Kapaklı Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri Ağası ve Erbuz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erol Buz, düzenlediği kahvaltı programında dernek yöneticileri ve iş adamları ile bir araya geldi.

18 Temmuz Salı günü Kapaklı Belediyesi Teras Kafe’de gerçekleştirilen kahvaltı programına Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen, Kapaklı İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Eray Tok, Kapaklı Güreşleri Eski Ağası Salim Vuran, Kapaklı Belediye Meclis Üyesi İbrahim Aktürk, Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları ve çok sayıda iş adamı katılım gösterdi. Düzenlenen programda konuşan Kapaklı Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri Ağası ve Erbuz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erol Buz, ‘’ Kapaklı’nın kalkınması için mücadele ediyoruz, ağalık da bunun bir parçasıdır.’’ dedi.

‘’HEDEFİM BÖLGEMİZE KATKI SAĞLAMAKTI’’

Kapaklı’da faaliyet gösteren bir iş adamı olarak ilçenin gelişmesi için her türlü destekte bulunacaklarını dile getiren Buz, ‘’Geçtiğimiz haftalarda Kapaklı’da güzel bir güreş organizasyonu gerçekleştirildi. Organizasyonun ağalığı ise bana nasip oldu. Benim hedefim ağalık değildi, bölgemize bir katkı sağlamaktı. Çünkü Kapaklı’nın kalkınması için mücadele ediyoruz, ağalık da bunun bir parçasıdır. Sizler de beni kırmayıp bugün bu kahvaltıya katıldığınız için teşekkür ederim.’’ Şeklinde konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİ

Buz’un ardından geçmiş dönem Kapaklı Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri ağalığı yapmış olan Salim Vuran söz aldı. Buz’a ve etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür eden eski ağa Salim Vuran, ‘’Erol abimize ince düşünerek hazırladığı bu kahvaltı programından dolayı teşekkür ediyoruz. ‘’ dedi.

‘’GELECEK YIL DAHA GÜZEL BİR ORGANİZASYON YAPACAĞIZ’’

Kahvaltı programında son konuşan isim ise Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı oldu. Başkan Mandalı, ‘’Bugün burada çok değerli ağalarımız mevcut. Hepsi ata sporumuzla ilgili elinden geldiği kadar maddi ve manevi destekleri yapıyorlar. Salim kardeşimiz de Kapaklı Belediyesi olarak düzenlenen ilk güreş organizasyonumuzun ağası. Kendisi de elinden geldiğince bir şeyler yapmaya çalıştı, ona da ayrıca teşekkür ediyorum. İlk kez bu deneyimi yaşıyor olmasına rağmen büyük bir heyecanla çalıştı. Yağmurun altında güreşen pehlivanlarımıza da teşekkür ediyorum.
Gelecek yıl bu organizasyonları daha güzel bir şekilde tertip etmeye özen göstereceğiz. Bunun için Erol kardeşimiz de bu yarışta ben de varım dedi. Kendisine de ayrıca teşekkür ediyoruz.’’ İfadelerini kullandı.

‘’ELİMİZDEN GELDİĞİ KADAR DESTEK OLUYORUZ’’

Kapaklı Belediyesi olarak ata sporumuz güreşin yanı sıra futbola da gerekli desteği verdiklerini belirten Başkan Mandalı, ‘’Bildiğiniz üzere Belediyelerspora yatırım programının binde 12’sini aktarabiliyor. Sizler bunun farkında değilsiniz ama bizler görüyoruz ki futbol camiası derin bir çukur gibi, ne atarsan yutuyor. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıl Kapaklıspor şampiyon oldu. Fakat tek maçlı bir neticeye ve o maçta da haksız bir penaltıya maruz kalarak Tekirdağ Süper Amatör Ligi’ne geri döndü. Yani sıfırdan devam ediyoruz. Sitespor ise bir şirket yönetir gibi futbol camiasına öğrencilerimizi yetiştiriyor. Yetiştirirken de buradaki çocuklarımızı kahve köşelerinden ve kötü alışkanlıklardan kurtararak eğitiyor. Kısacası bölgemizin takımlarından hem Kapaklıspor’dan hem Sitespor’dan Tekirdağ şampiyonluğu çıkıyor. Fakat bunlar külfetli şeyler ve elimizden geldiği kadar belediyemizin bütçesinden bunu karşılamaya çalışıyoruz.’’ Sözlerini kaydetti.

‘’KÖTÜ PARTİ YOKTUR KÖTÜ YÖNETİCİ VARDIR’’

Belediye olarak her görüşten vatandaşı kucakladıklarını dile getiren Başkan Mandalı, sözlerini şu ifadelerle noktaladı; ‘’Herkes Kapaklı’ya farklı nedenlerden dolayı geldi. Fakat eğer biz Kapaklı’ya sahip çıkmak istiyorsak, burada başarılı olmak istiyorsak, burada sportif faaliyetlerde birlik beraberlik içerisinde olmak istiyorsak elimizi taşın altına koymalıyız. Kötü parti yoktur, kötü yönetici vardır. Partinin kötüsü olmaz. Bir de insanlarımızı mevcut haliyle sevmeliyiz.’’

DERNEK BAŞKANI’NDAN BUZ’A HEDİYE

Başkan Mandalı’nın konuşmalarının ardından ardından Küçükyaylalılar Dernek Başkanı Selami Tetik söz alarak programda emeği geçenlere teşekkür etti. STK Başkanları ve iş adamları olarak Kapaklı’nın yararına çalışılması gerektiğini belirten Tetik, ‘’Adımız Tokat, Samsun, Erzurum olabilir ama soyadımız Kapaklı olmalı. Kapaklı’ya yapılan her projenin yanında olmalıyız. Burada sağlıklı, huzurlu, güven içerisinde yaşamak adına hepimiz elini taşın altına koymalı. Zaman zaman üzüldüğümüz bazı konular oluyor. A,B, C partisi önemli değil. Örneğin Termik Santral konusunda tek vücut olduğumuzda yapamayacağımız şey yok. Bizim soyadımız Kapaklı’dır. Bu duygu ve düşüncelerle yeni dönemdeki ağamız Erol Bey’e başarılar diler, geçtiğimiz yıl ağalık yapan kardeşimize de hizmetlerinden dolayı teşekkür ederiz.’’ dedi. Ardından Erol Buz’u ağalığından dolayı tebrik eden Tetik, kendisine bölgemizin ünlü yazarı Ayten Öztürk’ün 3 adet kitabını hediye etti.