Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in 2019 Kasım ayında işten çıkardığı sözleşmeli personeller mahkemece haklı bulunarak işe iade edildi. Dava açan 5 personelden 4’ünün Kapaklı Belediyesinde çalışmaya başladığı; bir personelin ise davayı kazanmasına rağmen işe dönmeyeceği öğrenildi.

İŞTEN ÇIKARILAN İŞÇİLER DAVA AÇTI

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, 2019 yılı Kasım ayında 8 sözleşmeli personelin işine son vermişti. Sözleşmeli 8 çalışanın işten çıkarılması Kapaklı gündeminde de geniş yer bulmuş ve bu olayın ardından Sait Adıgüzel, Mahir Korkmaz, Tülay Yılmaz, Sinem Eryılmaz ve Hülya Keskin tarafından Kapaklı Belediyesine karşı ‘işe iade’ davası açılmıştı.

MAHKEME ÇALIŞANLARI HAKLI BULDU

İşten çıkarılan personeller tarafından açılan davaların geçtiğimiz günlerde sonuçlandığı ve mahkemenin çalışanların haklılığı yönünde karar verdiği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre; Mahir Korkmaz, Tülay Yılmaz, Sinem Eryılmaz ve Hülya Keskin Kapaklı Belediyesindeki işlerine geri dönerken; Sait Adıgüzel, davayı kazanmasına rağmen Kapaklı Belediyesinde çalışmaya devam etmeyecek.

AK PARTİ’YE YAKIN İSİMLER İŞE ALINDI

Seçim öncesinde kimseyi işten çıkarmayacağına dair söz veren ancak göreve başlamasının ardından bazı çalışanların Kapaklı Belediyesiyle ilişiğini kesen Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in, işten çıkarılanlar yerine AK Parti Kapaklı İlçe Başkan Vekili Mehmet Aymak da dahil olmak üzere AK Parti’ye yakın pek çok ismi belediyede işe aldığı öne sürülürken; işe iade edilen 4 sözleşmeli personel karşısında nasıl bir tutum sergileyeceği merak konusu oldu.