Kapaklı Samsun Alaçamlılar Sosyal Yardımlaşma Derneği, bu yıl ilkini düzenlediği Geleneksel Yağlı Güreş ve Keşkek Şöleni’ni gerçekleştirdi. Şenlikte konuşan Kapaklı Samsun Alaçamlılar Dernek Başkanı Muhterem Büyükkeskin, ‘’Yaşadığımız şehre katkı sağlamak, farklı kültürlerin bir arada yaşayabileceğini kanıtlamak için mücadele ediyoruz. Türkiye’nin yansıması olan Kapaklımızda farkındalığımızı hissettirmek için çalışıyoruz.’’ dedi.

KATILIM YÜKSEK OLDU

Kapaklı Kazak Gölü’nde gerçekleştirilen şölen vatandaşlardan yoğun ilgi görürken, şölene Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Samsun Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları ve çok sayıda iş adamı katılım gösterdi. Şenliğin başpehlivanı Ertuğrul Dağdeviren olurken, şenlikte düzenlenen ağalık ihalesini de Gültekin İnşaat Emlak v Demir Doğrama firmasının sahibi Sedat Gültekin aldı. 

ŞEHİTLERİMİZ ANILDI

Cazgır Şükrü Kayabaş ve ekibinin sunumuyla gerçekleşen güreş şöleni, Mevlana Camii İmamı Hasan Aydoğdu’nun Kur’an-ı Kerim Tilaveti okumasıyla başladı. Duaların ardından Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile devam eden şenlikte, Kapaklı Samsun Alaçamlılar Derneği tarafından şehitlerimizin anısına bayrak yürüyüşü gerçekleştirildi. 3 metrelik Türk Bayrağı açarak er meydanını gezen dernek yönetimi, vatandaşlardan büyük alkış aldı. 

‘’BERABER YAŞAYACAĞIMIZI KANITLAMAK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ’’

Şenliğin açılış konuşmasını Kapaklı Samsun Alaçamlılar Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Muhterem Büyükkeskin gerçekleştirdi. Kapaklı’nın kültürüne zenginlik kattıklarını dile getiren Dernek Başkanı Büyükkeskin, ‘’Hemşehrilerim, amacımız doğduğumuz topraklarda, yaşadığımız örf ve adetlerimizi korumak ve birlik beraberliğimizi perçinlemek. Bunun için bu tür etkinlikler düzenliyoruz. Yaşadığımız şehre katkı sağlamak, farklı kültürlerin bir arada yaşayabileceğini kanıtlamak için mücadele ediyoruz. Türkiye’nin yansıması olan Kapaklımızda farkındalığımızı hissettirmek için çalışıyoruz. Dernek olarak mübarek Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine erzak yardımları, iftar programları, kahvaltı programları, şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif programları, uyuşturucu ve İslami konferanslar düzenliyoruz. Bugün de burada ata sporumuz olan güreş müsabakaları yaparken, aynı zamanda kültürümüzün vazgeçilmezi keşkek şölenini de gerçekleştiriyoruz. Bu organizasyonda emeği geçen, elini taşın altına koyan tüm değerli hemşehrilerime teşekkür ediyorum.’’ dedi.

ER MEYDANI’NIN HAKKINI VERDİLER

Dernek Başkanı Büyükkeskin’in konuşmalarının ardından sıra er meydanının sahiplerine geldi. Minik 1, Minik 2 Boy, Tozkoparan, Desteboyu ve Küçük Orta Boy’dan onlarca pehlivanın kol bağladığı alanda, güreşçilerin zeka ve çeviklik dolu hareketleri güreşseverler tarafından ilgiyle izlendi. 

KEŞKEK KAZANLARI ‘GÖKMENOĞLU’ ADINA KAYNADI

Güreşçilerin müsabakaları esnasında vatandaşlara dağıtılmak üzere yöresel lezzet olan ‘keşkek’ yapımı için kazanlar hazırlandı. Bu sırada sembolik bir kazan protokolün önüne getirilerek, etkinliğin Keşkek Ağası ünvanı için ihaleye sunuldu. 500 TL ile başlayan açık arttırmada, ‘Keşkek Ağalığı’ ünvanını 3 bin TL teklif eden Gökmenoğlu Emlak & İnşaat firmasının sahibi İsmail Gökmen aldı.

ŞENLİK AĞALIĞI 40 BİN TL’YE VERİLDİ

Keşkek ağalığının ardından şenliğin ağası için açık arttırma ihalesi başlatıldı. Bölgemizden 40 iş adamının katıldığı ihale 10 bin TL ile başladı. Derneğin bu yıl ilk kez düzenlediği şenliğin ağalığını üstlenen kişi ise, 40 bin TL ile en yüksek teklifi veren Gültekin İnşaat Emlak ve Demir Doğrama firmasının sahibi Sedat Gültekin oldu. 

DAĞDEVİREN’İN SIRTI YERE GELMEDİ

İhalelerin ardından başpehlivanlar er meydanına çıktı. 8 başpehlivanın kıran kırana güreştiği karşılaşmaların finalinde Onur Şenel ve Ertuğrul Dağdemir kol bağladı. Heyecanın dorukta olduğu final müsabakasının kazananı Ertuğrul Dağdemir oldu.

‘’SİZLERE ALAÇAMLARIN SELAMINI İLETİYORUM’’

Güreş müsabakalarının ardından dereceye giren pehlivanlar için madalya ve kupa takdim töreni gerçekleştirildi. Tören esnasında konuşan Samsun Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, ‘’ Kapaklı Samsun Alaçamlılar Derneği ve yöneticilerine, bu güzel etkinlikten dolayı teşekkür ederim. Alaçamlıların hepsinin selamını sizlere iletiyorum. Kapaklı Belediyemizin verdiği tüm ekonomik, lojistik ve sosyal desteğe teşekkür ediyorum. Bu güzel şenlikler, umarım uzun yıllar devam eder. Sporcularımızı da önümüzdeki yıllarda yeniden burada bekliyor olacağız. Hepinize canı gönülden selamlarımı iletiyorum.’’ İfadelerini kullandı.

‘’BÜYÜK BİR ZENGİNLİĞE SAHİBİZ’’

Mevkidaşının ardından söz alan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, ‘’Kapaklı’yı tarif etmeye gerek yok. Alaçam Belediye Başkanımızın gözü arkada kalmasın. Onlar da bizim vatandaşlarımız, güzel bir şekilde Kapaklı – Alaçam birlikteliğini örnek olarak yürütmeye devam ediyoruz. Buradaki dostlarımızla hem siyasi, hem görüş hem de düşünce itibariyle büyük bir zenginliğe sahibiz. Yine de tarif etmeye çalışırsak, genelde Ak Partili oluyorlar fakat yerelde İrfan Mandalıcı oluyorlar. Onlara da bu teveccühlerinden dolayı teşekkür eder, etkinliğimize emeği geçen herkese saygılarımı sevgilerimi sunarım.’’ dedi.

Ardından günün anısına Belediye Başkanları, Dernek Yönetimi ve sporcular hatıra fotoğrafı çektirerek şenliği sonlandırdı.