Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Samsun Alaçamlılar Derneği, düzenlediği kahvaltı programında İdlib’de şehit düşen askerlerimiz ve tüm şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif okuttu.

Dernek Lokalinde gerçekleştirilen kahvaltı programına Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, Alaçam Dernekleri Federasyonu (ALDEF) Genel Başkanı Sefer Aksoy ve federasyona bağlı dernek başkanları, STK başkanları ve çok sayıda dernek üyesi katılım sağladı.

‘’ÜLKE OLARAK ZOR GÜNLERDEN GEÇİYORUZ’’

Programda tüm şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim Tilaveti okundu. Okunan Kur'an-ı kerim ve edilen duaların ardından kahvaltı ikramına geçilen programda Kapaklı Samsun Alaçamlılar Dernek Başkanı Muhterem Büyükkeskin, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma gerçekleştirdi. Dernek Başkanı Büyükkeskin, ‘’Ülke olarak zor günlerden geçiyoruz. İki hafta önce 36 şehit verdik. Bugünkü organizasyonumuz da tüm şehitlerimizi anmak içindir. Şehitlerimizin cenazesine katıldığımda şunu gördüm; bizim yüce ve bölünmez bir millet olmamızın tek nedeni şehitlerimizdir. Kürdüyle, Lazıyla, Türküyle hiç ayırt etmeden böyle acı günlerde tek yumruk haline gelebiliyoruz.’’ dedi.

ŞEHİTLERİMİZE RAHMET DİLEDİ

Suriye’nin İdlib şehrinde şehit düşen Samsun Alaçamlı Uzman Onbaşı Şükrü Elibol’u da yad eden Dernek Başkanı Büyükkeskin, ‘’Şehitler ölmez, vatan bölünmez. Her şehidimiz bizim bir bayraktır. Geçtiğimiz günlerde hemşehrimiz ve aynı zamanda benim uzaktan akrabam Uzman Onbaşı Şükrü Elibol’un ağabeyi ve akrabaları da aramızda. Onun acısı için de Allah ailesine sabırlar versin. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.’’ İfadelerini kullandı.

‘’BİRBİRİMİZE SAHİP ÇIKALIM’’

Alaçam Dernekleri Federasyonu (ALDEF) Genel Başkanı Sefer Aksoy da programda bir konuşma gerçekleştirdi. Dernekçiliğin önemine değinen Federasyon Başkanı Aksoy, ‘’Şimdi biz ilçeler bazında federasyonların kurulması ile 2 yıl önce faaliyete başladık. Şu anda İstanbul’da, Tekirdağ’da, Yalova’da ve Samsun’da olmak üzere toplam 11 derneğimiz var. Bu derneklerdeki üye sayısı Alaçam’ın nüfusundan fazla. O yüzden derneklerimize, federasyonumuza ve birbirimize sahip çıkalım. Dernekçilik çok güzel bir olay. Dernekler cenazelerde, düğünlerde ve bayramlarda üyelerinin yanındadır. Biz de bugün Alaçamlılar Derneğimizin yanındayız. Başkanımıza ve yönetimine bu organizasyondan dolayı teşekkür ederiz.’’ Şeklinde konuştu.

‘’BİZ DUALARLA BÜYÜMÜŞ BİR MİLLETİZ’’

Programın son konuşmacısı Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ise şehitlerimizi yad ederek, ‘’Bugün bizleri bir araya toplayan Alaçamlılar Dernek Başkanımız ve yönetimine teşekkür ediyorum. Edilen duaları Allah kabul etsin, şehitlerimizin mekanı cennet olsun. 2020 yılı acılarla başladı. Henüz daha 2020 yılının 3.5 ayını tamamladık ancak bu kadar zamanda önce deprem, akabinde çığ, şehitlerimiz ve en nihayetinde bir virüsle boğuşur hale geldik. Ancak biz dualarla büyümüş bir milletiz. İnancımız gereği Allah’ın izniyle her şeyin üstünden geliriz. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın.’’ Sözlerini kaydetti.

‘’İSTİKLAL MARŞI OLAN TEK MİLLET BİZİZ’’

Başkan Çetin, konuşmasının devamında şunları söyledi; ‘’3 gün önce İstiklal Marşımızın kabul yıldönümüydü. Ortaokul öğrencilerimiz bir program tertip etmişti. Onların coşkusunu görünce bir kez daha insan duygulanıyor. Bu toprakların bir özelliği var; şehit toprakları bu topraklar. Kan ile sulandığı için burada yetişen nesil hakkaten farklı oluyor. Her ne kadar biz onların saçını, küpesini beğenmesek de özünde mayasında bir değer var. Söz konusu ezan olunca, bayrak olunca onlar her şeyi bir tarafa bırakıp tek yumruk olabiliyorlar. Ne mutlu bize. Orada da ifade ettiğim gibi dünyada İstiklal Marşı olan tek millet biziz. O nedenle İstiklal Marşı bizim için çok değerli. Milli Şairimiz Akif öyle güzel dizeler yazmış ki her kıtası ayrı bir önem arz ediyor, her kıtası farklı bir değerimize temas ediyor. O ‘Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırtmasın’ demiş, kendisi de bu milletin bir daha İstiklal Marşı yazdırtmayacağını biliyor. Bize düşmanlık edenler de marşımıza bakarsa, neden yazılmayacağını çok iyi anlar. Ben bu duygu ve düşüncelerle uzaktan yakından gelen herkese teşekkür ediyorum, edilen duaların kabul olmasını diliyorum.’’

Konuşmacıların ardından yemek duası yapıldı ve misafirlere çay ikramında bulunuldu.