Kapaklı’da 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıldönümü kutlandı.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıl dönümü kutlama programı, Saat 10:00’da Atatürk Anıtı önüne çelenk koyma töreni ile başladı. Düzenlenen programa Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi, Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Fevzi Bayram, Kurum Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Gazilerimiz, STK Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

‘’HARP TARİHİNE ALTIN HARFLERLE YAZILDI’’

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Kıdemli Üstçavuş Emre Atasoy, şu ifadeleri kullandı; ‘’Bundan 103 sene önce yalnız bizim tarihimize değil, dünya harp tarihine altın harflerle yazılmış, şeref sayfalarımızdan biri Çanakkale Deniz Zaferi’dir. Çanakkale’de teknik üstünlük; eşsiz kahramanlık ve fedakarlık karşısında biçare kalmış, ‘Türkleri öldürebilirsiniz; fakat asla mağlup edemezsiniz” sözünü tüm dünyaya bir kez daha söyleten, muhteşem bir zaferin adı, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyetinin önsözü olmuştur. Diğer taraftan Çanakkale zaferi ile birlikte şehitler günü olarak da kutladığımız bu anlamlı zafer gününde kutsal vatan topraklarını canları pahasına koruyarak şehitlik onuruna erişen aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla hatırlıyoruz.’’

‘’ŞEHİTLERİMİZ İLHAM KAYNAĞI OLMAYA DEVAM EDECEKTİR’’

Atasoy, ‘’Şüphesiz vatan toprağımızı paha biçilmez kılan ve onu kutsallaştıran, her karış toprağın diyetini kanıyla ve canıyla ödeyen aziz şehitlerimizdir. Onlar aynı zamanda millet olarak var oluşumuzun birlik ve beraberliğimizin ve vatan sevgimizin de ölümsüz kahramanlarıdır. Aziz şehitlerimiz yattıkları yerlerde şunu hissetmelidir ki, temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada yüce Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir. Aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz Türk milleti tarafından daima saygıyla, övgüyle ve minnetle anılacak, gösterdikleri azim, feragat, cesaret ve kahramanlık yüce Türk milletine her zaman ilham kaynağı olmaya devam edecektir. Başta ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımız ve milletimiz için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi şükranla anar, yüce Türk milletinin bu anlamlı gününü kutlarım.’’ Diyerek konuşmasını noktaladı.

ŞEHİT MEZARLARI ZİYARET EDİLDİ

Atasoy’un konuşmasının ardından 1 dakikalık Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşı okundu. Okunan İstiklal Marşı’nın ardından Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer ve Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı anıta çelenklerini sundu. Atatürk Anıtı önünde düzenlenen program, akabinde Karaağaç’taki Fatih Mezarlığı’nda şehitlerimizin mezarlarınızı ziyaret ederek devam etti. Burada tüm protokol, Piyade Er Emrah Çalkın'ın ve Piyade Er Kadir Dadaş’ın kabirlerini ziyaret ederek mezarlarına birer karanfil bıraktı. Kapaklı Müftüsü İsa Aktaş tarafından okunan duanın ardından şehit ailelerine taziyelerde bulunularak mezarlık ziyareti sonlandı.

ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARI İLE YEMEKTE BİR ARAYA GELDİLER

Düzenlenen program kapsamında saat 13:00’da Şehzade Yemek Salonu’nda Şehit ve Gazi yakınları ile yemekte bir araya gelindi.