Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Kaymakamlığı’nın düzenlemiş olduğu 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik programı kapsamında ilçe protokolü şehitliği ve 15 Temmuz Hatıra Ormanı’nı ziyaret etti.

15 Temmuz hain darbe girişiminin üçüncü yıldönümü münasebetiyle Kapaklı Kaymakamlığı bir anma programı düzenledi. Saat 11.00’da Karaağaç Mahallesi’nde başlayan programa Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Fevzi Bayram, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Kurum Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, STK Temsilcileri, Gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ŞEHİTLİK ZİYARET EDİLDİ

İlçe protokolünün ilk durağı Karaağaç Mahallesi’nde bulunan şehitlik oldu. Burada 2012 yılında Tunceli’de şehit olan Er Kadir Dadaş ve 2015 yılında Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde şehit düşen Piyade Er Emrah Çalkın’ın mezarlarını ziyaret eden protokol mensupları, şehitlerin mezarları başında dua okudu. Kapaklı İlçe Müftüsü İsa Aktaş’ın okuduğu duanın ardından şehit ailesine taziyeler iletildi.

DEMOKRASİ FİDANLARI SULANDI

Ardından ilçe protokolü Atatürk Mahallesi’nde bulunan 15 Temmuz Hatıra Ormanı’nı ziyaret etti. Burada İlçe Kaymakamı Ünlüsoy, Belediye Başkanı Çetin ve Gaziler tarafından ormana dikilmiş fidanlar sulandı. Sonrasında ise 15 Temmuz’daki kahramanlığı ile o geceye adını yazdıran Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in heykeli önünde hatıra fotoğrafı çektirildi. Ziyaretlerin ardından Mevlana Camii’nde tüm şehitlerimizin ruhu için Mevlid-i Şerif okundu. Okunan Kur’an Tilaveti’nin ardından katılımcılara cami önünde yemek ikramında bulunuldu.

BELEDİYE MEYDANI’NDA DEVAM EDECEK

Anma Programı ve etkinlikler akşam saat 20.00’da Kapaklı Belediye Meydanı’nda devam edecek. Burada 1 dakikalık Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile başlacak olan program; yine şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim Tilaveti okunması, 15 Temmuz konulu sinevizyon gösterisi, 15 Temmuz ile ilgili şiir kaside ve ilahilerin okunması ile devam edecek. Gece saat 00.13’te ise Kapaklı Müftülüğü tarafından Atatürk Meydanı tören alanında ve tüm camilerde sela okunarak program noktalanacak.