çetin, “ Ekim ayına kadar görüşülüp onaylanması gerekiyor. Bütün partilerimizden Stratejik Plan ile ilgili destek bekliyoruz. Stratejik plan ile ilgili anket ve çalışmalar gerçekleştirdik” dedi. 

2. KAPALI PAZAR YERİ GÜNDEME GELDİ

15’inci gündem maddesinde İnönü Mahallesi 1543 ada 1 parselde bulunan 10 dönümlük arsanın açık teklif usulü ile 10 yıllığına kiralanması için belediye başkanı ve belediye encümenine yetki verilmesi görüşüldü. İlgili madde hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Atıl halde bulunan bu alan için Kent A.Ş üzerinden kaynak sağlamak istiyoruz. Prosedür izlenip belediye bütçesi üzerinden kaynak aktarılmadan burayı kiralayabiliriz. Ben hem trafik hem de iyi bir yer olduğundan dolayı Kapalı Pazar yeri olarak uygun görüyorum” dedi. İlgili gündem maddesi de görüşülmek üzere oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi.

PARKLAR 10 YILLIĞINA KİRAYA VERİLECEK

İsmetpaşa Mahallesi’nde bulunan Bülent Ecevit Parkı’nın ve Süleyman Demirel Parkı’nın 10 yıl süre ile kiraya verilmesi plan ve bütçe komisyonuna havale edilirken, ilçenin çeşitli yerlerinde bulunan tarlaların kiralık olarak beş yıl kullanılması da Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Bir sonraki gündem maddesinde ise belediyeye ihtiyaç üzerine Bilgi İşlem, Kadın, Aile ve Destek Hizmetleri birimlerinin açılması konusu da oy birliği ile kabul edilirken, İnönü mahallesi 1880 parsele ait 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama İmar Planı değişikliğine ait plan paftaları ve plan açıklamaları raporu oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi. 

CÜR’ÜN İSMİ PARKA VERİLECEK

Meclis gündeminin 20. maddesinde ise Hasankadı Belediyesi’nin araç talebi görüşüldü. Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan ve kullanılmayan 59 FD 076 plakalı Steyr marka 1987 model traktörün bedelsiz olarak Hasankadı Belediyesi’ne hibe edilmesi oy birliği kabul edildi. Gündemin son maddesinde ise Mithatpaşa Caddesi Yeni Hükümet Konağı’nın yanında bulunan isimsiz parka Hakkari'de mayının infilak etmesi sonucu Gazi olan Tarık Cür’ün isminin verilmesi oy birliği ile kabul edildi.