Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nin açılışında konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, ‘’Bu kültür sarayı benim değil, Kapaklı halkının eseridir.’’ dedi.

Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi, 19 Şubat Çarşamba günü saat 20.00’da düzenlenen törenle kapılarını açtı. Açılış törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Siyasi Parti Temsilcileri, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Kapaklı eski Belediye Başkanları İrfan Mandalı, Şemsettin Dubaz ve Enver Özel, Muhtarlar, Gazilerimiz ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

‘’KÜLTÜRÜMÜZE SAHİP ÇIKMALIYIZ’’

Açılış töreninde ilk konuşan isim Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin oldu. Tesisin ilçeye kazandırılmasında emeği geçen başta Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak olmak üzere herkese teşekkürlerini ileten Çetin, ‘’Kapaklı hızlı büyüyor ve büyürken ihtiyaçları da çoğalıyor, böyle güzel ve nezih bir ortamı bizlere sağlamış olan geçmiş dönem belediye başkanımıza, yönetimine ve belediye personeline huzurunuzda teşekkür ediyorum. Bu projenin finansal ayağını, yatırımını gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’a ayrıca teşekkür ediyoruz. Biz millet olarak farklı kültürlerle zenginleşmiş, bu zenginlikle gelişmiş, insanlık tarihine önemli damgalar vurmuş bir ecdadın mirasçılarıyız. Ecdadımız mimari yapılardan musikiye, görsel sanatlardan edebiyata kadar dünyada önemli eserlere imza atmışlardır. Bizler de onların torunları olarak bu kültürümüze öncelikle sahip çıkmamız gerekiyor. Aynı zamanda gelişen ve değişen dünyaya da hazır olmamız bakımından gençlerimize, çocuklarımıza böyle mekanları kazandırarak onları kültürel anlamda zenginleştirmemiz gerekiyor. Tarihte kültürel anlamda kendilerini geliştirmiş olan milletler o dönemlere damga vurmuşlardır. Bizler de bu ve bunun gibi tesislere daha çok ihtiyacımız olduğu bilinciyle; yerel yönetimler olarak her zaman her türlü kültürel faaliyete destek olacağımıza, her anlayışı kabul edip bu anlamda değerlerimize sahip çıkacağımıza söz veriyoruz. Tekrar hepinize, ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.’’ Dedi.

‘’BU TESİS BENİM DEĞİL KAPAKLI HALKININ ESERİDİR’’

Başkan Çetin'in konuşmasının ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak bir konuşma gerçekleştirdi. Kapaklı’nın bir Türkiye Mozaiği olduğunu ve bu nedenle kültürel zenginliğinin bol olduğunu belirten Albayrak, şunları söyledi; ‘’Böyle güzel ve gururlu bir gecede sizlerle beraber olmanın gururlu ve mutluluğu içerisindeyim. Tabi Kapaklı süratle büyüyen bir ilçemiz, Kapaklı’nın en büyük sorunu zaten bu. Çok kısa bir süre içerisinde 2 bin nüfustan 115 bin nüfusa çıkmışız. Biz Kapaklı’yı ele alırken bu sorunu bilerek ele almamız gerekiyor. Bu nedenle Kapaklı zor bir şehir, zor bir ilçe. Bu ilçede yerel yönetim başkanlığı yapanların da işleri zor. Yine de benim bir şansım var. İki dönemdir Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı olarak çalışıyorum. Geçen dönem Kapaklı sevdalısı İrfan Mandalı ile çalıştım, bu dönem başka bir Kapaklı sevdalısı Mustafa Çetin ile çalışıyorum. Sevdası büyük olanın hizmeti çok olur. O nedenle bu iki başkanımızı tebrik ediyoruz. Vatandaşlarımızın bugünkü ilgisi bu tesisi yapmamızın ne kadar isabetli bir karar olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor. Bundan sonrası çok önemli. Bu tesis birçok kültürel etkinliğe ev sahipliği yaparak bu ilçenin kültürel zenginliğini ortaya koyacak. Kapaklı bir Türkiye mozaiği, her gelen kültürümüzü zenginleştiriyor. Buradaki insanlar ülkenin bölünmez bütünlüğünü temsil ediyor. Bu nedenle bu kültür sarayı benim değil, Kapaklı halkının eseridir.’’

SENFONİK DESTAN BÜYÜLEDİ

Konuşmaların ardından 19'dan Çok Önce, 23'ten Sonsuza isimli senfonik destan katılımcıların beğenisine sunuldu. Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basışından önceki ve sonraki tarihsel süreci müzikal dinletilerle ele alan konser, izleyicileri adeta büyüledi. 2 perde şeklinde dinleyicilere sunulan senfonik destanın ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin tarafından sanatçılara çiçek takdim edildi. Ayrıca Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de hizmetlerinden dolayı Kadir Albayrak'a Atatürk portresi hediye etti.

‘’KAPAKLI’YA HAYIRLI OLSUN’’

Çiçek takdim töreninde 2004 – 2019 döneminde Kapaklı Belediye Başkanlığı görevini yürütmüş olan İrfan Mandalı tarafından da Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a Kapaklı'ya hizmetlerinden dolayı plaket takdimi yapıldı. Albayrak’a teşekkürlerini ileten Mandalı, ‘’Bu kültür sarayının yapılması ve yaşatılmasında emeği geçen Başkanımız Kadir Albayrak’a teşekkür ederim. Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi sayesinde kültürel etkinliklerimizin düzenleneceği yeni bir alana kavuştuk. Değerli kardeşim Mustafa Çetin’in de bu önümüzdeki 5 yıl içerisinde bu tesise sahip çıkacağını düşünüyorum. İnşallah Kapaklımıza hayırlı uğurlu olur.’’ dedi.