Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, "Hastane projesi uzun bir süreç, çok bürokratik sorunlarla geçen bir süreç oldu. Ancak çok yakın bir zamanda projenin hayata geçmesini umuyorum. Çok sıkıntı yaşadık ama en nihayetinde hastane projesinin ihalesinin yakın bir zamanda yapılmasını umuyorum." dedi.

2019’un son meclis toplantısı, Kapaklı Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Başkan Çetin’in başkanlığında toplanan mecliste 16 gündem maddesi masaya yatırıldı. İşten çıkarılan sözleşmeli personeller nedeniyle gergin geçen toplantıda, İmar Komisyonu’na havale edilen konular ve bazı müdürlüklerin Görev ve Çalışma Yönetmeliği hakkında görüşüldü.

‘’ENGELLİ YAŞAM EVİNİN TEMELİ 2020’DE ATILACAK’’

Aralık Ayı Olağan Meclis toplantısı,  açılış ve yoklamanın ardından 1 dakikalık Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Gündem maddelerine geçilmeden önce bir konuşma gerçekleştiren Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, ‘’Bugün biliyorsunuz 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Bir farkındalık olması için sabah engellilerimiz ile kahvaltı yaptık, akabinde az önce hep beraber çelenklerini anıta takdim ettik. Kapaklı’da da engelsiz bir yaşam için sizlerle birlikte, el birliği ile oldukça yüksek sayıdaki vatandaşımıza sahip çıkacağımızı ifade etmek istiyoruz. Bu meclis, engelli ailelerin her zaman yanında olacak. Geçen hafta Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak ile yaptığım görüşmede, 2020 yılı bütçesinde Kapaklı Engelli Yaşam Evi projesinin temelinin atılacağını müjdeledi.’’ Dedi.

‘’HASTANE PROJESİNİN İHALESİNİN YAPILMASINI UMUYORUM’’

Ardından Ankara’da yaptığı görüşmelerden ve Kapaklı’ya yapılması planlanan Devlet Hastanesi projesinin akıbeti hakkında bilgiler veren Başkan Çetin, ‘’Biz de geçtiğimiz günlerde Ankara’daki temaslarımız neticesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan bir takım yatırımları ilçemize getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah en kısa zamanda bu projelerin temellerini hep beraber atıp gençlerimizin kullanımına sunacağız. Kapaklı biliyorsunuz sorunları ile birlikte hızlı büyüyen bir yer. Biz de bu sorunları çözmek için temaslarımızı devam ettiriyoruz. Bundan sonra da Ankara’da ilçemizin ihtiyacı olan konuları ileteceğiz. Hastane projesi uzun bir süreç, çok bürokratik sorunlarla geçen bir süreç oldu. Ancak çok yakın bir zamanda projenin hayata geçmesini umuyorum. Çok sıkıntı yaşadık ama en nihayetinde hastane projesinin ihalesinin yakın bir zamanda yapılmasını umuyorum. Yine Yıldızkent Kavşağı ile ilgili temaslarımız devam ediyor. Bu sorunları hep birlikte Büyükşehir’de Kadir Albayrak ve TESKİ yönetimi ile, ilçede de kendi imkanlarımızı ve kaynaklarımızı çoğaltarak daha yaşanabilir bir Kapaklı için çalışacağız.’’ İfadelerini kullandı.

YENİ BAŞKAN YARDIMCISI KENDİNİ TANITTI

Başkan Çetin’in konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündem öncesi Kapaklı Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Gökhan Çevik kendini meclise tanıttı. Daha önce İçişleri Bakanlığı’nda çalıştığını ifade eden Çevik, ‘’Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Biraz kendimden bahsetmek isterim. İsmim Gökhan Çevik; 1987 Edirne Havsa doğumluyum, aslen Hayraboluluyum. Çankaya Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü’nden 2007 yılında mezun oldum. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde görev yaptıktan sonra İçişleri Bakanlığı bünyesine dahil oldum. Bakanlıkta görevim süresince mecliste milletvekilliği danışmanlığı yaptım. Son üç yıldır da bakanımızın oluru ile İçişleri Bakanlığı Yasama Danışmanlığı görevini yürütmekteydim. Şuanda da burada göreve başladım. İnşallah sizlerin desteği ile Kapaklı için elimizden geleni yapmaya çalışacağız.’’ dedi.

BELEDİYE HİSSELERİ SATILDI

Ardından gündemin ilk 3 maddesinde belediye hisselerinin satışı görüşüldü. İlgili gündem maddelerinde Atatürk Mahallesi 951 ada 10 nolu parselde bulunan 41,39 metrekarelik belediye hissesinin, Pınarca Mahallesi 250 ada 7 nolu arsada bulunan 1,74 metrekarelik belediye hissesinin ve Pınarca Mahallesi 250 ada 6 nolu parselde bulunan 1,73 metrekarelik belediye hissesinin hissedarına satılması konusu görüşülerek karara bağlandı. 4. Gündem maddesinde Kapaklı Belediye Başkanlığı bünyesinde yeni kurulan Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’nün Görev ve Çalışma Yönetmeliği’nin görüşülmesi ile ilgili madde oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. 5. Gündem maddesinde de Yazı İşleri Müdürlüğü’nün Görev ve Çalışma Yönetmeliği’nin görüşülmesi konusu yine Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. 

KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

Meclisin 6. Gündem maddesinde Kars Arpaçay Gülyüzü Köyü Muhtarlığı tarafından sunulan yardım talebi değerlendirilerek meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. Meclisin 7. Ve 8. maddelerinde ise yeni kurulan Kapaklı Belediye Başkanlığı’na bağlı Kadın ve Aile Hizmetleri ile Özel Kalem Müdürlüğü’nün Görev ve Çalışma Yönetmeliği görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Meclisin bir diğer gündem maddesinde Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Temsilcisi İbrahim Çetintaş tarafından sunulan dilekçe değerlendirildi. Dilekçe kapsamında 24 Ekim 2019 tarihinde Barış Pınarı Harekatı’nda Rasulayn’da yaralanan Gazi Anıl Kütük’ün isminin ilçe genelindeki bir parka verilmesi konusu, İmar Komisyonu’na havale edildi. 10. Gündem maddesinde görüşülen Yanıkağıl Mahallesi, Bahçeağıl Mahallesi ve Uzunhacı Mahallesi Rüzgar Enerji Santrali projesine ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planı konulu yazı İmar Komisyonu’na havale edildi.

EK GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantının 11. gündem maddesinde 4. Uluslararası Türkiye Kickboks Avrupa Kupası’nda dereceye giren sporcuların ve antrenörlerin ödüllendirilmesi konusu Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken; Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün Görev ve Çalışma Yönetmeliği ise oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. İmar Komisyonu’na havale edilen konuların görüşülmesinin ardından meclis öncesi gündeme eklenen ek üç gündem maddesi görüşüldü. Kapaklı Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü görev ve çalışma yönetmeliği ve Kapaklı İlçe Müftülüğü’nün İnönü Mahallesi ve Bahçelievler Mahallesi’ne belediye tarafından hoparlör alınması plan ve bütçe komisyonuna havale edilirken, 466 ada 2 parselde bulunan 282 metrekarelik arsada bulunan 1 metrekarelik belediye hissesinin hissedarına satılması oy birliği ile kabul edildi.