Kapaklı Gazetesi - Cumhuriyet Mahallesi Mithatpaşa Caddesi’nde karpuzculuk yapan Ramazan Tekiner, karpuz seçmenin püf noktalarını gazetemiz okurlarına anlattı. Tekiner, bu yıl karpuz satışlarının da iyi olduğunu söyledi.

“20 YILDIR KAPAKLI’DA KARPUZ SATIYORUZ”

Kendi karpuzlarını yetiştirdiklerini söyleyen Tekiner, “20 yıldır karpuz ekimi ve hasatının yanı sıra satışını da gerçekleştiriyoruz. Bizim karpuzlarımız bizzat tarladan halka satılıyor. Adana’daki bostanımızdan özel gelen karpuzlarımızın bu yılki fiyatı 2 TL’dir. Fiyatlardan memnunuz, karpuzda önemli olan orijinal olması. Piyasadaki kabak aşısı karpuzdan vatandaş rahatsız. Vatandaş orijinal karpuz arıyor. Bunu anlamak için karpuzun damarlarını olması gerekli.” dedi.

“ORİJİNAL KARPUZUN FİDESİ VE BAKIMI ÇOK ÖNEMLİ”

Orijinal karpuzun yetiştirilme sürecinden bahseden Tekiner, şunları söyledi: “Karpuzların fidesi orijinal karpuz olarak ekilirse vatandaşımız orijinal karpuz yer. Fidesi ile birlikte bakımı da çok önemli. Karpuz işi gönülden yapılmalıdır. Karpuzun altında kuşgözü vardır, vatandaşımızın bu kuşgözünü görmesi gerekmektedir.”

KARPUZ PANDEMİNİN İLACI

Pandemi sürecinde satışların iyi olduğunu belirten Tekiner, “Karpuz pandeminin ilacı. Bu nedenle geçen seneye göre satışlarımız çok daha fazla. Geçen sene haftalık 5 tır satış yaparken bu sene sayı 15 tıra yükseldi. Aynı zamanda çevre illere araç servisimiz vardır. Kapaklı’da da Ataklar Market başta olmak üzere birçok yer ile çalışmaktayız. Bu yıl fiyatlarda düşüş olmasına rağmen karpuzlarımız orijinal olduğu için Kapaklı halkı karpuzlarımızı rahatlıkla tüketebilir.” dedi.