BBP Kapaklı İlçe Teşkilat binasında düzenlenen program,Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Etkinlikte şehitlerimizin ruhu için Kur'an-ı Kerim okundu. Onlarca kişinin katılım gösterdiği etkinlikte, okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından şehitlerimiz için dua edildi. Duaların ardından teşkilat binası önünde katılımcılara yemek ikram edildi.

‘’BUGÜN PUTPERESTLİĞİN DÜZENİNİN YIKILDIĞI GÜN’’

Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştiren BBP Kapaklı İlçe Başkanı Fatih Diler, ‘’Bugün tüm İslam alemi için önemli bir gün. Bizim için kutsal mekanlardan biri olan Mekke’nin fethinde şehit olmuş tüm asabı kirama Allah’tan rahmet diliyorum. Bugün öyle mübarek bir gün ki iman, azim, sabır ve fedakarlık ile Cenab-ı Allah’ın bahşettiği bu fetih, putperestliğin düzeninin yıkıldığı ve gönüllerin fethedildiği bir gündür. O dönemden bu döneme, vatanını, dilini, dinini ve milletini korumak için canlarını düşünmeden feda eden tüm şehitlerimize de haktan merhamet diliyoruz. Allah onları Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’e komşu etsin. Böyle bir etkinliği yaşamamızı nasip eden Allah’a sonsuz hamd olsun.’’dedi.

‘’ZULÜMLERİN SON BULDUĞU BİR YIL DİLEĞİYLE’’

BBP Genel Başkanı rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun da doğum günü olduğunu dile getiren Başkan Diler, ‘’Bugün bu mübarekliğin yanı sıra, rahmetli Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu’nun da doğum günü. Ne mutlu ki bize böyle güzel bir günde doğmuş bir yiğidin izinden gidiyoruz.’’ İfadelerini kullandı. Ayrıca vatandaşların yeni yılını da kutlayan Başkan Diler, konuşmasını şu sözlerle noktaladı; ‘’Buraya katılım yapan, emeği geçen tüm Kapaklı halkına sonsuz teşekkür ederim. 2019 yılının dünyada savaşların durduğu, barış içerisinde tertemiz bir dünyada yaşadığımız bir yıl olmasını diliyorum. Zulümlerin son bulduğu, huzurlu ve mutlu birlikteliklerin yaşandığı bir yıl ümidiyle tüm insanlığın yeni yılını kutlarım.’’