Kapaklı Gazetesi - Sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan işçilere, bir destek de Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı Gençlik Kolları'ndan geldi. Fabrika önünde eylem yapan işçileri ziyaret eden CHP Kapaklı Gençlik Kolları Başkanı Emir Tarcan ve yönetimi, işçilerin yanında olduklarını ifade etti.

Ziyarette CHP Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Erol Özkan ve diğer partililer de bulundu. Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Kapaklı Gençlik Kolları Başkanı Emir Tarcan, ‘’Ünal Kablo'daki direnişe destek vermeye geldik. Bizleri karşılayan Türk Metal Kapaklı şubesi teşkilatlandırma Sekreterimiz Veli Bal ile gidişat hakkında bilgi aldık. Türk Metal Kapaklı şube başkanımız Günay Özden'ın başarılı yürüttüğü bu süreçteki görüşlerini ve yaşananlar hakkında emekçiler olarak kazanmaya yakın olduğumuzu konuştuk.’’ dedi.

‘’EMEKÇİ ARKADAŞLARIMI KUTLUYORUM’’

Diğer Sivil Toplum Kuruluşlarını da desteğe davet eden Tarcan, ‘’Emekçi halkın mücadele ruhuna inanan gençler olarak bu direnişe tüm kesimlerin destek olması gerekmektedir. Kazanımlarının her kesime faydası olacaktır. Patronun işçiye dayattığı olanakları kabul etmeyip işten atılma pahasına direnen emekçi arkadaşlarımızı kutluyorum. Bizler CHP ailesi olarak her zaman işçi ve emekçilerin yanlarındayız Türk Metal’in bu onurlu hareketini kutluyorum. Tüm siyasi partilerin ve STK’ları da işçilere destek olmaya davet ediyorum.’’ İfadelerini kullandı.