Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Belediyesi, Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısını Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. 10 gündem maddesine ek 5 önergenin görüşüldüğü toplantıda Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Pınar Bulvarı’ndaki kaldırım çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.

Gerçekleştirilen meclis toplantısına Halil Yıldırım, Özgür Cengiz, Yalçın Hal, Selvi Acet, Emrah Sevinç, Adem Sekmen ve Halil İbrahim Erkan katılmadı. Pandemi sebebiyle toplantı, maske ve sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde gerçekleştirildi.

“CUMARTESİ VE PAZAR GÜNLERİ TRAFİĞE KAPANABİLİR’’

Toplantısı öncesi konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı’nın en temel sorununun altyapı olduğunu kaydetti. Başkan Çetin, Pınar Bulvarının trafiğe kapatmak gibi bir düşünceleri olduklarını ifade ederek, “Kapaklı artık 150 bin nüfuslu bir yer. Pınar Bulvarı’nın kaldırımlarını genişlettik. Caddede bir tarafı esnafımızın mal indirip kaldırması için geniş tuttuk diğer tarafta trafik akışı sağlanacak. Belki Pınar Bulvarı’nı trafiğe kapatma durumumuz olabilir. Cumartesi ve Pazar günleri bu uygulama ile daha da canlanacak etkinlikler yapabiliriz.” dedi.

“ALT YAPI EN TEMEL SORUN”

Çetin, altyapı çalışmaları ile ilgili ise şunları söyledi: ‘’Hızlı büyüme ile beraber alt yapı sıkıntısı ortaya çıkıyor. Erbay Caddesi’nde yağmur suyu, kanalizasyon ve içme suyu hattında yenileme çalışması için kazılara başladık. Bunun ardından Turgut Özal Caddesi’nde özellikle yağmur suyu hattının yapılması için mutabakata vardık. Karaağaç Mahallesi’nde dereye kanalizasyon akan bir yer var orayı TESKİ ile beraber yapmak istiyoruz. İbrahim İçöz Bey, TESKİ’nin su hatları ile alakalı beklentilerini bize iletti. Cumhuriyet, Atatürk ve Bahçelievler Mahallesi için 56 milyon TL’lik İller Bankası kredi talepleri var, bizde gittik iller bankasına bu kredinin önemini anlattık. Geçen ay 138 kazı yapıldı Kapaklı’da. Bu demek ilçenin her yerinde ciddi bir sıkıntı var demek. Bunun için elimizdeki verileri iller bankasına verdik. Her yer köstebek yuvası gibi oldu. Su üst katlara çıkmayınca basınç arttırılıyor bu sefer de patlaklar meydana geliyor. TESKİ patlaklara müdahale ettiğinde bu sefer yol ve kaldırımlarda bozuk zemin ortaya çıkıyor. Yine Pınarça’nın içme suyu hattı ile ilgili 9 milyona yakın bir proje ile ilgili kredi talebimizi iller bankasına ilettik. İlçemizin en önemli sorunu TESKİ’nin yapacağı faaliyetlerdir.’’

GÜNDEM MADDDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Başkan Çetin’in konuşmalarının ardından meclis gündemi okundu. 1 dakikalık Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündemin ilk gündem maddesinde Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından Fatih Mahallesin 326 ada 18 nolu parselde bulunan belediye hissesinin hissedarına satılması konusu görüşüldü. Gündem maddesi İmar Komisyonuna havale edilmesi oy birliği ile kabul edildi. Gündemin ikinci maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan dolu kadro değişikliği konulu görüşüldü. İlgili gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi. Bir diğer gündem maddesinde ise İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından müdürlük kurulması konulu madde görüşüldü. Belediye mevcut bulunan Spor Müdürlüğü yerine Gençlik spor Müdürlüğü ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nün kurulması oy birliği ile kabul edildi. Dördüncü gündem maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından boş kadro değişikliği konusu görüşüldü. Gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

İLGİLİ KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

Beşinci gündem maddesinde ise Spor İşleri Müdürlüğü tarafından sunulan ödüllendirme konusu görüşüldü. Plan bütçe komisyonuna havalesi oy birliği ile kabul edildi. Altıncı gündem maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından boş kadro konusu görüşüldü. Gündem maddesi oy bilrliği ile kabul edildi. Yedinci gündem maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sözleşmeli personel maaş belirlemesi görüşüldü. Plan Bütçe komisyonuna havale edilmesi oy birliği kabul edildi. Sekinci gündem maddesinde Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından sunulan bütçe işi işletme ücret tarifesi görüşüldü. Kazak Gölündeki tuvaletlerde hizmet karşılığı alınacak ücret tarifesi tarife komisyonuna havale edildi. Dokuzunca gündem maddesinde İmar komisyonuna havale edilen konular görüşüldü. Kent Estetik Komisyonunun kurulması konulu gündem maddesi için açık oylama yapıldı. Komisyona üye olacak Belediye meclis üyelerinden Nalan Çolak ile Naciye Topçu aday oldu. Yapılan açık oylamada Naciye Topçu Kent Estetik Komisyonuna seçilen belediye meclis üyesi oldu. Son olarak Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edilen konular görüşüldü. Ek gündem maddesi tarafından sunulan gündem oy birliği ile kabul edildi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü arasında kütüphane protokolü imzalaması için Belediye Başkanına yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan alınacak ekskavatör alımı oy birliği ile kabul edildi.

‘’PROJE YAPTIK, HAYATA GEÇİRMEK İSTİYORUZ’’

Ek gündem maddelerinden olan Trakya Kalkınma Ajansı’nın projesine KENT A.Ş ile çalışma ekibi oluşturulmasına ilişkin konuşan Çetin, “Projeye 3 milyon TL’lik yatırım gerekiyor yarısı hibe olacak. Eski askeriyenin cephaneliğine sosyal bir proje ve katma değer üretelim dedik. Böyle bir proje yapacağız.” dedi. Başkan Çetin’in bilgilendirmesinin ardından oylamaya sunulan proje ile ilgili gündem maddesi, Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin arından toplantının ikinci oturumunun Cuma günü saat 14.30’da yine Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.