Kapaklı Gazetesi - Milli Mücadelenin en önemli simgelerinden biri olan İstiklal Marşı, kabulünün 100. yıl dönümünde Başakşehir Okullarında pandemi koşulları sebebiyle online olarak kutlandı. Kutlama programına okulun tüm öğretmen ve öğrencileri katılım sağladı.

Program sunuculuğunu Başakşehir Okulları Türkçe Öğretmenleri Mural Bal ve Berkant Gülşen üstlendi. Saygı duruşunun ardından 3. ve 4. sınıf öğrencilerden oluşan koro eşliğinde İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Başakşehir Okulları Sınıf Öğretmeni Işık Işıkalp gerçekleştirdi. Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından hazırlanan “İstiklal Marşı Senin İçin Nedir? ” konulu video çalışması hep birlikte izlendi. Program 8/B sınıfı öğrencisi Abdülhadi Toğal’ın “İstiklal’i Hissetmek” adlı şiiri seslendirmesi ile devam etti.

“BİZ EZELDEN BERİ HÜR BİR MİLLETİZ”

Program sonunda Başakşehir Okulları Genel Müdürü Mehmet Demirbaş günün anlam ve önemini vurgulayan konuşmasını gerçekleştirdi. Müdür Demirbaş, “Bugün Başakşehir Okulları çok önemli bir programa daha imza attı, İstiklal Marşımızın 100. Yıl dönümünü kutluyoruz. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize şimdiden tek tek teşekkür ederim. Korkma diye başlıyor İstiklal Marşımız, ne yaptığını biliyorsan kokmamalısın. Çatma diyor bir sonraki kıtasında özgüvenli ol, motivasyonlu ol diyor. Neden özgüvenli olacağız çünkü biz ezelden beri hür bir milletiz. Ama hür olmanın da bedelleri var. Sevgili öğrencilerimiz sürekli çalışmalı ve hep birlikte tek yürek olarak, inanarak yolumuza devam etmeliyiz. Bizler öğretmenleriniz olarak sürekli sizler için çalışıyor ve sizlere daha iyi bir eğitim verebilmek adına çabalıyoruz.” dedi.