Kapaklı Gazetesi - Yıllar sonra bir araya gelen 9 arkadaş, Kapaklı’da yaşayan ilkokul öğretmenleri Sabret Arıcı’yı ziyaret etti. Öğrencilerin bu vefalı ziyareti esnasında duygu yüklü anlar yaşandı.

Kapaklı’nın ilk kadın öğretmeni olan ve ömrünün büyük bir kısmını eğitim aşkıyla geçiren emekli öğretmen Sabret Arıcı, geçtiğimiz aylarda böbrek yetmezliğine bağlı olarak rahatsızlandı. Öğretmenlerinin rahatsızlığını haber alan 9 öğrenci, bir araya gelerek Arıcı çiftine ziyarette bulundu.

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

Bakırköy Mustafa Necati İlkokulu’nda 1974 – 1979 yılları arasında eğitim görmüş olan Hilal Duman, Birsen Aşık, Sibel Yenigün, Sibel Kızılbayır, İrfan Durusüt, Orhan Durusüt, Tanju Çankılıç, Cenk İçke, Oğuz Nuray gerçekleştirilen ziyarette öğretmenlerine geçmiş olsun dileklerini ilettiler.  Yıllar sonra ilkokul öğretmenlerini ziyaret eden öğrencilerin buluşmasında duygu dolu anlar yaşanırken, adeta öğretmen – öğrenci ilişkisinden çok annelerini ziyaret etmiş kardeşleri anımsattı. 

Gerçekleştirilen ziyaret sonrası mezun öğrenciler, Sabret öğretmenin maddi manevi her türlü yanında olacaklarını ifade etti. Öğretmenlerine vefa borcu olduğunu kaydeden öğrencilerin ziyareti, hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından son buldu.