7 Nisan Pazar günü saat 10.00'da dernek lokalinde düzenlenen kahvaltıya Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu, Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Fevzi Bayram, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri, STK Başkanları, iş adamları ve çok sayıda dernek üyesi katılım gösterdi.

ŞEHİTLERİMİZ İÇİN DUA EDİLDİ

Program Uğur Rendeci, Hasan Aydoğdu, Mehmet Keskin hocalar tarafından ebediyete intikal etmiş şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim Tilaveti okunması ile başladı. Okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından İrfan Demir tarafından dua edilerek kahvaltıya başlandı. 

''KENDİLERİNE BAŞARILAR DİLİYORUM''

Kahvaltı sonrası katılımcılara hitap eden Alaçamlılar Dernek Başkanı Muhterem Büyükkeskin, ''Bugün bizleri kırmayarak buraya gelen herkese teşekkür ederim. Bugün bu kahvaltıyı hazırlamamızdaki amacımız hem şehitlerimiz için bir dua okumak hem de 31 Mart'ta göreve gelen Belediye Başkanımız Mustafa Çetin'e ve meclis üyelerimize bir hayırlı olsun demekti. Kendilerine başarılar diliyorum. İnşallah ilçemize güzel hizmetler yapacaklardır.'' diye konuştu. 

''ÖDEMELERLE GELİRİMİZ ARASINDA 2.5 MİLYON FARK VAR''

Kapaklı Belediyesi'nin gelir gider dengesinde eşitsizlik olduğuna dair bilgilendirmelerde bulunan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, ''Göreve geldiğimizde tüm birimlerimizden raporlar istedim ve bu raporları geç saatte bile olsa evime götürüp inceliyorum. Dikkat ettiğimiz bazı hususlar var. Öncelikle belediyemizde müthiş bir kadro şişkinliği mevcut ki bunların bir kısmı yakın bir zamanda istihdam edilmiş. Tamamen seçime dönük yatırımlar olarak görüyorum. Bankalardan çekilmiş olan krediler, bunların taksitleri var. Şöyle ifade edeyim; her ay ödemelerle gelirimiz arasında 2.5 milyon fark var. Borçtan korkmuyoruz, her halükarda ödeyeceğiz ancak gelir gider tablosundaki bu açık canımızı sıktı. Uzun uzun anlatmak istemiyorum fakat çok enteresan şeyler var. Bunları önümüzdeki günlerde halkımızla paylaşayacağız.'' dedi.

''KAPAKLI'DA BEKLENTİLER VE SORUNLAR VAR''

Önümüzdeki yıllarda Kapaklı'da değişimin farkedileceğini söyleyen Çetin, ''Bir organizasyon problemi görüyorum. Tamamen hizmet anlayışından uzak bir şekilde belediyemiz uçurumun kenarına kadar gelmiş. Allah korumuş ki bu dönem vatandaşımız ile birlikte buna 'dur' dedik. Bunları mazeret olarak söylemiyorum, yükümüzün ne kadar ağır olduğunun farkındayım. Hem birimlerimiz, hem de teşkilatlarımız ile birlikte yoğun mesailer harcayarak bunlara çözüm yaratmaya çalışacağız. Kapaklı'da beklentiler ve sorunlar var. Hem devletimizin gücünü, hem de kendi gücümüzü birleştirerek vatandaşın beklediği Kapaklı'yı göstereceğiz. Gelir arttıracak bir çözüm üretemiyorsak giderleri kısarak tasarruf ettirmeye dair bir proje hazırlayacağız. Kapaklı her geçen gün büyüyen, potansiyeli olan bir ilçe. Biz bu imkanları ve potansiyeli doğru kullanırsak inanıyorum ki 1-2 yıl içerisinde gelişimi yaşayacağız. Biraz sabırlı davranmanızı ve bize zaman vermenizi isteyeceğiz. İnşallah güzel günler ileride bizi bekliyor. '' diyerek konuşmasını tamamladı.

''KAPAKLI HATRI SAYILIR BİR İLÇE OLACAK''

Programın son konuşmacısı ise Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy oldu. Kapaklı'nın adı duyulmamış yeni bir ilçeden marka bir kente dönüşmesi için çabalayacaklarını kaydeden Ünlüsoy, ''Ülkemizde, belki de dünyada bu hızla gelişen bir ilçe yoktur. Nitekim buraya tayinim çıktığında Türkiye'yi ilçe ilçe bilmeme rağmen Kapaklı'yı bilmiyordum. Fakat buraya geldiğimde 81 ilden vatandaşımızın burada büyük bir ilçe yarattığını gördüm. Tabi siz Samsunlu hemşehrilerimizin de 17 bin 700 kişiyle burada büyük bir nüfusa sahip olduğunuzu biliyorum. Gerek devletimiz, gerek mahalli idaremiz, gerekse sizlerle birlikte inşallah burada güzel işler çıkaracağız. Görecekler ki Kapaklı, Türkiye'nin hatrı sayılır bir ilçe olacak.'' ifadelerini kullandı.

Konuşmacıların ardından katılımcılara çay ikramında bulunuldu. Düzenlenen kahvaltı programı katılımcıların dernek lokali önünde hatıra fotoğrafı çektirmesi ile noktalandı.