Kapaklı Gazetesi - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, yaz dönemi sinema gösterimlerine bu sene de devam ediyor. “Ay Işığında Sinema Geceleri” sloganı ile düzenlenen program kapsamında 6 Ağustos ve 20 Ağustos tarihlerinde Kapaklı’da yazlık sinema keyfi yaşanacak.

Türk sinemasının son dönemde en fazla ilgi gören filmleri, Tekirdağlı vatandaşlar ile buluşacak. 11 ilçede farklı tarihlerde düzenlenecek olan “Ay Işığında Sinema Geceleri” programı, 16 Temmuz’da başlayacak ve 21 Ağustos’a kadar devam edecek. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında  tüm film gösterimleri ücretsiz olacak.

KAPAKLI’DA İKİ FİLM SAHNELENECEK

Kapaklı’da da düzenlenecek olan sinema gösteriminin ilki, 6 Ağustos Salı günü saat 21.00’da Bülent Ecevit Parkı’nda gerçekleşecek. Beyaz perdede ‘Yol Arkadaşım’ isimli film Kapaklılıların seyir zevkine sunulacak. İkinci gösterimde ise ‘Hedefim Sensin’ isimli yapıt 20 Ağustos Salı günü saat 21.00’da Kapaklı Belediye Meydanı’nda kurulan beyaz perdede izleyenlerin beğenisine sunulacak.

UNUTULMAZ BİR BAŞARI HİKÂYESİ

İlki 2018 yazında gerçekleşen ve büyük ilgi gören Ay Işığında Sinema Geceleri’nde gösterimi yapılacak filmlerden biri, vizyona girdiği sene büyük ses getiren “Şampiyon” filmi olacak. Şampiyon, efsane yarış atı Bold Pilot ve jokeyi Halis Karataş’ı konu ediniyor. Bold Pilot ve jokeyi Halis Karataş, 1996 yılında unutulmaz bir başarıya imza atarak o seneki Gazi Koşusu’nu birinci olarak tamamlarlar. Halis Karataş ile Begüm Atman’ın destansı aşkını da anlatan Şampiyon filmini yönetmen koltuğunda Ahmet Katıksız oturuyor. Senaryosunu Ahmet Katıksız ve Serkan Yörük’ün kaleme aldığı filmde Halis Karataş’a Ekin Koç, Begüm Atman’a Farah Zeynep Abdullah ve Bold Pilot’un sahibi Türkiye Jokey Kulübü eski başkanlarından Özdemir Atman’a ise Fikret Kuşkan hayat veriyor.

İSTANBUL’DAN GÖKÇEADA’YA KAHKAHA YOLCULUĞU

Ay Işığında Sinema Geceleri’nde gösterimi yapılacak bir diğer film ise usta komedyen Ata Demirer’in imzasını taşıyan Hedefim Sensin olacak. Yönetmen koltuğunda Kıvanç Baruönü’nün oturduğu filmin oyuncu kadrosunda ise; Demet Akbağ, Erkan Can ve Gonca Vuslateri gibi isimler var. Hedefim Sensin filminde geçimini çiğ köfte satarak kazanan Zekeriya Taştan’ın başına aldığı dert sonrasında İstanbul’dan Gökçeada’ya gidişi ve burada aşadığı komik olaylar konu ediniyor.

MECARA DOLU YOL HİKÂYESİ

Program kapsamında Tekirdağlı vatandaşlarla buluşacak son film ise; Oğuzhan Koç ile İbrahim Büyükak’ın başrollerini paylaştığı ve bir devam filmi olan Yol Arkadaşım 2 filmi. Onur ve Şeref adında birbirine zıt iki karakterdeki arkadaşın maceralarına tanık olunan filmin yönetmen koltuğunda Bedran Güzel oturuyor.