Kapaklı Gazetesi - 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıl dönümünü kutlayan İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, “Bölgemizin asıl meselelerinden uzaklaştırılarak bu ortamlar için fırsat kollayan bölücü düşüncelere prim verilmektedir.” dedi.

“İŞGAL KUVVETLERİNİN YÜZ YILLARDIR KURDUKLARI HAYALLERİ YIKMIŞTIR”

Çanakkale Zaferi’nin büyük zorluklar içerisinde kazanıldığını belirten İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, mesajında şu sözlere yer verdi: ‘‘Dünya coğrafyasının en nadide kara parçası olan, kısrak başını andıran ve her bir karışı şehit kanlarıyla sulanmış cennet vatanımızda bu günkü gibi yüz yıllarca çeşitli oyunları sahnelenmişti. Belki düşmanlar farklıydı ancak, hepsinin emelleri aynıydı. İşte bundan tam 106 yıl önce Tarih sahnesinde yer alan Çanakkale Savaşı da bunlardan biriydi ve bu savaş yalnız bizim tarihimizin değil, yakın dünya tarihinin en önemli savaşlarından biri olarak cereyan etmişti. Dünyanın incisi üzerine kurulu olan Osmanlı İmparatorluğu’nun başkenti İstanbul’u işgal etmek için İngilizlerin komutasında kurulan donanma; önce Çanakkale Boğazı’nı ele geçirecek ve böylece öteden beri büyük özlemleri olan Osmanlı’nın başkenti İstanbul’a kavuşma hayalleri gerçekleşecekti. 1914 yılında I. Dünya Savaşı’nın başlamasıyla İtilaf devletleri bu isteklerini gerçekleştirme fırsatının doğduğuna inandılar. Bu inançla İngiltere ile Fransa işbirliği yaparak, 3 Kasım 1914 günü alacakaranlıkta Bozcaada’dan onlara mezar olacak olan Boğaz’ın dar, soğuk ve karanlık sularına doğru ilerlemeye başladılar. O dönemi düşündüğümüzde; Osmanlı İmparatorluğu ekonomik olarak çok zayıflamış bir durumdaydı. Üstün silah ve teçhizatla donatılmış düşman birliklerinin komuta kademesi ve o ülkelerin başkanları, yıllardır hayalini kurdukları bu özlemlerini gerçekleştireceklerine kendilerini o kadar inandırmışlardı ki! Daha savaş başlamadan sevinç naraları atarak, kendilerini galip ilan etmişlerdi. Ancak, bir şeyi unuttular; bu toprak parçasını kanlarıyla sulayarak vatan yapan, asil Türk Milleti’nin yüreğinde yatan vatan sevgisi ve cesareti idi, unuttukları. Nitekim bizleri tanımayan garbın ittifakı; savaş başladığı andan itibaren dünya savaş tarihinde eşine benzerine rastlanılmayan bir direniş ile karşılaştı. Türk Ulusu ve bu büyük ulusun şanlı ordusu; 18 Mart 1915 günü, işgal kuvvetlerini akıllarının ucundan bile geçirmedikleri şekilde müthiş bir bozguna uğratarak, yüz yıllardır kurdukları hayallerini yıkmıştır.’’

‘’TÜRK ULUSU BÜYÜK BİR ZAFERE İMZA ATMIŞTIR’’

Türk ulusunun büyük bir zafere imza attığını belirten Başkan Çetin, ‘‘Büyük önder Atatürk’ün liderliğinde Vatanlarını canları pahasına koruyarak, bizlere emanet eden aziz gazilerimiz, şehitlerimiz ve yüce Türk ulusumuz, dünya tarihine altın harflerle yazılan büyük bir zafere imza atmışlardır. Çanakkale Zaferimizin 106. Yıl dönümünde, bizlere bu günleri yaşatan, bu cennet vatanımızı bizlere emanet eden, başta Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bu vatan uğruna canlarını veren tüm aziz şehitlerimizi ve ebediyete göçen şanlı gazilerimizi rahmet, saygı, şükran ve minnetle anıyoruz.’’ dedi.

‘‘BÖLÜCÜ DÜŞÜNCELERE PRİM VERİLİYOR’’

Çetin, açıklamasını şu sözlerle noktaladı: “Son günlerde Ülkemizde ve bölgemizde Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünü tehdit eden söylemler ile bölgemizin asıl meselelerinden uzaklaştırılarak bu ortamlar için fırsat kollayan bölücü düşüncelere prim verilmektedir. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda etmiş ecdadımızın mirasına sahip çıkmak için hiçbir ayrımcılığa fırsat vermeden Türk vatanının muasır medeniyetin üzerine çıkartmak için Çanakkale ruhu ile güç birliği yapmalıyız. Bu vesileyle; Dünya tarihine altın harflerle yazdığımız Çanakkale Zaferimizin 106. Yıl dönümünün tüm ulusumuza ve Yüce Türk Milletine hayırlı olmasını, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize de bu cennet vatanın her karışına sahip çıkacak şekilde kenetlenmelerini ve muasır devletler seviyesine çıkarmak için çok çalışmalarını temenni ediyorum. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!”