Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Belediyesi Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısının ikinci oturumu, Kapaklı Belediye Meclis Başkan Vekili İbrahim Aktürk başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Oturumda ilk olarak İmar Komisyonu’na havale edilen konular görüşüldü. Karaağaç Mahallesi 141 ada 2 parsel ve civarına ait 1/1000 ölçekli İmar Planı Değişikliği konusunun imar komisyonu tarafından oybirliği ile uygun görülmesiyle ilgilili konuşan CHP Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Halil İbrahim Erkan, ‘’Şu anda burada hiçbir teknik arkadaşımız yok. Herkesin merakla aradığı videoları zevkle izlemeye davetlisiniz. Bu konu Büyükşehir komisyonundan geçmemişti ancak benim müdahalemle talebin kabulüne karar verildi. Nizamettin arkadaşım burada sadece yeşil alanda ufak bir pürüz olduğunu söyledi. Oradan bir yer alıp karşı tarafa konulmuştu. Mecliste mahcup olmamak adına sormak istiyorum; oradan alınan yerin vasfı yeşil alan mıydı değil miydi?’’ dedi.

‘’BELEDİYENİN DE VATANDAŞIN DA ZARARI YOK’’

Meclis Üyesi Erkan’ın bu sorusuna cevaben söz alan AK Parti Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Şakir Demirel; ‘’Komisyon görevlileri olarak yetkili arkadaşları çağırdık. Orada vatandaşın aynı yola cephe bir yeri var, yolun üstünde aynı metrekarede bir yer vererek mevcut yeri spor alanına çevirdik. Vatandaşın da bizim de herhangi bir kaybımız yok. Yolun üzeri de verdiğimiz alan da ticariydi.’’ İfadelerini kullandı. Karşılıklı diyalogların ardından komisyon kararı oylanarak oy birliği ile kabul edildi.

TESKİ’NİN YER TALEBİ KABUL EDİLDİ

Gündemin bir diğer maddesinde Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen sözleşmeli personel maaşı belirlenmesi konusuyla ilgili komisyon kararı görüşüldü. Komisyonun Kapaklı Belediyesi’nde çalıştırılacak olan 1 sosyolog ve 4 mühendisin maaşıyla ilgili kararı, meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. Gündemin üçüncü maddesinde, bir önceki oturumda Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen TESKİ’nin yer tahsis talebi ile ilgili karar görüşüldü. Komisyon, TESKİ’nin içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu inşaatı işi kapsamında kullanması amacıyla mülkiyeti Kapaklı Belediyesie ait Bahçeağıl Mahallesi 1798 parselin 700 metrekare kısmının tahsis talebine kabul kararı verirken, meclis de komisyonun bu kararını oy birliği ile kabul etti.

‘’KAPAKLI’DA HANGİ PARKIMIZIN TAPUSU VAR’’

Oturumun dördüncü gündeminde ise Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen Karagöz Gölü Park alanlarının tahsis iptali konulu yazı görüşüldü. Komisyon, tahsis iptalinin kabulüne karar verirken konuyla ilgili söz alan CHP Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Halil İbrahim Erkan, ‘’Meclisin ilk birleşiminde Mustafa Başkan bu konuyla ilgili kendisinin çok dolu olduğunu ve bu iş engelleniyormuş gibi bir yorumlamada bulundu. Kendisinin bilgisi olmayabilir ama nasıl yönlendirildi bilmiyorum. Ben konuyla ilgili kararı inceledim. Bir defa burada Büyükşehir’i suçlamak yerine bizlere bilgi verilmeliydi. Bazı hizmetler noktasında beraber hareket etmemiz gerektiğini söyledim. Bana sorulsaydı o 18 uygulaması ile ilgili sizlere tavsiyelerim olurdu. Burada teknik heyetin yapmış olduğu bir yanlışa büyükşehir engelliyormuş havası estirildi. 18. Madde uygulamasında park alanlarına tapu tescil edilmez deniliyor. Bizim Kapaklı’da hangi parkımızın tapusu var? Bu yanlış ve sizin 6-7 ay vaktinizi çalmış. Kamuoyunda bu işe karşı olduğuma dair bir algı oluşturmaya çalışıldı. İşin müracaat şekli yanlış.’’ dedi.

‘’BU İŞTE HEP BERABERİZ’’

Erkan’ın bu konuşmasının ardından Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Metin Kanat söz aldı. Kanat, Erkan’a ithafen; ‘’Abi bana neden söylemediniz diyorsun da sen yaklaşık 6 ay meclis toplantısına gelmedin. İmar Komisyonu başkanı olmana rağmen gelmiyorsun. İbrahim abi yazlıktan bu tarafa gelmiyorsun, buraya sahip çıkmıyorsun ki sana bilgi verelim. Bu konuyu takip etmen lazım.’’ İfadelerini kullandı. Erkan ise cevaben; ‘’Ben 6 ay gibi bir katılmamazlık yapmadım. Pandemi nedeniyle 1 ay komisyona gelemedim. Yine de teknoloji çağındayız, bir telefon açabilirdiniz. Ben 65 yaşındayım, tabi ki pandemiden kendimi korumaya çalışıyorum. Ancak büyükşehire 6 ay gelmedin gibi yanlış bilgilendirmeler yapma. Büyükşehire gönderilmemesi gerektiğini söyledim. Onların kararında da Medeni Kanunun 999. Maddesine göre yeşil alanda tapu olamaz diyor. Bunlar kanunda gayet açık. Bu konuyla ilgili bir sonraki encümen toplantısında yetkilileri davet edip soracağım. Burada hep beraberiz.’’ dedi.

‘’TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYANDAN ALLAH RAZI OLSUN’’

Meclis Başkan Vekili İbrahim Aktürk ise tartışmalarla ilgili yaptığı konuşmada; ‘’Biz burada sorun üretme değil, çözüm üretme noktasındayız. Sorunları el birliği ile çözmemiz lazım. Kapaklı adın taş üstüne taş koyandan Allah razı olsun.’’ dedi. Akabinde söz alan AK Parti Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Şakir Demirel ise, ‘’İbrahim abiyi yadırgamaya başladım. Kendisi burada meclis üyesi ve Kapaklı’ya yapılacak Millet Bahçesi’ni sağır sultan duydu. Kapaklı’ya yapılacak bir konudan ‘Benim haberim yoktu’ demesi gerçekten enteresan. Belediye Başkanı bu konuyu bilmez demesi de yanlış. Bunun teknik elemanları vardır. Tamam siyasette bilgi sahibi olabilirsiniz ama sizden aşağıda olan Metin veya bir başkasına kanun maddeleri söyleyerek insanları aşağılayamazsınız.’’ İfadelerini kullandı. Bu konuşmanın ardından mecliste kısa süreli gerginlik yaşandı. Gerginliğin ardından yapılan oylama sonucu komisyon kararının kabulüne oy birliği ile kabul edildi.

KOMİSYON KARARI KABUL EDİLDİ

Gündemin beşinci maddesinde ise Plan ve Bütçe Komisyonu’nun Emlak Müdürlüğü tarafından sunulan 02.11.2020 tarih ve 15995 sayılı Trampa ve Kapaklı Belediyesi lehine oluşan bedel farkının Kapaklı Belediyesinin vergi dairesine olan borçlarına mahsup edilmesi ile ilgili kararı görüşülerek oy birliği kabul edildi. Meclisin bu kararının ardından oturum sona erdi.