Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, okullar arası “Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası” ve “Atık Geri Dönüşüm Kampanyası” kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren okullara Kapaklı Belediyesi Toplandı Salonu’nda ödüllerini takdim ederek teşekkür etti.

Kapaklı Belediyesi ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi (TAP) işbirliğinde düzenlenen “Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası” kapsamında ilçede eğitim veren okullardan tartılarak teslim alınan atık piller geri dönüşüme kazandırıldı. 30 Nisan’da sona ermiş olan yarışmada dereceye giren okullara ödülleri takdim edildi.

1141 KG ATIK PİL TOPLANDI

Kampanya kapsamında 670 kg atık pil toplayan Yıldızkent Ortaokulu bölge birincisi olarak tenisi masası, 207,5 kg atık pil toplayan Kapaklı İmam Hatip Ortaokulu bölge üçüncüsü olarak satranç eğitim seti kazandı. Kampanya sonucu okullardan 1141 kg atık pil toplanmış oldu.

1480 KG ATIK ELEKTRONİK EŞYA TOPLANDI

Kapaklı Belediyesi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİSAD işbirliği doğrultusunda elektronik atıkların düzenli şekilde toplanarak çevreye zarar verilmesinin önlenmesi, okullarda öğrenim gören öğrencilere çevre bilincinin aşılanması ve ilerleyen yıllarda daha temiz ve yaşanabilir bir çevreye kavuşmak amacıyla 19 Kasım 2018 tarihinde başlayıp 1 Mart 2019 tarihinde sona eren okullar arası “Atık Geri Dönüşüm Kampanyası” sonucunda ilçemizde 1480 kg atık elektronik eşya toplandı.

ÖDÜLLERİ BAŞKAN ÇETİN TAKDİM ETTİ

Başkan Çetin tarafından kampanya sonucunda 545 kg e-atık toplayarak dereceye giren Bahçeağıl İlkokuluna laptop, 520 kg e-atık toplayarak dereceye giren Cumhuriyet İlkokuluna ses sistemi ve e-atık toplayan tüm okullara kampanyaya katılımlarından dolayı teşekkür belgesi ve selfie noktası afişi hediye edildi.

“AMACIMIZ ÇOCUKLARIMIZIN ÇEVRE BİLİNCİNİ GÜÇLENDİRMEK”

Düzenlenen kampanyalar hakkında konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Ödüllü Atık Pil Toplama ve Atık Geri Dönüşüm Kampanyası ile amacımız çocuklarımızın çevre bilincini güçlendirmek. Düzenlediğimiz yarışmalarda dereceye giren okullarımızı tebrik ediyor, kampanyalarımıza destek vererek daha temiz, sağlıklı ve yaşanılabilir bir Kapaklı için mücadele eden tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize yürekten teşekkür ediyorum” dedi.