Kapaklı Gazetesi - Pınarça yolu üzerinde inşaatı devam eden bir projenin imar mevzuatına aykırı olduğu söylentilerini yanıtlayan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, yakın bir tarihte söz konusu inşaat projesi önünde canlı yayında söylentilere cevap vereceğini belirtti.

Kapaklı ve Çerkezköy’de görev yapan gazetecilerle canlı yayında bir araya gelerek kendisine yöneltilen sorulara cevap verdi. Pınarça’da devam eden bir inşaat projesi hakkındaki söylentileri yanıtlayan Başkan Çetin, “İmardaki arkadaşlar ‘Sıkıntı olmaz’ dediler. İmzayı da onlar attı. Belediye Başkanı olarak benim bir imzam yok.” ifadelerini kullanarak, bahse konu projede imzası olan belediye çalışanlarıyla ve basın mensuplarıyla inşaatı inceleyebileceklerini söyledi.

“HANGİ MEVZUATA SIĞINILARAK YAPILIYOR?”

Çerkezköy Havadis Gazetesi İmtiyaz Sahibi A. Kadir Kıldıze’nin “Kapaklı’da bir inşaat firması var. Daha önce bununla ilgili siyasetçiler de çok iddiada bulundu. Geçtiğimiz günlerde yaptığı binaya gittim. İncelemelerde bulundum. İnşaat işinden çok anlamam ama tren gibi bir bina yapmış. Otoparkı yola çıkıyor neredeyse. Siz hangi mevzuata göre buraya izin verdiniz? Aynı şahsın Karaağaç ve Bahçelievler’de de yeri var. Bu inşaatla ilgili çok ciddi iddialar var. 180 daire 360 – 400 oldu deniyor. Yeni yapılan alanda hiç ara yok. Yüzde yüz imar verilmiş. Hangi mevzuata sığınılarak yapılıyor bu?” sorusunu cevaplayan Başkan Çetin, verdiği cevaplarla duyanları şaşkına çevirdi.

“SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNURUZ”

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in bahse konu soruya cevabı şu şekilde oldu: “Şöyle yaparız. İmar Müdürümüzü de alırız. Orada gidip canlı yayın yaparız. Hiç sorun değil. Varsa bir yanlış biz de savcılığa suç duyurusunda bulunuruz. Benim için hiç problem değil.

“METREYİ DE ALIR ÖLÇERİZ”

Bildiğim kadarıyla orası bir ada. Adadaki emsal 1.60. adanın toplam rakamından dolayı da yüzde 20’lik bonus veriliyor. Emsal de 1.90’ın üzerine çıkıyor diye tahmin ediyorum. Bir de ticari alan olursa altı komple işyeri oluyor, üstte bloklarda çekme olması gerekiyor bildiğim kadarıyla. Yollardan çekmeler 5’er metre, bloklar arası çekmelerin de 9’ar metre olması gerekiyor. Gideriz, bakarız. Metreyi de alır ölçeriz.

“EMSAL 1.90’A KADAR ÇIKIYOR”

Orada da normalde adanın içinde 1.60 emsal var. Adanın toplamındaki rakamdan dolayı yüzde 20 artışı var. Emsali 1.90’a kadar çıkıyor. Altı ticari, üstleri de dairelerin çekmeleri olacak herhalde diye biliyorum.

PROJEYİ İMZALANYANLARDAN AÇIKLAMA İSTEYECEK

Gittiğimizde projeyi orada inceleriz. İmar müdürümüzü, imar müdür yardımcımızı alırız gideriz. Kimler imzaladıysa projeyi onlara da ‘Gelin burada vatandaşa bir açıklama yapın’ deriz. Sorun değil.”

“İMARDAKİ ARKADAŞLAR ‘SIKINTI OLMAZ’ DEDİLER”

Aynı firmanın Bahçelievler Mahallesi'ndeki projesine yönelik eleştirilere de cevap veren Çetin, "Zaten orası bu firmanın değildi. Ruhsatını başka bir firma almıştı. Onlar devam edemeyince şimdiki arkadaşlar aldılar. Bana dediler ki ‘Biz proje tadilatını içeride yapacağız. Burada 3+1, 4+1 daireler var. Biz bunları satamayız. Bunları 1+1 ve 2+1’e çevireceğiz. Kitleyi değiştirmeden içeride bölmeler yapacağız.’ Sorduk. Ben bu konuları çok bilen biri değilim. ‘Mevzuat açısından mümkün mü arkadaşlar?’ dedik. İmardaki arkadaşlar ‘Kitle değişmeyeceği için, içindeki daire sayısının artması herhangi bir mevzuata takılmaz, sıkıntı da olmaz.’ dediler.

“BENİM BİR İMZAM YOK”

O şekilde yaptılar. İmzayı da onlar attı. Sonuçta burada Belediye Başkanı olarak benim bir imzam yok. Ben benzer şaibe, dedikodu duyduğum zaman çağırıp soruyorum. ‘Nedir buradaki mesele?’ diyorum ve bilgi almaya çalışıyorum." dedi.