Kapaklı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Ekim ayı faaliyet raporunu açıkladı. Yetkililer tarafından açıklanan raporda ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında geçtiğimiz ay 480 kg ambalaj atığının geri dönüşüme kazandırıldığı belirtildi.

Faaliyet raporuna göre geçtiğimiz ay 13 talep ve şikayetin neticelendirildiğini belirten Temizlik İşleri Müdürlüğü, 46 adet çöp konteynırının dağıtımının gerçekleştirildiğini dile getirdi. Ayrıca çevreye ve geri dönüşüme büyük katkılar yapıldığı belirtilen raporda, vatandaşları da bilgilendirmek adına broşür ve el ilanları dağıtıldığı söylendi. 

ÇEVREYE DUYARLILIK ARTTI

Rapora göre atıkları geri dönüşüme kazandırmanın dışında toplumda da bu algıyı oluşturmak için çalışıldığı kaydedildi. Yetkililer, geçtiğimiz aylarda Kapaklı Belediyesi işbirliğinde ÇEVKO ile birlikte Atatürk ve Cumhuriyet mahallelerinde kapı kapı ambalaj atıkları ve geri dönüşüm ile ilgili sözlü ve broşür ile birlikte eğitim çalışması yapıldığı belirtildi. Bunun dışında 2017-2018 yıllarında gerçekleştirilen “ Ödüllü atık pil toplama kampanyası ” sonucu ödül kazanan Gazi İlkokulu ve Karanfil Anaokulu’na da ödüllerinin teslim edildiği bilgisi paylaşıldı.

20 ADET KONTEYNIR BAŞVURUSU YAPILDI

Ekim ayı süresince Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından 38 adet gelen evrak, 7 adet gelen dilekçe, 34 adet giden evrak kaydı yapıldığı belirtildi. Evsel katı atıklar, geri dönüşümü mümkün atıklarla ilgili vatandaşların sorunlarına cevap verildiği de belirten yetkililer, raporda 20 adet evsel katı atık konteynırı için başvuruda bulunulduğunu dile getirdi. Ayrıca rapora göre geçtiğimiz ay müdürlük tarafından araç ve iş makinası kiralama işine ait 6 nolu hakediş hazırlandı.

480 KG AMBALAJ ATIĞI TOPLANDI

Yetkililerin açıkladığı rapora göre yine Ekim ayı boyunda Kapaklı Belediyesi sınırları içinde 240  adresten evsel moloz ve kül atıkları alındı. Ayrıca ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında belediye binalarında da 480 kg ambalaj atığı toplandığı belirtildi. Raporda Makine Kimya Endüstri'sine 5980 kg karkas lastik teslim edildiği de kaydedildi.