Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısı, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Toplantıda konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Cambazlar Caddesi’ni trafiğe kapatıp güzel bir cadde yapmak istiyoruz.” dedi.

Ramazan Bayramı münasebetiyle meclis toplantısı 5 Mayıs Perşembe günü yapıldı. Toplantı öncesi konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Ramazan ayını hep birlikte ilçemizde yaşadık. 11 ayın sultanı Ramazan ayının tamamlanmasıyla Ramazan Bayramımıza kavuştuk. Hepinizin bayramını bir kez daha kutluyorum. Siyasi partilerle kaymakamımız önderliğinde iki toplantı gerçekleştirdik. Kapaklı Çalıştayı’nı ilçemizde çok yakında başlatacağız. Muhtarlarımızın, STK’larımızın, siyasilerimizin bulunacağı bu çalıştay çok önemli olacak. Siyaseti Kapaklı’da yaşayanların yönettiği, Kapaklı’da yaşayanların da ilçe yönetimine katıldığı aktif bir çalıştay olur diye düşünüyorum.” dedi.

“15 MİLYONLUK YATIRIM İÇİN TALİMAT VERİLDİ”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile yaptığı görüşmeye ve büyükşehirin Kapaklı’da yapacağı yatırımlara değinen Başkan Çetin, “Geçtiğimiz hafta Çarşamba günü Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’ın daveti üzerinde kendisini ziyaret ettik. Kapaklı’da bu yıl faaliyete geçirmek istediği projelerle ilgili bir bilgi verdi. Şu anda inşaatı devam eden Engelsiz Yaşam Evi’nin bu yılda bitirilmesi bekleniyor. Ek olarak Vahit İnce Üstgeçidi’nin revize edilip yenilenmesini görüştük. Bu üstgeçit engelli ve yaşlı vatandaşlarımız için yenilenecek. Projesini bizim hazırladığımız Bülent Ecevit Parkı’nın altındaki arazide ‘Minika Trakya’ projesini büyükşehir belediyesi üstlenecek. Kadir Başkanımız 15 milyonluk bir yatırım için talimatları verdi. Yine Eski Belediye Meydanı’nın düzenlenmesi için daire başkanlarına talimat verdi. Cambazlar Caddesi’ni trafiğe kapatıp güzel bir cadde yapmak istiyoruz. Sağında ve solunda içme suyu hattının yenilenmesi konusu var. TESKİ Haziran ayında buraya kazmayı vuracağını taahhüt etti. Orası da bitince prestijli bir cadde olacak. Büyükşehirin yaptığı Erbay Caddesi’nde de ışıklandırmaların yenileneceği belirtildi. Kendileri bu maddeleri anlattı ve biz de teşekkür ettik. İnşallah en kısa süre içerisinde bu işlerin yapımı tamamlanacak. Bizler de Yıldızkent Kavşağı’nın biran önce başlaması için gerekli temaslarımızı sürdürüyoruz.” Açıklamalarında bulundu.

MİLLET İTTİFAKI’NIN ÖNERGESİ OKUNDU

Başkan Çetin’in konuşmalarının ardından 1 dakikalık Saygı Duruşu’nda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu. Emrah Sevinç, Mustafa Sandıkçı, Serkan Genç, Naciye Topçu’nun mazeret bildirerek katılmadığı toplantıda ek gündem maddeleri ve önergeler okundu. Millet İttifakı meclis üyelerinin “3 mahalleye bölünen Bahçelievler Mahallesi’nin 1 mahallesine Naim Süleymanoğlu isminin verilmesi” talebine ilişkin önergesi de okunurken, 4 ek gündem maddesi ve 1 önerge gündeme alındı.

“ÖNCE İTİRAZ ETTİLER, ŞİMDİ ÖNERGE VERİYORLAR”

Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Millet İttifakı’nın önergesinin komisyona havale edilmesini talep ederken, önergeyle ilgili söz alan AK Parti Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Metin Kanat, “Biz ilk toplantıda Naim Süleymanoğlu ismini bir mahallemize vermiştik aynı yer için. Bu konuda Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlar özellikle komisyondaki arkadaşlarımız itiraz ettiler. Biz bu ismi değiştirdik. Şimdi de bu ismin verilmesi için önerge veriyorlar. Bu konuyu komisyonda görüştük, karar meclise geldi. Yeniden komisyonlarda görüşülmeyecek. Biz geçen ay karara bağlanmak üzere meclise havale ettik. Arkadaşlarımız Naim Süleymanoğlu isminin değiştirilmesi için çalışmaların devam etmesi yönünde karar alalım dediler. Sonrasında biz bir tane mahalleye Adnan Menderes, bir tane mahalleye Ömer Halisdemir ismini verdik. Bazı arkadaşlarımız komisyonda buna da itiraz ettiler. İmar Komisyonu’ndan oy çokluğuyla geçti bu konu. Yeniden komisyona havale edilme durumu söz konusu değil.” dedi.

"İTİRAZ ETMEDİK"

Komisyonda yer alan CHP’li Meclis üyesi Turan Çakan da komisyonda ne Naim Süleymanoğlu ne de Ömer Halisdemir ismine itiraz etmediklerini ifade etti. Belediye Başkanı Mustafa Çetin konunun ikinci oturumda görüşüleceğini belirterek toplantıya devam etme kararı aldı.

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

Toplantının ilk gündem maddesinde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün İsmetpaşa Mahallesi 1548 ada 1 parsele ilişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği konulu yazısı görüşülerek İmar Komisyonu’na havale edildi.

İkinci gündem maddesinde ise Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından sunulan Kültür İşleri Müdürlüğü Teşkilat Yapısı Yetki ve Sorumluluk ile Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğinin revize edilmesi konulu yazı görüşüldü. İlgili gündem maddesi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Bir diğer gündem maddesinde Fen İşleri Müdürlüğü tarafından sunulan Fen İşleri Müdürlüğü Kuruluş Görev ve Çalışma Esasları Yönetmeliğinin revize edilmesi konulu yazı da görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Dördüncü gündem maddesinde Kapaklı’da 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı Plan Notu ilavesi konulu yazı görüşülerek İmar Komisyonu’na havale edildi. Toplantıda YKS’ye hazırlanan lise 11 ve 12’nci sınıf öğrencilerinden belediyeye müracaat edenlere öğrenci kartı oluşturulması, bu kartlara aylık 2 GB internet ve Kapaklı Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde kullanılabilecek aylık 50 TL yüklenmesi konulu yazı da meclis üyelerinin oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Kapaklı belediye başkan yardımcıları kimler olacak? Kapaklı belediye başkan yardımcıları kimler olacak?

ÖDENEK AKTARIMI KONUSU GÖRÜŞÜLDÜ

Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından sunulan belediye mülkiyetinde bulunan 1547 ada 2 parselde İmar Planında Spor alanı olan arsanın 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümleri çerçevesinde satışa çıkarılması konulu yazı, Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Yedinci gündem maddesinde Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün ödenek aktarımı konulu yazısı görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

20 YIL SÜREYLE TAHSİSİ TALEP EDİLDİ

Sonraki gündem maddesinde Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Karlı Mahallesi 123 ada 1 parselde Güneş Enerjisi santrali, Biyogaz ve Sera tesisi, yapılması işinin 3996 sayılı Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap – İşlet- Devret Modeli Çerçevesinde yapılması hakkındaki yazı görüşüldü. İlgili gündem maddesinde işin yapılması için belediye başkanına yetki verilmesi konusu meclis üyelerinin oy birliğince Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Toplantı, Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından sunulan 1 adet Sepetli Platform araç alımı konulu yazısının görüşülmesi ile devam etti. İlgili gündem maddesinin Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün Karaağaç Mahallesi 687 ada 5 parselin güneyi ile 701 ada 1 nolu parselin kuzeyinde yer alan park ve rekreasyon alanının 120 metrekaresinin Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne su kuyusu açılmak üzere tahsisi konulu yazısı görüşülerek alanın 20 yıl süreyle tahsis edilmesi talebi İmar Komisyonu’na havale edildi.

2021 YILI KESİN HESABI KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

Toplantının 11’inci gündem maddesinde Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün Atatürk Mahallesi 1297 ada 7 parselde bulunan 76 metrekare Belediye Hissesinin hissedarına satışı konulu yazısı görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü Görev ve Çalışma yönetmeliğinin revize edilerek kabulü konulu yazının Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Kapaklı Belediyesi 2021 Mali Yılı Kesin Hesabı da oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından sunulan Ek Bütçe konulu yazının Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün hüküm ve tasarrufu Belediyeye ait Karlı Mahallesi 51 nolu işyerinin 5 yıl süre ile kiraya verilmesi konulu yazısı görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

İKİNCİ OTURUM BUGÜN YAPILACAK

Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından sunulan 2064 ada 1 parselde yapılması planlanan okula maddi destek sağlanması ve bu doğrultuda yapılacak olan protokol için yetkisi verilmesi konulu yazının Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Atatürk Mahallesi 973 ada 16 parselde 144.18 metrekarelik belediye hissesinin satışının yapılması konusu oy çokluğuyla kabul edildi. Milli Eğitim Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılmaz üzere 1 adet sedan aracın 3 aylığına geçici olarak tahsis edilmesi konusu yazının Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildiği toplantıda diğer ek gündem maddeleri ve önerge de görüşülerek karara bağlandı. 6 Mayıs Cuma günü saat 16.00’da yeniden toplanacak olan meclis, komisyon raporlarını görüşecek.