Kapaklı Gazetesi - Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı’da bir dizi ziyaretlerde bulundu. CHP Kapaklı İlçe Teşkilatı’na da bir ziyaret gerçekleştiren Albayrak, partililerle bir araya geldi.

29 Ocak Çarşamba günü mesaisine Kapaklı’da başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi. Ardından partisinin Kapaklı İlçe teşkilatına uğrayan Başkan Albayrak, CHP Kapaklı İlçe Başkanlığı görevine getirilen Erdinç Yılmaz ve ekibine başarılar diledi. Burada kısa bir konuşma gerçekleştiren Albayrak, Kültür Merkezi’nin açılışı ve su kesintileri hakkında açıklama yaptı.

‘’CHP’NİN KAPISI SONUNA KADAR AÇIK’’

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz, ‘’Yeni yönetimimizi ziyaret ettiğiniz için onur duyduk. Güne yine erken saatlerinde mesaiye başladığınızı görüyoruz. Bu temponuz inşallah bize de geçer. Bundan sonra hep beraber Kapaklı’da güzel şeyler başaracağımızı düşünüyorum. Kapaklı’da CHP’nin kapısı sizlere sonuna kadar açık. Beraber hareket edelim, güzel işler yapalım. Sizleri destekliyoruz, iyi ki varsınız.’’ dedi.

‘’ÜÇ MAHALLEMİZİN SU SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ’’

Ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak konuştu. Su kesintileri ile ilgili yakın zamanda kalıcı bir çözüm bulacaklarını dile getiren Başkan Albayrak, ‘’Bugün üç ilçeyi ziyaret edeceğiz, ilk olarak Kapaklı’ya geldik. Üç mahalledeki su olayıyla ilgili müdahale etmek için bölgeleri dolaştık. Atatürk Mahallesi’ne 2.500 tonluk bir su deposu yapacağız ve terfi merkeziyle birlikte 6 kilometrelik bir su hattı yapacağız. Ardından Bahçelievlerde’de 1.500 tonluk bir depo daha yapacağız ardından mahallelerimizin su sorununu çözmüş olacağız.’’ İfadelerini kullandı.

‘’HÜKÜMET YATIRIMINA İHTİYACIMIZ VAR’’

Atatürk Kültür Merkezi ile ilgili de açılış tarihi veren Albayrak, ‘’Kültür Merkezimizi de 19 Şubat’ta Senfonik Destan ile birlikte açacağız. Başkanımız İrfan Mandalı’ya da buradaki emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. İnşallah Kapaklı bunu güzel bir şekilde kullanacak. Bu kültür merkezi Kapaklı’nın 20 yıllık ihtiyacını karşılayacak. Kapaklı’nın ciddi boyutta hükümet yatırımlarına ihtiyacı var. Şu anki Belediye Başkanımızın da Millet Bahçesi ile ilgili bir çalışması var, onu da netleştirince bakacağımızı söyledim.’’ Sözlerini kaydetti.

‘’HÜKÜMET YATIRIMI SÖYLESİNLER’’

Ardından kendisine yöneltilen siyasi eleştirileri yanıtlayan Başkan Albayrak, şu sözleri kullandı; ‘’İnşallah gelecek seçimlerde Kapaklı’da, Süleymanpaşa’da, Marmaraereğlisi’nde ve Hayrabolu’da geçen dönem kaybettiğimiz belediye başkanlıklarını alacağız. 17 yıllık bir iktidar var, bu süreçte bu ilçenin birçok sorununun çözülmesi lazım. Geçtiğimiz 5 yıl içerisinde Kapaklı’ya 160 trilyonluk harcama yapmışız. Bana bir şey yapmadın diyenler, hükümetin yatırımlarını söylesinler. Kapaklı öyle hızlı büyüdü ki 2 günde aynı sorunu yaşadık. O binanın orada yapılmasına müsaade eden yerel yönetimin, her türlü önlemi alması gerekirdi. Zaten 30 yıllık borular bunlar, bir yerden yaptık 200 metre sonra başka bir yerden yine patladı. İnşallah altyapıyı yapar yapmaz böyle bir sorunla bir daha karşılaşmayacağız.’’

‘’ANA CADDEYİ YAPMAMAKTA ISRAR EDİYOR’’

Albayrak’ın ardından söz alan Kapaklı eski belediye başkanı İrfan Mandalı, Bahçelievler Mahallesi ile Cumhuriyet Mahallesi arasına yapılması planlanan Millet Bahçesi ile ilgili olarak görüşlerini dile getirdi. Mandalı, “Kapaklı’nın alanları geniş. Bu projeyi oradan alabilirler. Bahçeağıl yolu üzerine alabilirler. Alanı aldığınız zaman çocuklarımız sahadan mahrum kalacak. İtfaiye oradan kalkacak. Millet Bahçesinin orada yapılması olmaz. Ayrıca para sorunu yok ama ilçe belediyesi ana caddeyi yapmamakta ısrar ediyor.” dedi.

Konuşmaların ardından Albayrak, hayırlı olsun dileklerini yenileyerek ziyareti noktaladı.