Bu yıl ikincisi düzenlenen Geleneksel Karlı Mahallesi Hasat ve Dayanışma Şenliği’nde, Karlı Mahallesi sakinleri bir araya gelerek doyasıya eğlendi.

Yoğun katılım ile gerçekleşen şenliğe Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı Muhtarlar Derneği Başkanı ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Seçkin Dilsiz, Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Dükanlı, Karlı Mahallesi Muhtarı Anıl Aydın ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. 

‘’HEPİNİZ HOŞ GELDİNİZ’’

Düzenlenen şenliğin açılış konuşmasını Karlı Mahallesi Muhtarı Anıl Aydın gerçekleştirdi. Katılımcıları selamlayarak sözlerine başlayan Muhtar Aydın, ‘’İkincisini düzenlemiş olduğumuz Geleneksel Karlı Mahallesi Hasat ve Dayanışma Şenliği’ne siz değerli mahalle sakinleri hoş geldi sefalar getirdi. Gönül isterdi ki sizlere daha detaylı bir program hazırlayalım fakat sağlık problemlerinden dolayı bu yıl daha mütevazi bir organizasyon gerçekleştirdik. İnşallah önümüzdeki yıllarda sizlere daha güzel bir program hazırlamayı hedefliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle hepinize iyi eğlenceler diliyorum.’’ dedi.

‘’AMACIMIZ İNSANLARIN GÖRÜŞMELERİNİ SAĞLAMAKTIR’’

Muhtar Aydın’ın ardından programın organizatörlerinden olan Necmi Tosun söz aldı. Tosun, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; ‘’Bizlerin amacı, bugünü düzenlerken yalnızca eğlenmeyi değil aynı zamanda uzun süre birbirini görmeyen insanların görüşmelerini sağlamaktır. Bir dahaki şenlikte daha geniş bir katılım sağlayacağımıza eminim. Buraya gelirken bir piknik havasında mangalınızla, evde yaptığınız böreğinizle gelirseniz hem eğlenceyi hem bu işin yükünü paylaşabiliriz. Şimdiden hepinize iyi eğlenceler diler, saygılarımı sunarım.’’

‘’SAMİMİYETİNİZDEN ŞÜPHE ETMİYORUM’’

Şenliğin son konuşmacısı ise Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı oldu. Başkan Mandalı, ‘’Geçtiğimiz yıllarda muhtarımız bu organizasyona başlarken talebin yeterli olup olmayacağı düşüncesi içerisindeydi. Görüyorum ki sizler bu organizasyona sahip çıkmışsınız ki bugün ikincisinde bir araya geliyoruz. Umarım bu ve bunun gibi etkinliklerde insanlarımız bir araya gelir, hasret giderir ve gönüllerince eğlenir. Ben Karlı Mahallesi insanlarının sevecenliğinden ve samimiyetinden şüphe etmiyorum. İnşallah daha nice nice şenliklerde buluşuruz. ‘’ dedi.

‘’MUHTARIMI TEBRİK EDİYORUM’’

Geçtiğimiz günlerde kalp ameliyatı geçiren Muhtar Aydın’a geçmiş olsun dileklerini de ileten Başkan Mandalı, konuşmasını şu sözlerle noktaladı; ‘’Sevgilim Muhtarıma da buradan ayrıca teşekkür ediyorum. Hem kendi mahallesinin, hem Kapaklıspor’un yönetiminde elinden gelen çabayı sarfediyor. Duyduğum kadarıyla geçtiğimiz günlerde geçirdiği kalp rahatsızlığına rağmen sizlere böyle bir organizasyonu sunmuş. Kendisine yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, çabalarından dolayı kendisini tebrik ediyorum. ‘’

GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

Eğlencenin dorukta olduğu şenlikte çocuklar arasında müzik eşliğinde sandalye kapmaca, halat çekme ve çuval yarışı gibi türlü yarışmalar düzenlendi. Yarışmaların ardından Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve Karlı Mahallesi sakinleri, oyun havaları eşliğinde dans ederek gönüllerince eğlendi.