Kapaklı Gazetesi - Twitter’da ülke gündemine gelen Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın büstü tartışmasına, Saadet Partisi Kapaklı İlçe Başkanlığı da dahil oldu. Kapaklı Belediyesinin büstle ilgili ‘’Dilekçe verin kaldıralım’’ açıklamasına cevap veren Saadet Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Hasan Karakoç, ‘’Yahu bu heykeli yaparken bize mi sordunuz ki kaldırmak için bizden dilekçe istiyorsunuz? Lütfen kamuoyunu yalan yanlış bilgilendirmeyin.’’ dedi.

Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde sosyal medya platformu Twitter’da, Kapaklı’daki Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın büstü gündem oldu. Tartışmaların büyümesi üzerine konuyla ilgili açıklama yapan Kapaklı Belediyesi ise, büstün 2018 yılında geçmiş dönem Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı tarafından yaptırıldığına dikkat çekti.

‘’HASSASİYETİMİZİ İLETTİK’’

Kapaklı Belediyesinin yaptığı açıklamada büstün kaldırılması için de Saadet Partisinden dilekçe istendiği de belirtildi. Yetkililerin dilekçe talebine cevap veren Saadet Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Hasan Karakoç, ‘’ Bilindiği üzere Kapaklımızda önceki dönem Belediye Başkanı Sayın irfan Mandalı tarafından Prof.Dr.Necmeddin Erbakan Parkı yapıldı. Bu parka liderlerin de büstleri konuldu. Büstler arasında rahmetli liderimiz Erbakan Hocamızın büstü de konulmuştu. Bu parka isim verilmesi ve Erbakanın büstünün yapılması konusunda da bize danışılmadı. Sayın Mandalı'ya park için teşekkür edip, parktaki büstler için, özellikle Prof.Dr.Necmeddin Erbakan Hocamızın büstü konusundaki hassasiyetimizi ilettik. Kapaklımızın mevcut Belediye Başkanı Sayın Mustafa Çetin’e de, ilçe teşkilatımız ziyaretinde konuyla alakalı rahatsızlığımızı ilettik.’’ dedi.

‘’YETKİ VE BECERİNİZ YOKSA MAKAMLARI İŞGAL ETMEYİN’’

Belediye açıklamasında Saadet Partisi’nin hedef gösterildiğini belirten Karakoç, ‘’Bazı kişilerin sosyal medyada birtakım paylaşımlarından sonra Başkan Çetin bir açıklama yapma zarureti hissetti. Eski başkana da yeni başkana da diyoruz ki; ‘Yahu bu heykeli yaparken bize mi sordunuz ki, kaldırmak için bizden dilekçe istiyorsunuz. Lütfen kamuoyunu yalan yanlış bilgilendirmeyin.’ Çetin Başkan’ın bu açıklamasından çıkan sonuç: sanki Belediye Başkanı Hasan Karakoç, sanki Saadet Partisi iktidar. Sayın Başkan, kamu malı ben bir şey yapamam diyor. Yahu bir gecede kanun, tüzük, kural değiştirilirken küçücük bir taş parçası için olmadık prosedür ortaya koyarak işi yokuşa sürmenin manası yok. Ona yetkiniz yok, şunun prosedürü var, bunun için kanun lazım. Hep bahane. Bir taşı bile yerinden oynatacak yetki ve beceriniz yoksa o makamları işgal etmeyin.’’ İfadelerini kullandı.

‘’İŞ YAPILACAKSA PINAR BULVARI’NIN İSMİ DEĞİŞSİN’’

Son olarak Pınar Bulvarı ile ilgili de bir öneride bulunan İlçe Başkanı Karakoç, ‘’Çerkezköy ve Kapaklı'nın şuanki gelişmişliği Prof. Dr. Necmeddin Erbakan Hocamızın girişimleriyle mümküm olmuştur. Organize sanayinin temeli koalisyon hükümetinde bizzat Erbakan Hocamız tarafından atılmıştır. Sürekli hocamızı ağzına pelesenk edenler, eğer bi iş yapmak istiyorlarsa Pınar bulvarı ismini Prof.Dr. Necmeddin Erbakan bulvarı olarak değiştirsin. Böylece Hocamıza vefa göstermiş olur. Bu işi daha fazla gündemde tutarak kamuoyunu meşgul etmeye gerek yok. Vatandaş hizmet bekler. Halkımız her yağmurda patlayan logarları, çamur deryasına dönen sokakları, trafik sorununu, kanalizasyon, kaliteli çeşme suyu, temiz hava, park olsun ister. Onun içindir ki az laf çok iş. Lütfen herkes işini yapsın!’’ diyerek açıklamasını noktaladı.