Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Devlet Hastanesi’nde yaşanan sıra çilesi, Çerkezköy Devlet Hastanesi’ndekini aratmadı. Toplam nüfusu 300 bini aşan iki ilçede de yeterli sağlık hizmeti verilmediğinden yakınan vatandaşlar yetkililere seslendi.

Geçtiğimiz haftalarda ‘’ Vatandaşın kuyruk çilesi bitmiyor’’ başlığıyla sayfalarımıza taşıdığımız haberin ardından, vatandaşlardan Kapaklı Devlet Hastanesi’nde de uzun kuyruklar oluştuğuna dair ihbarlar aldık. İhbarlar sonucu yapılan değerlendirmede, vatandaşların devlet hastanesinin acil bölümünde saatlerce sıra beklediği öğrenildi. Çerkezköy Devlet Hastanesi’nin ardından aynı durumun Kapaklı’da da baş göstermesi, iki ilçede de vatandaşların yeterli sağlık hizmeti alamadığını ortaya çıkardı.

HASTANE YETERSİZ KALIYOR

Birçok bölümün bulunmadığı Kapaklı Devlet Hastanesi’nde, vatandaşlar çoğu zaman tedavi olmak için civar ilçelerdeki devlet hastanelerini ya da özel hastaneleri tercih ediyor. Ulaşımın zor olduğu ve personel sayısının az olduğu hastanenin, ilçenin sağlık ihtiyacına cevap veremediği biliniyor. Konuyla ilgili tepkisini dile getiren vatandaşlar, ilçede tam donanımlı bir hastanenin biran önce hizmet vermeye başlaması gerektiğini söyledi.