Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Belediye Meclisi Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 2 yeni belediye başkan yardımcısı talep ettiğini dile getiren Başkan Çetin, konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı’na başvurduğunu İstanbul ve Ankara’dan 2 ismin atanacağını dile getirdi.

Kapaklı Belediye Meclisi, Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı’nı gerçekleştirmek için 4 Kasım Pazartesi günü saat 14.00’da Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda toplandı. Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında gerçekleşen toplantıya Halil İbrahim Erkan, Levent Nur ve Şakir Demirel mazeret göstererek katılmadı. 

ÇİMENTO YÜKLÜ BELEDİYE ARACINI SORDULAR

Toplantı öncesi Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin Pınar Bulvarı’ndaki altyapı çalışmaları hakkında bilgi verdi. Başkan Çetin’in gündem dışı konuşmalarının ardından CHP Grubu adına Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Muzaffer Yıldıran söz aldı. Yapılacak yatırımlarda Başkan Çetin’e destek olduklarını belirten Yıldıran, geçtiğimiz haftalarda yerel basında çıkan bazı haberlere ilişkin sorular yöneltti. Velimeşe’ye giden çimento yüklü belediye aracını soran Yıldıran’a, Başkan Çetin şu cevabı verdi; ‘’Karaağaç’taki belediye hizmet binamızda bir tadilat çalışması var ve bunun büyük bir kısmını hayırsever yardımı ile yürütüyoruz. İşin başında da Özgür bey ile Metin bey var. Hizmet binamızın iki katı da inşaat halindeydi. Belediye bütçesini kullanmadan hayırseverlerle yürütmek istedik. Değişik sponsorlar vasıtası ile buralara malzeme temini yaptık. Öğrendiğim bilgi şu; Velimeşe’den bir arkadaşımızdan bir malzeme alınmış. Artanı da hayırseverin bilgisi dahilinde bir camiye hibe edilmiş. Bildiğim konu bu, bana aktarılan bu şekilde. Bir art niyet söz konusu değil.’’

BAYRAKTAR ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ OLDU

Konuşmaların ardından meclis gündemine geçilen toplantıda, ilk gündem maddesi Sosyal Denge Tazminatı konulu yazının görüşülmesi oldu. Görüşülen yazı kapsamında Ufuk Bayraktar Kapaklı Belediyesi Özel Kalem Müdürü olarak atanırken, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı İslam Özçiftçi ise Muhtarlıklarla Sorumlu Yönetici konumuna getirildi. Kapaklı Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan yazı meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. 

BİR ADET MÜHENDİS VE TEKNİKER ALINACAK

Meclisin 2. Gündem maddesinde ise yine İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan Boş Kadro Değişikliği konulu yazı görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. 3. Gündem maddesinde Sözleşmeli Personel konulu yazı görüşüldü. Görüşülen konu dahilinde Kapaklı Belediyesi’ne bir adet mühendis ve bir adet tekniker alımı, meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. Bir diğer gündem maddesinde ise İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından sunulan Protokol Yetkisi konulu yazı gereğince Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e protokol imzalama yetkisi verilmesi oy birliği ile meclisten geçti. 

‘’ANKARA’DAN BAŞKAN YARDIMCISI TALEP ETTİM’’

İlgili maddenin oylanmasının ardından söz alan CHP’li meclis üyesi Muzaffer Yıldıran, görevden alınan 2 başkan yardımcısını sordu. Yıldıran, “2 başkan yardımcımız görevden alındı. Bu iki boş kadroyu kurum içerisinden mi yoksa yeni memurlar ile mi tamamlamayı düşünüyorsunuz?” dedi. Görevden alınan başkan yardımcılarının yerine il dışından 2 kişiyi atayacağını belirten Başkan Çetin ise soruya şu cevabı verdi; “Bazen dışarıdan bir gözün belediyeye dahil olmasının faydalı olacağını düşündüm. Bir tanesini İçişleri Bakanlığından talep ettim. Biri eski bir valimizin oğlu, yakından da tanırsınız. Süreç işliyor. Bir tane de teknik bir kadro olarak düşünüyorum. İnşaat mühendisi bir arkadaşımız. İkisi de genç kardeşlerimiz. Bize değer katacağını düşünüyorum. Müdürlerimizin liyakatinden şüphemiz yok. Ancak dışarıdan bir bakış açısı bize katkı verir diye düşünüyorum. Böyle bir yapılandırma yapmak istedim. İki başkan yardımcımız Kapaklı’ya hizmet vermişlerdir. Ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kapımız her ikisine de açık. Onların tecrübelerini dinlemek isterim. 7 aylık süre içerisinde istediğim performansı alamadım. Mental olarak uyuşamadık.’’ 

İMAR KOMİSYONUNA SEVK EDİLDİ

Başkan Çetin’in açıklamasının ardından devam eden oturumda 5. gündem maddesindeki İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan Dolu Kadro Değişikliği konulu yazı görüşülerek karara bağlandı. 6. Gündem maddesinde ise Karaağaç’taki bir yere Gazi Nebi Sanık isminin verilmesi konusu görüşüldü. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından sunulan yazı, İmar Komisyonu’na sevk edildi.

EK GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Ana gündem maddelerinin ardından gündeme ek olarak meclis gündemine alınan konular görüşüldü. İlk olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu Kapaklı Temsilcili ve belediye tarafından 16-17 Kasım tarihlerinde düzenlenecek Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk Satranç Turnuvası organizasyon protokolü imzalanması için belediye başkanına yetki verilmesi konusu karara bağlandı. İlgili ek gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi. Bir sonraki gündem maddesinde ise Kastamonulular Dernek Başkanı Atıf Mıstaçoğlu tarafından sunulan herhangi bir park alanına Şehit Şerife Bacı ismi verilmesi konusu ve İspanya’da düzenlenen Avrupa Gençler Şampiyonası’nda Avrupa Şampiyonu ve Avrupa ikincisi olan Azra Çavuş ve Işıl Zafer’in isimlerinin ilçedeki park veya bir sokağa verilmesi konusu İmar Komisyonu’na havale edildi.

“ENGELLİLERE ÖZEL LOCA YAPILACAK”

Meclisin tamamlanmasının ardından AK Partili meclis üyesi Nizamettin Çoban söz aldı. Çoban, “Dünya vücut geliştirme sporcusu Furkan Memiş, Kapaklıspor forması altında Romanya’da birinci oldu. Statta engelli kardeşlerimizin maç izleyemediğini fark ettik. Onlardan özür diliyorum. Onlara özel loca yaptıracağız.” dedi. Çoban’ın sözlerinin ardından Başkan Çetin de Kapaklı Sitespor ve Kapaklıspor’un ligdeki durumu hakkında konuştu. İki takımın da başarısını tebrik eden Başkan Çetin, Belediye olarak takımların destekçisi olduklarını dile getirdi.